Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Kanker > Bloedkankerpatienten (Kahler) beter geholpen met palmitoylethanolamide

Bloedkankerpatienten (Kahler) beter geholpen met palmitoylethanolamide

Share |

De ziekte van Kahler, of multiple myeloom, is een soort bloedkanker, waarbij patienten gemiddeld na 3-4 jaar overlijden. Deze vorm van kanker is te behandelen met chemotherapie, met name met de stoffen bortezomib en thalidomide. Die stoffen zijn echter behoorlijk schadelijk voor de zenuwen en daardoor ontstaan ernstige pijnen en functiestoornissen. Dan kan er meestal niet doorbehandeld worden met de chemokuur en de patienten lopen dus een grotere kans te sterven.

Nu is er gelukkig een behandeling beschikbaar gekomen. Patienten met deze vorm van bloedkanker kunnen tijdens de kuur met de middelen bortezomib en thalidomide om de pijn te verminderen en de zenuwen tegen verdere schade te beschermen het supplement palmitoylethanolamide  krijgen. De pijn neemt dan af en de zenuwfunctie neemt weer toe, terwijl dus verder behandeld kan worden met de antikanker-middelen. Het supplement is in de meest zuivere en pure vorm verkrijgbaar als PeaPure.

PEA beschermt de zenuwen tegen schade van chemokuur: minder pijn en betere zenuwfundtie 

De auteurs concludeerden na het afsluiten van hun hieronder vermelde studie in 20 Kahler-patienten dat palmitoylethanolamide, een natuurlijk voorkomende stof, een veilige substantie is om toe te dienen aan patienten met de bloedkanker Kahler, en dat de pijnlijke neuropathie minder wordt, terwijl de zenuwfunctie verbetert. En dat terwijl de chemokuur dus doorgegeven kan worden.

In a severe condition such as painful neuropathy associated with multiple myeloma and chemotherapy, a safe substance such as PEA provides significant restoration of nerve function. [1]

Palmitoylethanolamide kan dus bij een kankervorm als Kahler niet alleen de bijwerkingen van de chemokuur verminderen, maar ook de zenuwen beschermen, zodat oncologen de kankerdodende stoffen langer kunnen toedienen dan normaal. Dat betekent weer een grotere overlevingskans.

Er waren al 39 klinische studies afgesloten die aantoonden dat palmitoylethanolamide, een supplement in Nederland onder de naam PeaPure, een goede pijnstiller is, alsmede een ontstekingsremmer. Nu lijkt de stof dus ook bij kankerpatienten van belang te worden. 

Referentie

[1] Truini A, Biasiotta A, Di Stefano G, La Cesa S, Leone C, Cartoni C, Federico V, Petrucci MT, Cruccu G. | Palmitoylethanolamide restores myelinated-fibre function in patients with chemotherapy-induced painful neuropathy. | CNS Neurol Disord Drug Targets. | 2011 Dec;10(8):916-20.

Berichten

  1. A.Klement schreef:

    Waar is dit te krijgen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *