Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Chronische pijn > Gebruiksaanwijzing PEA: de natuurlijke pijnstiller palmitoylethanolamide (PeaPure) bij hernia pijnen

Gebruiksaanwijzing PEA: de natuurlijke pijnstiller palmitoylethanolamide (PeaPure) bij hernia pijnen

Share |
Palmitoylethanolamide (PEA) is uitvoerig onderzocht bij vele beklemmingen van zenuwen, waaronder beklemmingen van zenuwen door hernia’s. Hernia’s in de rug geven gemene pijnen in het been. Dat komt omdat de grote beenzenuw afgekneld wordt door de hernia. Die zenuw heet de nervus ischiadicus. Vandaar dat hernia ook wel eens ischias genoemd wordt.

In een aantal studies bleek PEA, in NL verkrijgbaar o.a. als PeaPure en het verbeterde PeaPlex, de pijn te verminderen en de genezing van de zenuw te bevorderen.

Gebruiksaanwijzing: hoe PeaPure/PeaPlex in te nemen bij pijn door een hernia?

Neem de eerste 3-4 weken 1200 mg PeaPure/PeaPlex per dag, bijvoorbeeld als drie maal daags een 400 mg PeaPure capsule. Je kan de dagdosis van 1200 mg ook in twee maal innemen, bijvoorbeeld na het ontbijt 2 capsules en na het avondeten een capsule.
Onze aanbeveling: Kies wel voor een PEA preparaat met het Pea-opt keurmerk; van vele andere PEA preparaten is de veiligheid niet gebleken). Wij geven de voorkeur aan PeaPlex, omdat patienten melden daar betere reacties op te hebben.

Palmitoylethanolamide

Palmitoylethanolamide: pure PEA tegen pijn en zenuwbeschadigingen bij hernia werkt in 2 van de 3 patienten

Pijnvermindering merk je meestal binnen enkele dagen tot weken. Mocht dat na 3-4 weken niet het geval zijn, verdubbel dan de dosis. Meestal neemt de pijn daarna duidelijk af. Verder veel info over dit middel op Als na 2 maanden de pijn niet afgenomen is, dan ben je helaas een zogenaamde non-responder voor PeaPure. Gelukkig is gebleken dat bijvoorbeeld meer dan 50% van de hernia patienten positief op PEA reageren. Dat wordt in de geneeskunde berekend en uitgedrukt met het begrip Numbers Needed to Treat. De ‘Numbers Needed to Treat (NNT)’  is voor PEA bij een hernia 1.5: dat wil zeggen als je 3 patienten die herniapijn hebben met PEA behandeld, hebben er 2 baat bij de behandeling met PeaPure en 1 niet. Dat is een bijzonder goede score, want de NNT voor veel andere pijnstillers ligt tussen de 3 en de 5…

Behoor je (helaas) tot die ene patient, dan is het niet zinvol om na 2 maanden nog PEA te blijven nemen. Er zijn enkele uitzonderingen, namelijk als je PeaPure inneemt om een chronische zogenaamde ‘slow inflammation’ te behandelen. Bijvoorbeeld de chronische ontsteking in de hersenen door Alzheimer of de chronische vaatwandontsteking bij atherosclerose, dan is langer innemen zinvol. Ook bij chronische Lyme klachten kan langer innemen zinvol zijn.

Een speciale website met veel informatie over PEA is te vinden onder deze link. PEA is speciaal ontwikkeld op basis van een top van toponderzoeker die opriep om aan te sluiten bij de natuurlijke genezingswijzen van het lichaam.

In de discussie hieronder werd de aandacht gevestigd op andere preparaten die verkrijgbaar zijn en PEA bevatten en daarnaast voor ons lichaam zinloze chemische bijvullingen. Dat is dan bijvoorbeeld magnesium stearaat. ook hebben we in Nederland al PEA capsules gezien die titanium dioxide bevat. Velen die natuurlijke middelen zoeken houden daar niet van. Men geeft de voorkeur aan pure producten. Bovendien willen consumenten graag analyse certificaten zien, en die worden bij vele PEA producten ook niet getoond. Hoe de keuze maken is nog eens uitgewerkt voor de consument.

>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.