Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Meest gebruikte behandelwijzen > Natuurgeneeswijze > Boswellia en Curcuma bij artrosepijnen

Boswellia en Curcuma bij artrosepijnen

Share |

In een bescheiden studie met in totaal 28 patienten bleek dat een kruidenpreparaat bestaande uit Boswellia en Curcuma, twee Indiase kruiden het even goed te doen als een reguliere pijnstiller, celecoxib. En er waren geen bijwerkingen. Dat kan niet gezegd worden van celecoxib. [1]

De conclusie:

The Curcuma-Boswellia formulation at 500 mg administered twice a day, was more successful than administering celecoxib 100 mg twice a day for symptom scoring and clinical examination. The formulation was found to be safe and no dose-related toxicity was found.

Boswellia is ook in andere recente studies bewezen als een goed alternatief voor de klassieke pijnstillers. [2]

Referentie

[1] Kizhakkedath R. | Clinical evaluation of a formulation containing Curcuma longa and Boswellia serrata extracts in the management of knee osteoarthritis. | Mol Med Rep. | 2013 Nov;8(5):1542-8. doi: 10.3892/mmr.2013.1661. Epub 2013 Aug 29.

[2] Chopra A, Saluja M, Tillu G, Sarmukkaddam S, Venugopalan A, Narsimulu G, Handa R, Sumantran V, Raut A, Bichile L, Joshi K, Patwardhan B. | Ayurvedic medicine offers a good alternative to glucosamine and celecoxib in the treatment of symptomatic knee osteoarthritis: a randomized, double-blind, controlled equivalence drug trial. | Rheumatology (Oxford). | 2013 Aug;52(8):1408-17. doi: 10.1093/rheumatology/kes414. Epub 2013 Jan 30.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.