Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Artrose pijn: Hoop voor mensen met gewrichtspijnen - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Artrose pijn: Hoop voor mensen met gewrichtspijnen

Artrose pijn: Hoop voor mensen met gewrichtspijnen

Share |
Gewrichts- en artrosepijnen kunnen je leven verpesten. Een knagende constant aanwezige vermoeiende pijn, met pijnscheuten, door je heup, je knie, je duimen, je polsen.

Pijnstillers...bijwerkingen! 

Je gaat naar de dokter en krijgt pijnstillers. Maar die hebben bijna altijd bijwerkingen op de maag, en meestal moet de huisarts dan een ander chemisch middel geven, meestal omeprazol, om die bijwerkingen weer tegen te gaan. Eigenlijk bizar. Er is nu een doorbraak met een natuurlijke pijnstiller en ontstekinsremmer vrijwel vrij van bijwerkingen.

Natuurlijke pijnstilling zonder bijwerkingen

Nu is er eindelijk een nieuwe oplossing. Een natuurlijke stof, die in ons eigen lichaam wordt gevormd, en die zowel ontstekingsremmend is als pijnstillend. Het is een subtiel werkend middel, dat vrijwel geen bijwerkingen kent, palmitoylethanolamide (PEA), verkrijgbaar als supplement in Nederland onder de naam PeaPure. Wij geven de voorkeur aan PEA capsules die voorzien zijn van het groene vinkje met het PEA-opt keurmerk, omdat alleen van die PEA capsules de veiligheid en de werkzaamheid gedurende jaren onder toezicht van artsen bestudeerd is. En veiligheid bij supplementen gaat voor alles.

In een studie bij mensen met artrosepijnen waar deze stof vergeleken werd met de gewone pijnstillers die zo zwaar op de maag liggen, bleek deze natuurlijke pijnstiller zelfs beter te werken.

Maar ook in experimentele studies blijkt PEA goed te werken. Hier is bijvoorbeeld te zien, in een speciaal artrose diermodel bij muisjes met erge artrotische gewrichten, die van de pijn niet meer lopen kunnen, hoe sterk de zwelling van de gewichten afnam na het geven van PEA. De rode lijn is de zwelling van de gewrichtjes zonder PEA, de blauwe lijn laat zien dat er met PEA geen zwelling is, en de groene lijn dat zijn de gewrichten van gezonde muizen.

Voor artsen die zich op de hoogte willen stellen van alle klinische literatuur die de werkzaamheid van deze stof ondersteunen volg de link hier voor een gratis download overzicht. 

Artrose pijn: palmitoylethanolamide: natuurlijke pijnstiller

Omdat artrosepijn zo veel voorkomt, heeft een hoogleraar farmacologie aan een universiteit in Italie een bijzonder onderzoek verricht, dat ons laat begrijpen waarom palmitoylethanolamide (afkorting PEA) zo bijzonder kan zijn bij artrosegewrichtspijnen.

Zij behandelde een aantal muizen, die een ernstige vorm van artrose hadden, met deze stof. Aanvankelijk konden de muizen vrijwel niet meer lopen van de pijn, hun pootjes waren zo pijnlijk, dat je ze niet kon aanraken, of ze krompen van de pijn (dat heet de mechanische allodynie test volgens von Frey), en de gewrichten waren opgezwollen. In de gewrichten zaten ook allemaal ontstekingsstofjes. Een van de belangrijkste ontstekingsstofjes is TNF-alfa.

Gedurende 2 weken werden de muisjes met pijn en zwelling van de gewrichten behandeld met PEA, en daarna werden de analyses gedaan.

PEA vermindert pijn, zwelling, ontsteking bij artrose en verbetert het lopen

Palmitoylethanolamide tegen artrose pijnen en ontstekingen

Palmittoylethanolamide tegen artrose pijnen en ontstekingen

Nu gaf de hoogleraar de muizen allemaal PEA in het voedsel, dat heet per os, in een dosis van 30 mg PEA per kilogram muis. Dat is een dosis die we ook bij mensen hanteren.

Nadat de muizen deze natuurlijke pijnstiller gekregen hadden, veranderde er een boel ten goede:

 1. de pijnlijkheid nam af
 2. de zwelling van de gewrichten nam af
 3. het lopen ging stukken beter
 4. de ontstekingsstoffen in de gewichten namen af.

PEA had dus niet alleen positieve effecten op de pijn en de zwelling, maar ook op het lopen en de flexibiliteit van de gewrichten.

Het natuurlijke zelfgenezende vermogen activeren!

De behandeling van pijnen met natuurlijke stoffen sluit aan bij de visie van een wereldberoemde neuroloog, professor Erminio Costa, die in de vorige eeuw als slogan invoerde: follow where nature leads. Dat wil zeggen, bij de behandeling van aandoeningen dienen we ons eerst te verdiepen in het zelfhelende vermogen van ons eigen lijf, en te kijken wat we daarvan leren kunnen. Dat blijkt dus een heel interessante benadering te zijn, waar inmiddels al heel wat patienten plezier van beleven.

Neem 1200 mg PeaPure per dag in 2-3 giften (400 mg capsules) gedurende de eerste weken en bij onvoldoende effect verdubbel de dosis dan voor enkele weken. Het effect treedt meestal op tussen week 2 en week 8. Wij geven de veorkeur aan het PEA preparaat met vitamines B complex, omdat patienten menen dat die capsules betere effectiviteit hebben, deze capsules zijn ook voorzien van het Pea-opt keurmerk.

Berichten

 1. Heijnen, Mary schreef:

  Door artrose in mijn hele lichaam en daardoor reeds 4 kunstgewrichten hoop ik dat U mij kunt helpen met Uw natuurlijke middel misschien in combinatie met een dieet. Ik zou u heel dankbaar zijn. Wilt u mij laten weten wat de kosten zijn, het gebruik ervan en de manier waarop wij elkaar zouden kunnen benaderen. Heel hartelijk dank en hopelijk rot snel.graag uw boek over artrose erbij.

 2. G.Beulen schreef:

  Als het middel zo goed is waarom wordt het dan niet vergoed door het VGZ ?

  1. administrator schreef:

   Haha goeie vraag, komt omdat verzekeraars alleen menen te kunnen beoordelen of behandelingen ‘rationeel’ zijn

 3. M Schmidt schreef:

  Ik neem sinds 4 maanden Pea voor mijn heup artrose. Eerst dacht ik dat het niet hielp, maar nu sinds 2 weken is de pijn aanzienlijk minder. Ik kan weer slapen en mij in bed omdraaien zonder veel pijn.
  Pea is een aanrader.

 4. mw Lembeck schreef:

  Deze site komt me nu pas onder ogen. Op 9 januari heb ik in het Gelre Ziekenhuis mijn eigen bloedplaatjes laten inspuiten in mijn linkerknie. Of het aanslaat weet ik pas eind februari. Maar in huis loop ik beduidend beter. Als pijnstiller mag in 4000 mg Paracetamol (zegt iets over de reguliere manier van denken in ziekenhuizen en bij artsen e.d.) en ik gebruik elke dag 1 enkele druppel BDC olie. De dure, Deense. Die is het zuiverste. De pijn is beduidend minder en soms zelf helemaal weg. Aleen voor het slapen gaan neem ik twee Paracetamollen. Meer vanwege de kosten voor die olie (40 euro!) dan dat ik graag Paracetamol slik. Inmiddels hoop ik dat in Twente de vloeibare pleister nog dit jaar gebruikt zal gaan worden, maar net als met de Synerkinde (UMC) zal het nog wel 5 jaar duren. Houd ik dat vol? Ik wil geen implantaten in mijn benen… Dus ik zal eens kijken en navraag doen over Pea en doorgeven aan een vriendin met een ‘heup’. Dank.

 5. kimberley pex schreef:

  Vréselijk die dierproeven ! Ja ik heb artrose , en vaak veel pijn, maar AL die dierproeven zijn toch te bizar voor woorden !Daar hoef je toch geen muizen jarenlang en massaal voor te kwellen. Dierproeven tot in den treure, maar echt mensen verlossen van hun pijn , dat nou ook weer niet. We weten nu toch wel dat het komt door foute voeding ,stress, en verzuring , verzuring vréét calcium en magnesium. Laat die arme diertjes met rust.

 6. karin graaf schreef:

  Je kan m8j contacten voor betaalbare goede olie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *