Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Meest gebruikte behandelwijzen > Natuurgeneeswijze > L-theanine beschermt hersenen

L-theanine beschermt hersenen

Share |

L-theanine is een aminozuur uit de thee. Het is een natuurlijke rustgever en is in vele honderden wetenschappelijke artikelen beschreven. Recent bleek dat L-theanine in de hersenen de zenuwcellen beschermt tegen schade. In een diermodel voor een bepaalde vorm van dementie bleek theanine niet alleen het gedrag van de gestoorde dieren duidelijk te verbeteren, ook de hersenschade werd meetbaar geringer. [1].

De wetenschappelijke conclusie luidde:

The results of the present study suggest that pretreatment with L-theanine significantly attenuated 3-NP induced oxidative stress and restored the decreased SOD, GSH, CAT and SDH activity. It also decreased the neuronal damage as evidenced by histopathological analysis of striatum. Based on the above study, it has been proved that L-theanine has neuroprotective activity against 3-NP induced neurotoxicity.

Belangrijk bij het innemen van dit soort supplementen lijkt het om magnesiumstearaat vrije theanine preparaten te zoeken. Magnesiumstearaat is namelijk een chemische vulstof die niet in het lichaam thuishoort. Theanine bij angst en slapeloosheid kreeg een groen stoplicht in de analyse van IOCOB.

Referentie

[1] Sumathi T, Asha D, Suganya SN, Prasanna K, Mohanan Sandhya K. | Neuroprotective activity of L- theanine on 3- nitropropionic acid induced neurotoxicity in rat striatum. | Int J Neurosci. | 2013 Dec 11. [Epub ahead of print]

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.