Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Meest gebruikte behandelwijzen > Fytotherapie > Cannabis maakt nemen minder pijnstillers mogelijk

Cannabis maakt nemen minder pijnstillers mogelijk

Share |

Dat Cannabis een bijzonder goede pijnstiller is, dat is inmiddels wel algemeen geaccepteerd. Nu vindt een Amerikaanse hoogleraar dat patienten met veel pijn die op de opiaten zitten, als ze Cannabis tot zich nemen minder van die opiaten nodig hebben! Dat heet synergie. Deze synergie leidt tot betere pijnstilling met minder bijwerkingen. Cannabis en opiaten werken in de hersenen ook synergetisch, dat wisten we al uit de neurobiologie van pijn.

Cannabis en opiaten versterken elkaar

De Amerikaanse hoogleraar merkte over de resultaten van een studie op:

This preliminary study seems to imply that people may be able to get away perhaps taking lower doses of the opiates for longer periods of time if taken in conjunction with cannabis.” 

In de Youtube hierboven wordt deze synergie nog eens uitgelegd.

De universiteit gaf in de press release aan:

Patients with chronic pain may experience more relief if their doctors add marijuana to their opiates-only treatment program, according to a new study at UC San Francisco.

The study also suggests the combined therapy may result in the reduced use of opiates. More than 76 million Americans suffer from chronic pain, according to the National Centers for Health Statistics. Opiates are very strong pain killing drugs that can be highly addictive.

The study, published in this month’s edition of Clinical Pharmacology & Therapeutics, was the first to examine the interaction between opiates and cannabinoids in humans. Cannabinoids are the main ingredient in cannabis or marijuana. Researchers found the combination of cannabinoids and opiates reduced pain more than using opiates alone, similar to results found in animal studies.  

De 21 onderzochte patienten hadden duidelijk minder pijn wanneer cannabis werd toegevoegd aan morfinepreparaten.[1]

Referentie

[1] Abrams DI1, Couey P, Shade SB, Kelly ME, Benowitz NL. | Cannabinoid-opioid interaction in chronic pain. | Clin Pharmacol Ther. | 2011 Dec;90(6):844-51. doi: 10.1038/clpt.2011.188. Epub 2011 Nov 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *