Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Boekbespreking > ‘De Bowen Techniek – kracht in eenvoud’

‘De Bowen Techniek – kracht in eenvoud’

Share |

Ongeveer zo'n 13 jaar na introductie van de Bowen Techniek (ofwel Therapie) in ons land en 400 praktiserende therapeuten verder blijkt deze behandeltechniek nog steeds relatief onbekend te zijn. En dat terwijl deze mensvriendelijke methode dagelijks zijn effectiviteit in ruime mate bewijst.

De auteurs van het eerste Nederlandstalige boek over dit onderwerp ‘de Bowen Techniek - kracht in eenvoud’, Elena den Blanken en Rene van Geffen, meenden een verschil te kunnen maken door onder meer hun eigen ervaringen en inzichten van meer dan 10.000 Bowen-behandelingen en ieder meer dan 10 jaar ervaring, in dit boek op te tekenen.

De Bowen Techniek is in de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw  ontwikkeld door de Australiër Tom Bowen.

Een Bowen behandeling bestaat uit series (meestal) zachte rollende bewegingen over het zogenaamde fasciale (bind-)weefsel. Dit fasciaal weefsel omvat alle belangrijke lichaamsstructuren van het lichaam (zowel van mens als dier), waarbij is gebleken dat de juiste prikkeling (door de Bowen ‘moves’) een gunstige invloed zou kunnen uitoefenen op het zenuwstelsel, het lymfe- en bloedstelsel, de organen, de bottenstructuur, de pezen en de spieren.

De auteurs beschrijven resultaten van deze behandeling d.m.v. een groot aantal praktijkcasussen (van de meest uiteenlopende aandoeningen), maar onderbouwen de methode tevens aan de hand van 17 internationale onderzoeken.

Bovendien beschrijft het boek een eigen onderzoek onder 54 cliënten waaruit de algemeen ervaren effectiviteit van rond de 90% in ruime mate onderbouwd wordt.

Het prettige van de Bowen Techniek is, dat het geen indringende behandelmethode is en er een duidelijke verbetering van het klachtenpatroon na 3 behandelingen moet zijn ontstaan.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze behandelingen geheel of gedeeltelijk.

Bestelling: www.zonnewijzerdrunen.nl/html/boek_aanvraag.html of www.agcentrum.nl/aanvraag-boek/
ISBN: 978 908 193 03 07

Prijs: € 14,95 (exclusief verzend- en verpakkingskosten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.