Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Chronische pijn > Cannabinoiden eerste keus bij pijn!

Cannabinoiden eerste keus bij pijn!

Share |

Eindelijk verstandige taal. Geef chronische pijnpatienten eerst Cannabis of stoffen die daar op lijken, de cannabinoiden, in plaats van meteen te gaan schieten met opioiden. Dat zeggen wij al jaren.

Nu een duidelijke steun daarvoor. We citeren maar meteen:

"Medicine relies upon the principle of, "First, do no harm," and one might supplement the axiom to read - "First, do no harm, and second, reduce all the harm you can."  

Als je patienten met pijn opiaten geeft, gaat een deel daarvan dood aan de bijwerkingen of komt in het ziekenhuis. Als je Cannabis geeft of cannabinoiden, dan komt dat eigenlijk nooit voor.  Je kunt dus ernstige problemen omzeilen als je eerst kiest voor Cannabis of cannabinoiden, of voor stoffen die uit dezelde farmacologische hoek komen en vrij zijn van lastige bijwerkingen, zoals het in Nederland verkrijgbare supplement palmitoylethanolamide (PeaPure, een PEA-houdend product).

Eerste keus: Harm Reduction! 

The author suggests that physicians who treat neuropathic pain with opioids should evaluate their patients for a trial of cannabis and prescribe it when appropriate prior to using opioids. This harm reduction strategy may reduce the morbidity and mortality rates associated with prescription pain medications.

Zie verder full paper onder de link 

Dat is precies wat de bestuursleden van IOCOB in 2012 op het wereldcongres over pijn in Milaan ook ventileerden tijdens een workshop over de behandeling van neuropathische pijnen: kies eerst voor een behandeling met weinig tot geen bijwerkingen en een goede kans op succes. Zo haken patienten niet af door de bijwerkingen.

Op onze site www.stopdepijn.com  hebben we dit verder uitgewerkt aan de hand van een 7-tal creme’s die we ontwikkelden om pijn te verminderen. Deze creme’s bevatten goede pijnstllers en hebben geen tot vrijwel geen bijwerkingen!

Chronische pijnbehandeling: het roer moet om  

Chronische pijnbehandeling dient daarom gestart te worden met een combinatie van middelen (omdat chronische pijn nooit op een enkel middel alleen reageert) die geen of vrijwel geen bijwerkingen hebben.

De combinatie van het supplement palmitoylethanolamide, familie van de cannabinoiden maar zonder de psychische effecten, en locale pijnstillende creme’s, eventueel aangevuld met acupunctuur of bijvoorbeeld alfa-liponzuur en vitamine D, is een betere behandeling dan meteen grijpen naar opiaten en antidepressiva of anti-epileptica met hun nare bijwerkingen (sufheid, slaperigheid, zombie gevoel, etc).

Bij het volgen van deze benadering met lcihaamsvriendelijke behandelingen tegen de pijn, krijgt de behandelaar vele patienten uit de rode zone, zonder afvallers door bijwerkingen! En de patient mag blijven autorijden. 

Hoeveel meer tevreden patienten levert dit op, en hoeveel minder belanden dan in het ziekenhuis! Dat is pas echt kostenbesparend. En levensreddend.

We sluiten af met het schrijnende verschil tussen opiaten en cannabinoiden:

" Between 1999 and 2006 approximately 65,000 people died from opioid analgesic overdose. Regarding fatal overdose from cannabis, Carter and colleagues write, "… this well documented fact: no one has ever died from an overdose of cannabis." 

En:

"Prescribing cannabis in place of opioids for neuropathic pain may reduce the morbidity and mortality rates associated with prescription pain medications and may be an effective harm reduction strategy."

Berichten

  1. Betty Schampers schreef:

    Ik heb uw bericht gelezenen, ik heb ernstige aangezichtspijn de A typische vorm.
    Ik was al gestart met PEA en de creme maar ga nu alfa-liponzuur en vitamine D ook gebruiken ik laat u weten wat voor effect het heeft.

    .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *