Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Chronische pijn > Doorbraak in de behandeling van chronische pijn: oorzakelijke behandeling mogelijk

Doorbraak in de behandeling van chronische pijn: oorzakelijke behandeling mogelijk

Share |
poster_28_ottobre-1.jpg

Tijdens een internationaal medisch congres op 28 oktober 2011 werd door een aantal hoogleraren een doorbraak gepresenteerd in de behandeling van chronische pijn. Met de tot voor kort beschikbare pijnstillers zijn slechts weinig patienten echt goed te helpen. Nu is daar verandering in gekomen met de introductie van de lichaamseigen pijnstillende en ontstekingsremmende stof palmitoylethanolamide (Normast; PeaPure). Sinds november 2012 is PeaPure ook beschikbaar in Nederland.

Deze bijzondere stof heeft een totaal nieuw werkingsmechanisme,  dat aansluit bij een lichaamseigen biologisch mechanisme. Dat mechanisme is verwant aan hoe opiaten werken, maar kent niet de problemen daarvan. Opvallend is dat deze stof, in tegenstelling tot alle bekende pijnstillers, doordringt tot de kern van de cel, en daar een zogenaamde kernreceptor beinvloedt. Terwijl de tot nu toe bekende pijnstillers altijd een lichaamsfunctie blokkeren, bevordert palmitoylethanolamide daarentegen het eigen natuurlijke herstelvermogen van het lichaam.

Professor Keppel Hesselink presenteerde de resultaten van een grote placebo gecontroleerde klinische studie met meer dan 600 patienten met ernstige herniapijn.

In deze studie bleek de stof beter te werken dan de beste pijnstillers op dat gebied. Niet alleen dat de pijn duidelijk verminderde, ook het functioneren en de kwaliteit van leven namen meetbaar toe. Ook verdroegen alle patienten het middel goed, zonder problematische bijwerkingen.

Op dit congres werd bovendien duidelijk dat palmitoylethanolamide ook pijnstillend kan werken bij een groot aantal andere chronische pijnklachten, zoals bijvoorbeeld bij ernstige pijnen bij diabetes en MS, bij chronische bekkenpijn en bij het carpale tunnelsyndroom.

Oorlog win je niet met enkele wapens weghalen!

Pijn veroorzaakt een waterval van ellende in het lichaam. Allerlei stofjes worden gemaakt, die pijn op doen vlammen en ontstekingen onderhouden. De meeste wetenschappers zoeken dan steeds naar remmers van de productie van die stofjes. Dat werkt dan even, maar meteen wordt het effect teniet gedaan door andere stofjes.

Om nu een of enkele stofjes te remmen en dan te denken dat je daarmee de oorlog wint, is wel heel naief. Net zoals je geen oorlog kan winnen met het weghalen van de strijdbijlen op het strijdtoneel. Dan gaat iedereen immers verder vechten met het zwaard!

Nou, ons lichaam heeft ingebouwde mechanismen ontwikkeld om tot vrede te komen. Dat gaat met lichaamseigen stoffen, die de geactiveerde oorlogszuchtige cellen weer terugbrengt in een vredelievende staat. Dat heet in de taal van de biologie het veranderen van het geactiveerde fenotype van de cellen naar het opbouwende fenotype.

Twee cellen vormen de basis van de elende, de pijn en de ontsteking, de mestcel en de gliacel. Nu, precies deze twee cellen kan je van een geactiveerde staat terugbrengen in een vredeliefende, rustige staat met het lichaamseigen middel palmitoylethanolamide.

Oorlog win je met een vredebrenger
Het lichaamseigen molecuul plamitoylethanolamide is die vredebrenger. En de stof is behoorlijk overtuigend. De stof wordt al dor het lichaam zelf gemaakt bij pijn en ontstekingen, maar niet genoeg. Nu met de komst van deze stof in tabletten en poeders onder de naam Normast in de kliniek, kunnen we het lichaam helpen weer in de vrede staat te komen. Want deze stof brengt de oorlogszuchtige cellen weer op het vredes pad. En wat nog daarbij een bijzonder voordeel is, is dat de cellen dan ook mee gaan doen aan nieuwe opbouw.

Zo konden de hoogleraren Cruccu en Costa aangeven dat zowel bij dieren als mensen palmitoylethanolamide niet alleen pijn vermindert en ontstekingen remt. Ze konden ook laten zien dat na het geven van PEA de opbouw fase weer ingezet wordt. Er waren zelfs tekenen van zenuwherstel te zien, na zenuwbeschadigingen, zowel bij mensen als dieren.

Met palmitoylethanolamide (Normast, PeaPure) hebben we de eerste oorzakelijke pijnbehandeling in onze hand!

Op het congres voor de eerste keer in de wereld een aantal hoogleraren die allemaal bewijs opvoerde dat convergeert naar het inzicht dat deze lichaamseigen stof een bijzondere doorbraak is in de behandeling van chronische pijnen, omdat het een uniek werkingsmechanisme heeft. En de verdraagbaarheid is bijzonder goed, bijwerkingen worden vrijwel nooit gezien.

Meer info op:

Chronic Pain Coalition 

en

www.painkillernormast.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.