Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Jin Shin Jyutsu vermindert pijn en misselijkheid bij kanker

Jin Shin Jyutsu vermindert pijn en misselijkheid bij kanker

Jin Shin Jyutsu, een soort qigong waarbij acupunctuurpunten aangeraakt worden, blijkt duidelijk stress, pijn en misselijkheid bij kankerpatienten te verminderen. Een duidelijk voorbeeld van hoe complementaire therapie kankerpatienten kan helpen. We citeren;

The study involved 159 current cancer patients, who were asked to assess their pain symptoms, nausea and stress before and after each Jin Shin Jyutsu session by using a scale from 0 to 10, with zero being defined as no symptoms.


The team discovered that from the first session of Jin Shin Jyutsu onwards, each session demonstrated that patients felt a considerable improvement in pain, stress, and nausea, with the average decrease on the scale being 3 points for stress and 2 points for both nausea and pain.

Zie verder via link  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.