Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Vrouwenziekten > Pycnogenol helpt bij de overgang

Pycnogenol helpt bij de overgang

Pycnogenol is en boeiende plantenstof, afkomstig van de bast van een naaldboom die aan de Middellandse Zee groeit. Dit bijzondere stofje kenden we al vanuit de wetenschap van de diabetische retina, oftewel de stof is zinvol bij slechter zien door diabetes. Nu is in een gecontroleerde studie gebleken dat dezelfde stof ook de symptomen van de overgang verlicht. 

Een heel aantal lastige overgangssymptomen werden minder door het innemen van pycnogenol, en de kwaliteit van leven werd beter. [1]

Referentie

[1] Errichi S, Bottari A, Belcaro G, Cesarone MR, Hosoi M, Cornelli U, Dugall M, Ledda A, Feragalli B. | Supplementation with Pycnogenol® improves signs and symptoms of menopausal transition. | Panminerva Med. | 2011 Sep;53(3 Suppl 1):65-70.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.