Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Complementaire behandelwijzen > Maatschappij > 3,3 miljoen Nederlanders slikken gevaarlijke pijnstillers

3,3 miljoen Nederlanders slikken gevaarlijke pijnstillers

Share |
Wijsheid met natuurlijke pijnstilller is mogelijk

Wijsheid met natuurlijke pijnstiller is mogelijk

Pijnstillers! Worden enorm veel gebruikt. Met alle gevaren van dien.
1 op de 5 Nederlanders heeft pijn en vooral langdurig pijn. Samen gebruikten in Nederland 3,3 miljoen mensen in 2012 gevaarlijke pijnstillers, de NSAIDS, waarvan 1,6 miljoen mensen diclofenac gebruikten. Dat alles wordt gemeld in het Pijnperiodiek (Oktober 2013).

Pijnstillers doen meer, niet alleen wat we willen…

NSAIDs zoals diclofenac zijn bekend om hun bijwerkingen, waardoor jaarlijks meer dan duizend patienten opgenomen worden en honderden sterven. En dat ‘gevaarlijk’ is dus niet zonder reden. Het merendeel van de gevaren van deze middelen zijn maagbloedingen of bloedingen op andere plaatsen zoals de hersenen.Deze middelen kunnen ook de nierfunctie aantasten of hartaandoeningen veroorzaken of verergeren. [1] Niet zo maar een simpel pilletje dus. Andere veelgebruikte NSAIDs in Nederland zijn ibuprofen en naproxen. Is dat allemaal wel wijs?

Bijwerkingen van pijnstillers tegengaan met andere farmaceutische middelen: van kwaad tot erger!

Tevens steeg in de laatste jaren het gebruik van maagzuurremmers, nu door bijna een miljoen mensen. Het merendeel daarvan gebruikt deze middelen om de bijwerkingen op de maag van de NSAIDs tegen te gaan. Huisartsen gaan maar door met het voorschrijven daarvan, ondanks vele waarschuwingen! [2] Er is maar een lachende derde: de producenten van deze middelen.

De epidemioloog Bonneux heeft een uitstekende cynische definitie gemaakt van wat die maagzuurremmers weer voor ellende veroorzaken, hij spreekt van prazolozen. Hij definieert:

Prazolosen veroorzaken een afwezige zuurproductie in het maagslijmvlies. De transmissie gebeurt iatrogeen met de voorschrijvende arts als vector tussen pati├źnt en de bron van prazolosen, de industrie.

Zo zien we dat NSAIDs tegen pijn bijwerkingen geven, waardoor weer andere farmaceutische middelen veelvuldig voorgeschreven worden. Als je het maagzuur echter wegneemt, functioneert de maag veel minder goed en krijg je daar weer bijwerkingen van. Zoals opgeblazen gevoelens in de buik en winden. Bonneux gaat verder:

Een recente prevalentieschatting in mijn verpleeghuis (2012) toonde een prevalentie van prazolose van 53 procent. Deze prevalentie neemt toe: de prevalentie bij ontslag uit het ziekenhuis van prazolosen nadert momenteel 100 procent, ongeacht de diagnose bij ontslag. Als de bejaarde eenmaal is aangetast, is een prazolose irreversibel. Bij stopzetten zal ieder gastrointestinaal symptoom, van oprispingen tot stinkende scheten, onmiddellijk worden geduid als een prazoledefici├źntie en zal de arts desnoods met geweld worden gedwongen zijn farmacoprofylactische taak weer op te nemen.

ALternatief voor farmaceutische pijnstillers en prazolosen? Bijwerkingsvrije pijnbehandeling!

Het vreemde is dat veel chronische pijn patienten beter gebaat zijn met een simpel natuurlijk en lichaamseigen pijnstillend middel, het palmitoylethanolamide (PeaPure). Dit supplement kent de dokter echter niet, die kent alleen middelen die zoals Bonneux aangeeft door de farmaceutische industrie gepushed worden. Geen natuur, wel chemie en een gevulde portemonnaie.

Het natuurlijke middel palmitoylethanolamide is zelfs getest bij artrose pijnen en werd vergeleken met een ibuprofen, en bleek beter te werken, terwijl het geen bijwerkingen had. [3]

Als we dan horen dat je zelfs in haarmonsters ophopingen kan vinden van farmaceutische pijnstillers bij mensen met maagbloedingen door NSAIDs, dan realiseer je je pas helemaal hoe je je hele lijf vergiftigt met dis soort middelen. [4] Dat hoeft dus niet met het beschikbaar zijn van natuurlijke pijnstillende stoffen zoals palmitoylethanolamide.

Referentie

[1] Fosb°l EL, K°ber L, Torp-Pedersen C, Gislason GH. | Cardiovascular safety of non-steroidal anti-inflammatory drugs among healthy individuals. | Expert Opin Drug Saf. | 2010 Nov;9(6):893-903. doi: 10.1517/14740338.2010.501331.

[2] Wermeling M, Himmel W, Behrens G, Ahrens D. | Why do GPs continue inappropriate hospital prescriptions of proton pump inhibitors? A qualitative study. | Eur J Gen Pract. | 2013 Nov 13. [Epub ahead of print]

[3] Marini I, Bartolucci ML, Bortolotti F, Gatto MR, Bonetti GA. | Palmitoylethanolamide versus a nonsteroidal anti-inflammatory drug in the treatment of temporomandibular joint inflammatory pain. | J Orofac Pain. | 2012 Spring;26(2):99-104.

[4] Krumbiegel F, Hastedt M, Eichberg S, Correns N, Gapert R, Hartwig S, Herre S, Tsokos M. | Hair analysis in the detection of long-term use of non-steroidal anti-inflammatory drugs and its relation to gastrointestinal hemorrhage: an examination of 268 hair and blood samples from autopsy cases. | Forensic Sci Med Pathol. | 2013 Nov 13. [Epub ahead of print]

Berichten

 1. Anna schreef:

  Ik heb van een beroerte gehad en een hartaanval van diclenac 100 mg tegen menstruatiepijn. In het begin kon ik maandenlang niet praten, het gaat nu wel weer, maar zacht n ik vind niet alle woorden. Eerst dacht ik wel kon dood kon gaan van de totale frustratie in het spreken. Ik ben ook nog verlamd aan de linkerarm – en hand en dat is mijn basishand. Ik heb 4 maanden gerevilideerd intern en daarna extern en ik ga nu 2 keer per week naar de fysio.

  Waar moet je opletten:

  Trombose (is een bloedprop en kan hersenen verstoppen of in een ander orgaan kan optreden), gaat vaak samen met wazig zien, dubbelzien, maar dit kan ook weer overgaan, duizeligheid, evenwichtsproblemen etc. ALARM! STOP ONMIDDELLIJK.

  Er ook menstrautiepleister, en die werkt bij 80% van de vrouwen tegen menstruatiepijn.

  Er is ook vrouw die ook een beroerte kreeg van diclofenac tegen haar menstruatiepijn en zij zit nu in een rolstoel.

  Ik denk dat er wel meer getroffen zijn van diclofenac, maar die zijn niet bekend, omdat er geen aandacht wordt besteedt aan hen. En artsen maar voorschrijven!!

  Diclofenac zou verboden moeten worden.

  de diana 35 heeft al doden gekost, maar de doden en slachtoffers van diclofenac zijn heel veel meer, maar de farma verdient daar lekker aan, omdat pijnstillers in ons basisverzekering en mensen op voorschrift gewoon ophalen bij de apotheek.

  Wel de eerste 360 euro zelf betalen, als je dat er voor overhebt of er zijn nog andere pillen nodig hebt, maar de vraag is of je dat medicijn wel echt nodig hebt.

  Groetjes; Anna

 2. marika mertens schreef:

  Beste,
  Wat is dan de fabrieks- of verkoopnaam van die PeaPure?

  1. administrator administrator schreef:

   simpel de merknaam is peapure

 3. g schreef:

  waar is peapure te krijgen ?

 4. Alida schreef:

  Mijn man slikte wekenlang diclofenac daardoor veranderde het bloed beeld , en werd er de ziekte van Kahler ontdekt ,zeg niet dat het daar door kwam , maar versnelde de ziekt wel , ben er erg op tegen als men dit middel uit wil schrijven

 5. Anita schreef:

  Door de diclofenac werken mijn moeders nieren nog maar voor 28% .Zij heeft ze 1 jaar geslikt omdat ze reuma kreeg. Troep zei de internist,nooit meer slikken dat spul.

  Mvg Anita

 6. Yasmina Hajaj schreef:

  Geldt dit ook voor amytriptiline?

  Bij gebruik van 25mg, elke avond ivm fibromyalgie en restless legs?

  Ik zie graag uw reactie tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.