Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Genezen met magische Shintostenen

Genezen met magische Shintostenen

Shintostenen: de geestverdrijvers pur sang

Als er in het oude huis geesten wonen van de voorvaderen, die geen rust kunnen vinden, en je wilt ze in het grenzeloze licht sturen, dan zijn Shintostenen aangewezen. Aangezien Shinto een oude, eerbiedwaardige Japanse natuurgodsdienst is, hebben Shinto priesters al eeuwen lang gebruik gemaakt van de krachten in de natuur om balans te brengen. Met rituelen die teruggrijpen op onze verbintenis met de natuur, waarbij vuur, water, ritmische muziek en wind een rol spelen.

De stenen zelf bevatten ook een natuurgeest, ook wel Kami genoemd. De Shintosteen die een hoge toon voortbrengt kan ook wel een 'omamori' of een talisman genoemd worden, een steen die kracht geeft, geluk brengt en slechte geesten weg houdt.  Binnen het Shintoisme bestaat een grote liefde en een eerbied voor de natuur. Een waterval, de maan en dus ook de apart door erosie gevormde stenen worden verbonden met een kami. Kami is eigenlijk meer dan een geest, het is de essentie van het gemanifesteerde. Een kami heeft een harmoniserende kracht op zijn omgeving, dat heet musubi.

Shinto: balans brengen in de natuur.

In de Shinto zijn de zogenaamde spiritstones zeer begeerd door de Shinto- adepten.

Shintostenen zijn stenen die vrij in de natuur gevonden kunnen worden, en waarbij er in de steen, door de natuurkrachten, een gat zit. Als je daar op blaast, ontstaat een snerpend gefluit. Dat gefluit is intens, als je een goede Shintosteen bespeelt. Met dat snerpende geluid worden geesten of krachten die geen balans brengen, weggejaagd of geneutraliseerd. [1]

De zeldzame Shintosteen

Maar Shintostenen zijn erg moeilijk te vinden. Want stenen die zo opgebouwd zijn, dat door water of anderszins in de steen een mooi klein rond gaatje door erosie ontstaat, komen weinig voor. Dat komt omdat ten eerste de steen opgebouwd moet zijn uit materiaal dat op de ene plaats oplost, en op de andere plaats hard blijft.

Het steenmateriaal moet dus niet homogeen van textuur zijn. En vervolgens moeten de stenen millennia lang op een plaats geweest zijn, waardoor uiteindelijk een dergelijk gaatje kan uitslijpen.

De fluit van de Shintosteen

De hoge schelle fluit van de Shintosteen is bij de echte Shinto priesters een zeer hoog gewaardeerd aspect van rituelen om balans te brengen. De hierbij afgebeelde collectie van Shintostenen is een heel bijzondere. Want omdat Shintostenen zo zeldzaam zijn, moet een Shinto priester of adept vaak jaren lang zoeken in de natuur voordat hij een steen vindt met de juiste eigenschappen. Wij hadden het geluk om deze verzameling van stenen bij elkaar te brengen, en elke steen heeft zijn unieke fluittoon. In deze video horen we de diverse fluitgeluiden van deze Shintostenen. 

De geneeskracht van de Shintosteen

De Shinto heler maakt gebruik van kruiden en rituelen om de slechte geesten die samenhangen met de ziekte te verdrijven. Een van de elementen die tijdens de helingssessie gebruikt wordt is een shinto fluitje. Dat fluitje is een steen die de heler zelf in de natuur gevonden heeft, een steen met een uitholling erin. Als daar op geblazen wordt ontstaat een hoge toon die de slechte geesten die ziekte veroorzaken verdrijft. 

De Shintosteen als leermeester

Als je rustig gaat zitten met een Shintosteen en met aandacht, mindfulness, het fluiten tot meditatie maakt, verleidt je de steen tot het produceren van meer geluiden dan dat je aanvankelijk gedacht had. Er kunnen dubbele fluittonen ontstaan, en dor ritmisch te fluiten, of hard of zacht, in bepaalde hoeken en met bepaalde kracht zijn modulaties mogelijk.

Mogelijk, bij navraag, zal een shintostenen workshop vanuit de mindfulness gegeven worden, voor een selectieve groep. 

 

Referentie

[1] Hansen W. | Eye on religion--Shinto and the Japanese attitude toward healing. | South Med J. | 2007 Jan;100(1):118-9.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.