Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Anti-kwakzalvers hebben lak aan patienten - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Anti-kwakzalvers hebben lak aan patienten

Anti-kwakzalvers hebben lak aan patienten

Share |

De nieuwbakken voorzitster van de Vereniging tegen de Kwakzalverij vindt dat ze moet laten zien dat ze tanden heeft. Dus bijt ze in alles wat beweegt. Nu heeft ze het weer op de acupunctuur gemunt. Dat is allemaal nonsens en hoort niet bij de anesthesiologie, aldus de niet gepromoveerde dokter in de anti-verslavingskunsten Catherine de Jong. Deze boodschap wilde zij ook bij haar eigen beroepsvereniging ingang doen vinden maar daar haalde Catherine een zeperd. Haar collega's bleken totaal niet geinteresseerd te zijn in haar anti-kwakzalvers-propaganda. Enkele tientallen collega-anesthesisten passen acupunctuur dan ook zonder bezwaar en zinvol toe. Dat Catherine ook geen literatuur leest, dat wisten we al. Maar dat ze over de ruggen van patienten destructief aan het werk is, dat is pas echt stuitend.

Vooral omdat enkele maanden geleden een van onze meest vooraanstaande wetenschappelijke instituten de resultaten van onderzoek liet zien dat de meest problematisch behandelbare pijnen bij patienten die verlamd zijn, juist het best met acupunctuur en massage behandeld kunnen worden.  Maar ja, dat past niet in Christine's kraam en denkraam. Beseft ze niet dat door totaal ongenuanceerd te roepen ze haar strijd uitvecht over de ruggen van de patienten heen? Patienten die juist met acupunctuur gebaat zijn? Nee, helaas beseft ze dat niet. Zoals zoveel dat ze niet beseft. Deze vrouw heeft een enorm hoog roepgehalte, echter, in tegenstelling tot haar voorganger, zonder enige inhoud. Die was ten minste nog gepromoveerd...  En het wordt voor Catherine ook hoog tijd dat zij nu eens een andere beeldspraak verzint voor het cliche van de tandenstoker bij acupunctuur, waarvan het auteursrecht al sinds mensenheugenis berust bij Renckens, wiens echo zij ten onrechte voor haar eigen originaliteit verslijt. 

We stellen voor dat Christine de 'make everything OK button gaat drukken:

https://make-everything-ok.com/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *