Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Meest gebruikte behandelwijzen > Natuurgeneeswijze > Acetyl-l-carnitine (ALCAR): een supplement dat de hersenen beschermt bij leverstoornissen

Acetyl-l-carnitine (ALCAR): een supplement dat de hersenen beschermt bij leverstoornissen

Share |

Chronische leverfunctiestoornissen leiden tot beschadigingen van de hersenen. Hepatische encephalopathie met een moeilijk woord. Daartegen is niets te doen. Dachten we. Nu blijkt dat een simpel lichaamseigen molecuul, met de complexe naam acetyl-l-carnitine (ALCAR) die hersenen kan beschermen. 7 klinische studies werden geanalyseerd, in totaal werden 660 patienten opgenomen in die studies. De resultaten waren duidelijk: zowel de bloedafwijkingen door de chronische leverstoornis, als de hersenfuncties werden beter dan ze waren na het gebruik van ALCAR.[1] De conclusies:

Acetyl-L-carnitine was effective to improve serum ammonia level (weighted mean difference 25.90, 95% confidence intervals 20.89 to 30.91, P < 0.05) and the number connection test completion time (weighted mean difference 16.62, 95% confidence intervals 9.88 to 23.36, P < 0.05). The outcome was consistent in subgroup analyses. No publication bias was detected. Adverse events were reported infrequently and were minor. Acetyl-L-carnitine is promising as an effective and tolerable treatment for hepatic encephalopathy that associated with improved serum ammonia levels and the number connection test.

Zoek wel altijd een supplement dat pure ALCAR bevat zonder chemische vulstoffen zoals magnesiumstearaat.

Referentie

[1] Jiang Q, Jiang G, Shi KQ, Cai H, Wang YX, Zheng MH. | Oral acetyl-L-carnitine treatment in hepatic encephalopathy: view of evidence-based medicine. | Ann Hepatol. | 2013 Sep-Oct;12(5):803-9.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.