Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Spoorlijntherapie

Spoorlijntherapie

In Indonesie is een nieuwe therapie ontwikkeld door de arme bevolking: spoorlijntherapie. Patienten met pijn gaan op de spoorlijn liggen - uiteraard bij afwezigheid van een naderende trein - en krijgen zo lichte electrische stroom door hun lichaam. Deze therapie lijkt op TENS, waarbij plakkers op de pijnlijke plekken worden geplakt en  electrische stroom door het pijnlijk gebied gaat.

In dit filmpje is te zien hoe de patienten de therapie gebruiken. Een patiente met suikerziekte bijvoorbeeld heeft er duidelijk baat bij. De medische wereld is bezorgd dat de patienten gevaar lopen aangezien het niet duidelijk is hoeveel stroom door het lichaam gaat. Ook het spoorwegbedrijf is niet blij met deze trend aangezien er ongelukken kunnen gebeuren.

Een aantal beschrijvingen is hier verder te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.