Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Chronische pijn > Behandelen chronische pijn met creme’s: ei van Columbus!

Behandelen chronische pijn met creme’s: ei van Columbus!

Share |

Het behandelen van nare pijnen met cremes die pijnstillend zijn, is het ei van Columbus.  Er zijn inmiddels vele honderden patienten blij gemaakt met deze creme's, die elke arts voor zijn patienten kan voorschrijven. Deze speciale creme's zijn gedurende jaren ontwikkeld om optimaal pijn te verminderen, en bevatten een speciale basis, waarin o.a. palmitoylethanolamide en speciaal geselecteerde pijnstillers. De basis palmitoylethanolamide, PEA creme is sinds 2014 ook afzonderlijk zonder recept te verkrijgen Op onze site www.neuropathie.nu is voor elk van deze cremes een onderbouwing met wetenschappelijke literatuur.

Hier op deze presentatie-link hoe we aan het werk gegaan zijn, en daaronder een paar voorbeelden:

En hier voorbeelden:

Erge pijn aan de voeten 

Lastig te behandelen pijn 

Brandende pijnen 

Pijnstillende stoffen hebben vaak hele vervelende bijwerkingen, waardoor patienten met de behandeling moeten stoppen. Dat vonden wij al jaren erg vervelend voor die patienten. En daar is wat op gevonden.

De ‘wijze’ formuleringen van de anti-zenuwpijn creme’s

magistrale_bereiding_creme.jpgHet Instituut voor Neuropathische Pijn (INP) heeft na jarenlang onderzoek een aantal bijzondere pijnstillende creme’s ontwikkeld. Dat deed het instituut door gebruik te maken van inzicht in de beste wijzen die er zijn om die speciale pijnstillende stoffen optimaal in de huid te brengen, waar de pijnstilling plaatsvindt.

Deze creme’s bevatten een selectie van bijzondere pijnstillende stoffen in deze optimale creme basis, de door het instituut ontwikkelde INP basis. De pijnstillende stoffen worden in deze INP basis opgelost, en het resultaat is een serie bijzonder goed pijnstllende en smeerbare creme’s, zonder bijwerkingen van betekenis.

Er waren natuurlijk al smeersels te krijgen tegen de pijn, maar die waren gemaakt o.a. op basis van het zogenaamde PLO smeersel, en dat gaf vrijwel altijd teleurstellende effecten. De creme was te dun, liep uit of brak zoals dat heet, en de pijnstilling was heel gering of afwezig.

De INP basis die het Institiuut voor Neuropathische Pijn (INP) ontwikkeld hebben, garandeert een optimale doordringing van de pijnstillende stoffen in de huid, en bijwerkingen zien wij vrijwel nooit.

De pijnstillende creme’s in INP basis

Het INP heeft 8 verschillende creme’s ontwikkeld, zodat er vrijwel voor elke pijnsoort wel een creme is, die verlichting biedt:

1. Amitriptyline creme 5 % en 10% in INP basis

2. Gabapentine creme 10% in INP basis

3. Baclofen creme 1%, 2 %  en 5% in INP basis

3. Ketamine crem 10% in INP basis

5. Isosorbide dinitrate creme 0,4% en lidocaine creme 3% in INP base

6. Baclofen 5% pasta voor dentale pijnen (zenuwpijnen in de tanden of kiezen)

De meeste patienten melden pijnvermindering na 10-30 minuten volgend op het smeren van de INP creme’s.

 

De pijnstillende creme’s in INP basis zijn alleen via het Instituut voor Neuropathische Pijn te verkrijgen; elke arts kan voor zijn/haar patienten de creme’s voorschrijven via de procedure die we hier beschrijven. De basis bestaat uit PEA creme, deze creme is zonder recept in de handel verkrijgbaar. Deze creme heeft jeuk stillende en pijnstillende werking.

Hoe kan men de INP creme’s verkrijgen?

Het INP heeft de door ontwikkelde creme’s beschikbaar gesteld voor alle patienten in Nederland (in inmiddels ook in andere landen). Er is namelijk geen enkel instituut in de wereld wat een serie creme’s heeft ontwikkeld als het INP. Waarom niet?  Omdat het INP gekozen heeft om de creme’s niet te patenteren, geen oktrooien aan te vragen, maar buiten de farmaceutische industrie om dit direct te ontwikkelen voor ‘het nut van het algemeen’, zoals men dat vroeger wel uitdrukte.

Uw arts kan een aanvraagformulier krijgen via het INP en kan met dat aanvraagformulier, dat ook een recept is, meteen de creme’s voor regelen. Onze apotheker stuurt u dan de creme’s op. Het aanvraag formulier is te verkrijgen via info@neuropathie.nu

Op www.pijnmonitor.nl vindt u ook verder informatie over de INP creme’s. Deze pijnmonitor is speciaal ontwikkeld om inzicht te krijgen in de eigenschappen van de creme’s en om uw ervaringen ermee goed te documenteren. Zodat het INP met uw input nog betere creme’s kunnen gaan maken!

Het INP heeft inmiddels ook al veel over onze creme’s geschreven in de internationale wetenschappelijke literatuur, en het INP geeft inmiddels ook regelmatig voordrachten over onze benadering in het buitenland. Nederland loopt daarin helaas wat achter.

We hopen dat dat snel voor de patienten gaat veranderen! De PEA creme is gewoon in de handel te verkrijgen en kan zinvol worden ingezet samen met PEA in capsules.

Literature list topical analgesic creams institute for neuropathic pain, the Netherlands

 1. Kopsky DJ, Amelink GJ, Keppel Hesselink JM. Intractable neuropathic pain in spinal intramedullary cavernoma treated successfully with a novel combination cream. Pain Medicine 2012, in press.
 2. Keppel Hesselink JM, Kopsky DJ. Intractable neuropathic pain due to ulnar nerve entrapment treated with cannabis andketamine 10%. J Clin Anesth. 2012 Feb; 24(1):78-9.
 3. Kopsky DJ, Keppel Hesselink JM. High Doses of Topical Amitriptyline in Neuropathic Pain: Two Cases and Literature Review. Pain Pract. 2012 Feb;12(2):148-53.
 4. Kopsky DJ, Keppel Hesselink JM. Multimodal Stepped Care Approach Involving Topical Analgesics for Severe Intractable Neuropathic Pain in CRPS Type 1: A Case Report. Case Report Med. 2011;2011:319750.
 5. Liebregts R, Kopsky DJ, Keppel Hesselink JM. Topical Amitriptyline in Post-Traumatic Neuropathic Pain. J Pain Symptom Management Vol. 41, No. 4, April 2011: e6-e8
 6. Keppel Hesselink JM, Kopsky DJ. Letter to the editor (Ketamine 10% in CRPS). Curr Ther Res Clin Exp 2010 71(6): 416-417.
 7. Kopsky DJ, Keppel Hesselink JM.A new combination cream for the treatment of severe neuropathic pain. J Pain Symptom Manage. 2010 Feb;39(2):e9-e10.

 

 

Gerelateerde artikelen

Berichten

 1. Gisèle Hamel schreef:

  Is de crème in België te verkrijgen?

  met dank.

  G.hamel

 2. Wianda Dermois-Bron schreef:

  Hallo,

  Een huisarts vroeg me vandaag om ketamine creme en ik kwam bij jullie uit.
  De link op de pagina (info@neuropathie.nu) voor het aanvraagformulier werkt niet, vandaar dat ik het via deze weg probeer.
  – Welke sterktes zijn er?
  – Hoe/waar kan ik bestellen?
  – Hoe duur is het?

  Alvast bedankt,
  Wianda Dermois-Bron

  1. j.m. Zwemer schreef:

   Ernstige neuropathie aan beide voeten en handen na een half jaar aan chemo,!. Zou graag creme bestellen maar de site werkt niet. Kunt me via deze weg uitleg geven waar en hoe ik het kan bestellen.
   Met vriendelijke groet.

   1. Fred schreef:

    Hr Zwemmer,

    Vraag aan uw arts ,1 tube isosorbide dinitraat creme 1% FNA 50 gr, 1 tube EMLA creme 30gr. 1 tube Capsaicine creme 0,075 30 gr. Lanette creme

    Meng 1 deel isosorbide, 1/4 deel capsaicine,
    3/4 deel EMLA creme en 1 deel Lanette creme en meng dat goed,probeer dit eerst in kleine porties ,vooral de capsacine kan branderig zijn ,dit kan je na ong 14 dagen verhogen,maar dat moet je zelf voelen In het begin 3 x daags aanbrengen later is 2x genoeg. zeker voor de nacht!

    Later kan je wat grotere porties make voor een paar dagen ev vooral zuinig aanbrengen en daarna de handen goed wassen .

    Veel suc6

 3. Waar kan ik baclofencreme bestellen? Heb stekende pijn in de femoraliszenuw

 4. De Saedeleir Jacques schreef:

  Ik lijd aan neuropathie en las over de pijnstillende crèmes die ontwikkeld zijn door het instituut voor neuropathische pijn. Ik wou aan mijn dokter vragen me zo een crème voor te schrijven maar las dat de link voor aanvraagformulieren niet werkt. Is dit zo? Is het nog wel mogelijk voor mijn dokter om receptenformulieren aan te vragen?

  Vriendelijke groeten

 5. Ans van de Ree schreef:

  Ik heb het aan mijn huisarts gevraagd na overleg met de apotheek is het afgewezen
  Het zou niet helpen

  1. administrator administrator schreef:

   het helpt in ieder geval wel vele honderden patienten in NL en inmiddels hebben 150 huisartsen het ook al ingezet….dus dat verhaal gaat nergens over….

 6. Indigo huijbregts schreef:

  Hallo
  Het valt me op dat er niet gereageerd word op de melding dat de link niet werkt.ik wil al meer als half jaar baclofencreme proberen, huisarts weigert t voor te schrijven ik heb het nu aan oncoloog gevraagd.heb nml nu naast chronische extreme pijnen te horen gekregen kanker te hebben en heb inmiddels al een dubbele borstamputatie gehad nu nog meer pijn aan ribben heb tietze.en een verbrijzelde elleboog met erge zenuwpijn in hand en een gebroken schouder gehad beschadigde nekwervels gescheurde schouderpees enzenz.pijn genoeg dus.wat te doen als geen enkele arts wat wil voorschrijven?wie hebben het alwel voorgeschreven?en word het vergoed?
  Hoop op snelle reactie dank u wel zovast.
  Mvg indigo

  1. administrator administrator schreef:

   zie info op http://www.stopdepijn.com ! daar staat alles wat u nodig heeft. de meeste verzekeraars, behalve CZ, vergoeden de creme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.