Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
VtdK in Volkskrant op de korrel - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > VtdK in Volkskrant op de korrel

VtdK in Volkskrant op de korrel

Share |

De psychiater Dr Bram Bakker neemt in de Volkskrant van 24 juni 2013 de anti-kwakkers op de korrel. In een genuanceerd stuk laat hij zien hoe de oogkleppen en de blinde vlekken van de anti-kwakkers de geneeskunde op een fout spoor zetten. Hij wijst op de ongenuanceerde plamakerij van de VtdK en zegt:

Het najagen van iedere professional die zich uitspreekt  (voor meer aandacht voor complemenaire behandelvormen) heeft er toe geleid dat veel artsen dit soort brieven niet durven te ondertekenen, bang als ze zijn voor represailles vanuit de gevestigde orde. Jarenlang mogen artsen mensen volpompen met bètablokkers, antidepressiva en slaappillen, zonder dat daar goede indicaties voor zijn, maar aandacht vragen voor minder ingrijpende interventies dan medicijnen mag niet van de VtdK... 

Goed om niet te verder te citeren, maar om geheel te lezen: Bram Bakker over de VtdK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *