Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Hypnotherapie beter dan relaxatie bij bevallen - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Hypnotherapie beter dan relaxatie bij bevallen

Hypnotherapie beter dan relaxatie bij bevallen

Share |

Bevallen geeft veel stress. Die stress kan op een simpele wijze minder worden. Door 3 trainingsuren zelfhypnose.

In een grote studie met 1222 vrouwen die hun eerste kind moesten krijgen, bleek een heel korte sessie met zelfhypnose effectiever te zijn dan ontspanningsoefeningen. De zelfhypnose en de relaxatie therapie werden aangeleerd in sessies van 3 maal 1 uur. De vrouwen die zelfhypnose hadden geleerd ervaarden het geboorteproces positiever dan de vrouwen uit de controle groep. [1]

The intention-to-treat analysis indicated that women in the hypnosis group experienced their childbirth as better compared with the other two groups (mean W-DEQ score of 42.9 in the Hypnosis group, 47.2 in the Relaxation group, and 47.5 in the Care as usual group (p = 0.01)).

Referentie

[1] Werner A1, Uldbjerg N, Zachariae R, Wu CS, Nohr EA. | Antenatal hypnosis training and childbirth experience: a randomized controlled trial. | Birth. | 2013 Dec;40(4):272-80. doi: 10.1111/birt.12071.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *