Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Gewrichtspijn en zenuwpijn : ervaringen van patienten met PEA, de natuurlijke pijnstiller - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Gewrichtspijn en zenuwpijn : ervaringen van patienten met PEA, de natuurlijke pijnstiller

Gewrichtspijn en zenuwpijn : ervaringen van patienten met PEA, de natuurlijke pijnstiller

Share |

Gewrichtspijn, zenuwpijn en andere pijnen: dan produceren onze lichaamscellen zelf een natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmer. Maar als die pijnen chronisch worden, put het lichaam uit, en wordt er te weinig van die stof gemaakt. Het gaat om palmitoylethanolamide (PEA), sinds 2012 verkrijgbaar als supplement.

Gewrichtspijn en zenuwpijn zijn dus lastig te behandelen. Met PEA is dat nu gemakkelijker geworden. Eerst maar eens de patient van maart 2016 aan het woord laten, dat zegt meer dan vele pagina’s text:

Bij chronische gewrichtspijn en zenuwpijn is de eigen productie van palmitoylethanolamide veelal niet voldoende. Nu kan die stof ook als capsule ingenomen worden. PEA is een uitstekende aanvulling voor het lichaam bij gewrichtspijnen en zenuwpijnen, bijvoorbeeld bij neuralgie, gordelroos pijnen en bij de ziekte van Lyme; maar ook bij fibromyalgie is gebleken dat PEA een uitstekende keus is. Zeker ook bij diabetes.

PEA helpt bij heup-artrose pijn

PEA helpt bij heup-artrose pijn

Voorbeeld van gewrichtspijn

Een patient die we goed kennen heeft chronische artrose en gewrichtspijn aan polsen, heupen en knieën. Ze is PEA gaan gebruiken, en binnen 2 maanden was de pijn veel en veel minder en kon ze beter lopen. Ze ging op vacantie naar Spanje. En vergat de PEA mee te nemen. Binnen een week voelde ze zich minder goed, en stap voor stap kwam de pijn terug. Toen realiseerde ze zich ineens dat ze de PEA vergeten was. Gelukkig zat de vacatie er toen op. Thuis weer snel begonnen. Binnen 3 dagen trad de verbetering weer op. Ze vergeet nooit meer haar PEA mee te nemen!

Waarschuwing: Kies altijd voor een PEA preparaat met het Pea-opt keurmerk; van vele andere PEA preparaten is de zuiverheid en de betrouwbaarheid niet gebleken. Dit is nu zeker van belang, daar er steeds meer PEA preparaten beschikbaar komen.

Sterker nog, we hebben eind 2015 geconstateerd dat niet altijd alles wat in nieuw op de markt gebrachte PEA capsules zit, echt ook PEA is, ondanks dat producenten soms beweren dat er ‘100% zuivere PEA’ inzit…totaal niet betrouwbaar dus.

PEA is een bijzonder goed alternatief voor chemische en farmaceutische pijnstillers, die vooral ook veel bijwerkingen geven, zoals duizeligheid, maagproblemen en sufheid. Dat is met dit supplement in het geheel niet het geval en IOCOB verzamelde ervaringen van patienten. Een behandeling met PEA is de meest natuurlijke wijze om chronische pijnen en ontstekingen te verminderen.

Het gaat dus om de stof palmitoylethanolamide (PEA), waarvan inmiddels in Nederland vele duizenden patienten veel baat bij gevonden hebben. Hier een selectie van ervaringen, zoals wij die verzameld hebben via blogs en emails van patienten. Al met al blijkt PEA een doorbraak te zijn in de natuurlijke behandeling van allerlei chronische pijnen zoals gewrichtspijn. Voor oud en jong, waarbij er geen enkel probleem bestaat om dit supplement naast andere geneesmiddelen in te nemen.

Ook valt op dat PEA ook positief werkt en de pijn minder maakt bij allerlei verschillende pijnen, die op andere pijnstillers niet reageerden.

Gewrichtspijn en zenuwpijn leiden tot ontstekingen; PEA remt die en stilt de pijn op een natuurlijke wijze

Gewrichtspijn en zenuwpijn leiden tot ontstekingen; PEA remt die en stilt de pijn op een natuurlijke wijze

Patienten aan het woord over de natuurlijke pijnstiller PEA

We citeren hier de ervaringen van een twintigtal patienten met PEA. PeaPure en het nieuwe verbeterde middel PeaPlex bevatten beiden het natuurlijke palmitoylethanolamide (PEA), en wel 400 mg per capsule.

Deze middelen zijn in Nederland inmiddels door vele duizenden mensen met goed gevolg ingezet, bijvoorbeeld ook bij pijnen in gewrichten door Lyme, en bij zenuwpijnen, en in principe eigenlijk bij alle chronische pijnen. Vooral voor zenuwpijnen lijkt het nieuwe PeaPlex een optimaal product. Dat middel verenigt in zich PEA samen met een aantal speciaal voor het zenuwstelsel geselecteerde en fysiologisch gedoseerde vitamins uit de B groep.

In PeaPlex versterking van PEA werking door zenuwversterkende B vitamines

In PeaPlex versterking van PEA werking door zenuwversterkende B vitamines

In het figuur zien we hoe de werkingsmechanismen van PEA versterkt worden door complementaire werkingsmechanismen van de geselecteerde vitamines B.

Zenuwpijn en chronische gewrichtspijn zijn moeilijk te behandelen. Pijnstillers geven vaak te veel bijwerkingen om er lang mee door te gaan. Hier dus verschillende ervaringen waaruit blijkt dat PEA goed werkt, zonder die bijwerkingen! Bovendien doet PEA meer dan alleen pijn stillen, het brengt een natuurlijke balans terug in het hele systeem. Hier de patienten verhalen. Inmiddels zijn er op het net ook vele ervaringen te vinden. Recent, in 2015, verscheen een belangrijke wetenschappelijke publicatie, die nog eens bewijst hoe werkzaam PEA is als pijnstiller (met een NNT van 1.5).

Zenuwpijn bij perifere neuropathie

Patient 1. Gevoelloze voeten en pijn

Bij mij is in eerste instantie perifere neuropathie vastgesteld nadat mijn voeten en onderbenen gevoelloos werden na verloop van tijd zijn de klachten steeds erger geworden en heb ik nu dus chronische pijnen.

Het reguliere medische circuit heeft mij maar heel beperkt kunnen helpen vandaar dat ik opzoek ben gegaan naar de “alternatieve of complementaire” opties. Hierin heb ik in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan met verschillende behandelmethoden en voedingssupplementen en een aantal hiervan hebben wel iets van resultaat opgeleverd maar het was nog steeds niet helemaal naar wens.

Ik ben in maart met PEA begonnen en ik heb nog nooit zo’n vooruitgang heb ervaren. De pijn in mijn voeten en onderbenen is beduidend minder en ik kan voor het eerst in jaren sommige nachten zonder wakker worden doorslapen. Ik gebruik nog altijd twee tabletten per dag omdat ik eigenlijk een beetje bang ben voor terugkerende pijn als ik ga minderen maar zal dit uiteindelijk wel een keer moeten proberen.

De kosten zijn voor mij net te betalen maar hier krijg ik dan ook wel iets voor terug. Ik ben een aantal jaren terug vanwege de pijnen minder gaan werken en merk sinds een aantal weken dat het werken mij ook weer steeds beter afgaat.

PEA brengt het zenuwstelsel tot rust bij chronische pijnen

PEA brengt het zenuwstelsel tot rust bij chronische pijnen

Patient 2. Pijn bij polyneuropathie

Ik ben zelf op het spoor gekomen van PEA en ben het gaan gebruiken op eigen initiatief en gebruik het nu ruim 2 maanden met grote tevredenheid. 5 jaar geleden, op mijn 50ste, heb ik de diagnose van polyneuropathie gekregen mijn pijn is echt stukken minder geworden na het nemen van PEA. Sommige dagen heb ik echt bijna geen pijn meer. Ik snap dat een aantal van jullie het te mooi vinden om waar te zijn, en het zal vast niet bij iedereen werken maar voor mijn is de kwaliteit van leven zo veel meer verbeterd dat ik niet anders dan positief kan zijn over dit middel. Ik heb mijn huisarts achteraf ook ingelicht over en zij ondersteund het nu ook.

Patient 3. Tintelende en stekende voeten

Ik gebruik nu sinds drie weken PEA en ik merk resultaat. De tintelingen en steken zijn duidelijk minder. Ik merk vooral dat er een stuk stress uit mijn lichaam is opgelost nadat ik anderhalve week PEA had gebruikt. Daarnaast ben ik erg enthousiast over het pijn neuropathisch behandel centrum.

Ik heb veel ervaring in het alternatieve circuit en ben zelf ook coach/therapeut. Dat maakt mij wel kritischer in de benadering en visie. Het mooie van het pijn behandel centrum vindt ik de gratie van diverse benaderingen. er worden ook reguliere middelen gebruikt een afgestemde cocktail van hele lage dosering. Mijn anesthesist kan alleen pillen voorschrijven en die hebben veel bijwerkingen zoals je kunt lezen op dit forum.

Bij neuropathische pijn zijn zenuwcellen aangedaan

Bij neuropathische pijn zijn zenuwcellen aangedaan

Patient 4. Pijn in de voeten

Ik gebruik – met instemming van mijn huisarts – PEA vanaf medio januari 2011. De neuropatische pijn in mijn voeten is inmiddels nagenoeg weg en ik denk(voorzichtig) vast te kunnen stellen, dat ook de gevoelloosheid in mijn voeten(tenen) verbetert. Al met al reden om er nog maar even mee door te gaan.

Patient 5.  Polyneuropathie

Sinds een half jaar gebruik ik PEA. Ik heb polyneuropathie pijnen. We (Dr Keppel Hesselink en ondergetekende) hebben diverse middelen geprobeerd. Zowel in combinatie als separaat. PEA gaf een enorme verbetering in mijn neuropatische pijnen die op de schaal van 10 ruim 8,4 waren. Nu zijn deze constant gedaald naar 3,5.

Mijn slaap is weer goed, mijn energie weer terug. Ik ben een ander mens. Ik heb de vakantie naar de USA genoten en heel goed kunnen doen terwijl ik overwoog deze te annuleren.

Naast PEA slik ik nog naltrexon 2,5 mg per dag.Ik heb ook poging gedaan samen met Jan Keppel Hesselink om PEA vergoed te krijgen maar dat is (nog) niet gelukt. PEA kent geen bijwerkingen! Ook niet onbelangrijk om te vermelden.

Zenuwpijn na de ziekte van Lyme

Patient 6. Lyme pijnen en PEA

Mijn natuurarts heeft me PEA voorgeschreven voor mijn Lyme pijnen, ik heb een tekenbeet gehad en sinds jaren erge schietende brandende pijnen in mijn linkerbeen en de voet, alsof ik soms op gloeiende kolen loop.

De Lyme pijn reageerde de eerste 2 weken niet, maar ik liep wel al meteen veel beter. Nu ben ik 6 weken bezig met PEA en de Lyme pijn is echt een stuk minder gemeen, de kop is er vet af dus. Ik voel me ook veel sterker en mensen zeggen dat ik er beter uitzie.

Ik ga lekker door met PEA, geen bijwerkingen gemerkt.

Opmerking: er is inmiddels veel info over de ziekte van Lyme en de zin van PEA.

Pijnlijke rug en gewrichtspijn

Rugpijn behandelen met PEA

Rugpijn behandelen met PEA

Patient 7. Gewrichtspijn

Slik nu 5 weken PEA. Op de 20ste dag stond ik ’s ochtends op zonder pijnlijke rug en gewrichten en de ongelooflijke stijfheid in alle ledematen en rug terwijl ik de dag ervoor nog niet eens mijn armen op kon tillen.Heb het hele huis gepoetst, de bedden verschoont en ben daarna naar gymnastiek gegaan.

De volgende dag GEEN spierpijn of stijfheid.

Merk dat alle lichaamsbeweging veel beter gaat en dat ik alleen wel moe word en dat ik conditie moet (en ook kan) gaan opbouwen. Ben niets meer gewent.

Sta elke ochtend op vol verwondering dat ik zo makkelijk uit bed kan komen en geen pijn heb.

Zenuwpijn na een beroerte

Patient 8. Pijn bij beroerte

Ik heb nu een jaar geleden twee CVA’s gehad in twee weken tijd. De eerste postoperatief na een partiële colonresectie, de tweede binnen een week na thuiskomst. Ik ben er relatief goed af gekomen.

7 maanden na de CVA’s ging het verminderde gevoel over in een wat branderig gevoel. Dat werd allengs erger en gezocht naar wat er met mij aan de hand was, pijn na CVA. Ik kwam tot de conclusie dat het neuropatische pijn is en gezocht naar wat er aan te doen is.

Daar werd ik niet echt vrolijk van, als je ziet wat daar voor aan medicatie voorgeschreven wordt en wat de bijwerkingen daarvan zijn.

Ik heb heel slechte ervaringen met wat regulier voorgeschreven wordt aan medicatie en heb er mijn twijfels over of heel veel geneesmiddelen die standaard worden voorgeschreven , gezien hun bijwerkingen , gebleken in de tijd , anno 2011, de officiële overheidsgoedkeuring nog wel zouden halen.

Maar goed, uiteindelijk uitgekomen op PEA als een mogelijk, in mijn gevoel veilig alternatief in combinatie met de noodzakelijke medicatie die ik heb.Ik ben begonnen met “het starters programma” en kan zeggen dat ik 40 tot 50 % minder pijn heb en daardoor beter kan functioneren in het mijn dagelijkse leven.

Mijn werk als tandarts kan ik niet meer doen door mijn CVA’s, fijne motoriek en gevoel links ben ik kwijt………. so it be………Maar door de neuropatische pijn verloor ik meer dan mijn werk. Ik kook graag en kon geen koekenpan meer handelen. Ik kreeg steeds meer pijn ook in mijn erogene zones en verloor daardoor mijn libido en op sexueel gebied mijn zelfvertrouwen.

Gelukkig heb altijd mij gerealiseerd ……. je leeft NU en niet Gister of morgen en heb mijn vrouw en schat van een kindje van 24 aan mijn zijde , om samen te relativeren en te lachen,iedere dag, om en met elkaar.Lang verhaal, maar wilde het heel graag delen.

Pijn is er nog wel, maar meer op de achtergrond , maar de belemmering om lief te kunnen hebben is na genoeg verdwenen , we kunnen weer genieten van en met elkaar en dat was voor mij 4 maanden ……………. niet haalbaar.

Patient 9. Zenuwpijn na beroerte

Ik ben met PEA begonnen omdat ik na twee CVA’s bijna 1 jaar geleden steeds meer neuropatische pijn ging krijgen die mij in heel veel dingen ging beperken. Uitgaande van de regulier voorgeschreven geneesmiddelen en hun niet onaanzienlijke bijwerkingen ben ik op zoek gegaan naar een kans op een alternatief dat niet zoveel zware bijwerkingen zou hebben.

Uiteindelijk ben ik op PEA uit gekomen en ben daar nu vier weken mee bezig met een voor mij heel bevredigend resultaat. Wil heel graag mijn ervaringen delen en heb al een aantal mensen geadviseerd zich te verdiepen in het product en een aantal is er ook mee begonnen, maar is wel te kort geleden voor hen om daar iets zinnigs over te kunnen melden. 

Gordelroos pijnen en allergie

Patient 10, Hooikoorts ook weg met PEA

Misschien heb ik een tip voor mensen met hooikoorts: zelf had ik het mijn hele leven : en ik ben nu 74 jaar…..eind februari kreeg ik een aanval van gordelroos, zeer pijnlijk, en totaal moe. paracetamol, dicofenac: niets hielp tegen die pijn, toen PEA geprobeerd. De starterskuur duurt vijf weken, de pijn zal langzaam afnemen, EN WAT BLIJKT: sinds ik PEA (www.neuropathie.nu) gebruik blijft ook de hooikoorts achterwege, schijnt samen te hangen met het feit dat de beruchte “mestcellen” hun histamine niet “loslaten”. in elk geval: nu toch overal de pollen in de lucht zijn, ben ik er helemaal vrij van. Misschien ook voor anderen iets om te proberen? 

Patient 11, Neuralgische pijn minder met PEA

Het is een ellendige pijn, he, als je ervan af bent slaak je een zucht van verlichting, maar het lijkt me vreselijk als hij weer terugkomt! Zelf gebruik ik momenteel de PEA met succes, ben ermee begonnen pas toen ik al vijf weken last van die akelige pijn had. Het is nu , na vijftien dagen al, een stuk beter. 

Fibromyalgie pijn

Patient 12. Fibro met PEA en minder moeheid

De natuurlijke pijnstiller PEA is net in Nederland beschikbaar en een aanwinst voor de behandeling van fibro. Het remt ontstekingen en neemt pijn weg. Ik heb na 20 jaar fibromyalgie pijn en moeheid de stof nu een aantal maanden en het doet echt wat.

Artrose pijn bij vrouw en hond

Patient 13 Gewrichtspijn bij hond behandelen met PEA

Een hond (friese stabij) van een vriendin kon bijna niet lopen van de artrose en pijn en wel ondanks het gebruik van de pijnstiller Metacam.

De buurvrouw met artrose en gewrichtspijn, die met succes PEA gebruikte, heeft PEA geadviseerd en hond (circa 20 kg) ontving 1 x daags PEA. De dierenarts heeft vervolgens geadviseerd om te stoppen met Metacam en er is overgegaan op 1 PEA per keer. Resultaat: hond huppelt weer rond als een jonge hond en heeft dus geen gewrichtspijn meer !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  

Diabetes pijn

Patient 14

Ik heb PEA nu 7 weken voor erge brandvoeten door diabetes, neuropathie in de benen en handen. ik kon bijna niet meer lopen van de pijn, maar een PEA-houdend product heeft t leven stuk beter gemaakt. ik ben er blij mee want de pijnstillers die ik uit de pijnpoli kreeg, daar werd ik giga duf van. dat is bij PEA dus helemaal niet zo. het is voor mij echt een kado! 

Patient 15

Door diabetes kreeg ik neuropatische pijn aan mijn voeten. Daardoor kon ik heel slecht lopen en slapen.Door de medicijnen die mijn huisarts voorschreef, had ik veel bijwerkingen en bovenal geen resultaat.Het gebruik van PEA heeft geen bijwerkingen en zorgt dat ik veel beter loop en ’s nachts ook weer beter slaap. Het resultaat is dat ik weer beter functioneer. 

Multipele sclerose en heftige pijn

Patient 16 MS, zenuwpijn en PEA

Ik ben MS patient met soms heftige zenuw pijn aanvallen.mijn linkerbeen kan ik niet optillen en ook de tenen van mijn linker voet kon ik jaren lang niet bewegen.de zenuwpijn is niet afgenomen. maar ik kan mijn linker been als ik in bed ligt wel 40 cm.optillen dat heb ik de laatste jaren niet gekund. en ook mijn tenen kan ik weer bewegen. dus ik heb wel degelijk baat bij het gebruik van een PEA-houdend product. 

Patient 17 Brandende pijn in benen bij MS

Ik heb MS en heftige pijn in de benen en soms scheuten en vaak branden waardoor ik niet in slaap kom. Nu bij mijn baclofen PEA al 4 weken en de brand is bijna weg, de scheuten stukken minder en de hele pijn is beter te dragen. Het is een beetje als toen ik wiet rookte, maar daar werd ik zo benauwd en hoestend van. een PEA-houdend product ik ga daar zeker mee door nog! 

PEA bij pijn eigen hond en voor brandende voeten

Patient 18: hond en baas beter met PEA

PEA bij hond met pijn en bij brandende voeten, goed voor mens en dier dus..Ik behandelde mijn hond en mijzelve:

1. hond van bijna 14 jaar; was 1/2 jaar oud, onder auto gelopen, rechter voorpoot gebroken, waardoor lengte verschil; tussen linker en rechter voorpoot, heeft dit goed kunnen compenseren, in de laatste 1 1/2 jaar lukt dit steeds moeilijker, waardoor overbelasting nekwervels en linker voorpoot, te zien aan forse bursitis; krachtsverlies in achterpoten(kan niet meer op verhogingen springen, hetgeen voorheen wel lukte, mogelijk mede door het moeilijker coördineren van voor- en achterpoten. (Ging voordien automatisch, nu lijkt hij er soms over na te moeten denken hoe het ook weer moet en lukt het (dus) niet meer);Hij kreeg van de dierenarts pijnstillers. Reageerde daar goed op. Moest onlangs onder “roesje” restant van een afgebroken, gezond, gebitselement laten verwijderen. Veel bloedverlies, waarschijnlijk vooral t.g.v. gebruik pijnstillers.

We hebben hem daarna PEA gecombineerd met halve dosering pijnstillers (m.n. tijdens gebruik van het granulaat).

Hij gebruikt nu alleen 2 x daags 1/2 capsule. Hetgeen mijn vrouw en mijzelf in ieder geval opvalt is dat hij rustiger slaapt dan tijdens het gebruik van de pijnstillers.

2. Zelf gebruik ik PEA m.n. vanwege brandende voetzolen en pijnlijke voeten (reeds zeer lang).Uitwendige “ondersteuning” brengt verlichting.

Bij gebruik van PEA aanzienlijke verbetering, m.n. wordt ’s nachts niet meer wakker van pijn in mijn voeten. Hoofdpijn, ongemerkt op de achtergrond, aanwezig(merk je pas als het weg is), door ernstige val(?) verergert is nagenoeg verdwenen evenals wat andere van zulk soort “ngemerkte ” symptomen.

Een kennis met langdurige pijn t.g.v. gebroken bovenarm lijkt goed te reageren op PEA. Na gebruik van 1200 mg/dag waarneembaar minder pijn en wil de huisarts voorstellen te stoppen met de fentanylpleister, die in principe toch al niet aan de verwachting voldeed daar zij anders niet aan de een PEA-houdend product was begonnen. 

Zenuwpijn bij CIAP (chronische polyneuropathie met onbekende oorzaak)

Vroeger kwam zenuwpijn veel voor door vitamine gebrek

Vroeger kwam zenuwpijn veel voor door vitamine gebrek

Patient 19: neuropathie en PEA

1 Maand, 1 Week geleden Sinds een half jaar gebruik ik PEA. We ( mijn arts en ondergetekende) hebben diverse middelen geprobeerd. Zowel in combinatie als separaat. PEA gaf een enorme verbetering in mijn neuropatische pijnen die op de schaal van 10 ruim 8,4 waren. Nu zijn deze constant gedaald naar 3,5. Mijn slaap is weer goed, mijn energie weer terug. Ik ben een ander mens.

Ik heb de vakantie naar de USA genoten en heel goed kunnen doen terwijl ik overwoog deze te annuleren. Naast PEA  slik ik nog naltrexon 2,5 mg per dag.Ik heb ook poging gedaan samen met de arts om een PEA-houdend product vergoed te krijgen maar dat is (nog) niet gelukt. PEA kent geen bijwerkingen! Ook niet onbelangrijk om te vermelden. 

Patient 20, CIAP met PEA behandelen

In november is bij mij de ziekte CIAP ( chronische idiopatieve axonale polyneuropathie ) gediagnostiseerd in het UMC te Utrecht. Ik liep al jarenlang met klachten als dove voeten minder kracht in armen en vooral benen en voeten , vermoeidheid en ernstige slaapstoornissen. Sinds 30 april ben ik onder behandeling bij Dr. Jan M. Keppel Hesselink. Dit centrum voor polyneuropathie kwam ik tegen op het internet en omdat de neuroloog niets meer te bieden heeft, heb ik mij bij dit centrum aangemeld. ik kreeg steeds meer moeite met het opstappen op mijn fiets, met mijn enkels ( als ik maar even scheef, sta slaan mijn voeten om en mijn enkelbanden zijn al vaak verrekt ).

Ook autorijden doe ik al enkele jaren niet meer omdat ik de pedalen slecht voel en de spierkracht vooral bij vermoeidheid te gering was om mijn voeten op de pedalen te houden. Fietsen werd dus steeds belangrijker. Sinds 4 mei ben ik begonnen met PEA en hoewel het deze week best goed met me ging ( beter slapen , wat meer energie en wat gemakkelijker fietsen ) weet ik niet of dit nu te relateren is aan de PEA. 

Berichten

 1. Hanny Laukens schreef:

  Ik heb pas gelezen over deze manier van pijnbestrijding. Mijn klachten bestaan uit behoorljke pokm doordat mijn rug het helemaal laat afweten. 45 jr. geleden een hernia gekregen en daar aan geopereerd. Al die jaren daarna regelmatig pijnaanvallen gehad. Bij de plaatselijkt pijnpoli van het ziekenhuis nu uitbehandeld. Ik slik nu 2 x 10 gram oxycodon met 1000 mgr paracetamol. Dat llijdt er toe, dat ik minder pijn heb, maar ik ben erg beperkt. Ik vraag me af of ik baat zou hebben bij palmitoylethanolamide.

 2. Caroline schreef:

  Dhr/mevr.
  Graag zou ik de oorzaak van neuropathie willen hebben,
  Pijn in de voeten,of er er met spelden door de voeten word geprikt, het is echt onmenselijk,!ik kan niet meer fietsen op een gewone fiets vroeg bij de gemeenten
  Een fiets met zijwielennaan,,werd heel moeilijk over
  Gedaan, ik ben hele dagen in huis is er echt geen
  Oplossing,?met vriendelijke groet Caroline Hubers

  1. Cee schreef:

   Beste Caroline,
   Mijn tip aan jou is om het niet op te geven. Blijf zoeken en vasthouden, geloof dat er een oplossing komt!
   Over de fiets: geef niet op, vraag deze nogmaals aan, beschrijf goed op welke gebieden je last hebt (sociaal, praktisch, fysiek) en geef voorbeelden! Als blijkt dat jouw beperking zorgt voor sociale isolatie, moet de gemeente jou helpen! Hoop dat je verder komt. Groetjes Cee.

 3. Dieter schreef:

  Een tijdje geleden heb ik hier een negatief berichtje geplaatst over PeaPure. Ik wil mijn mening hierover herzien.

  Ik lijd namelijk aan chronische weefselontsteking ten gevolge van radiotherapiebehandeling. Dit zijn langetermijnbijwerkingen die vrijwel nooit meer verdwijnen, integendeel, het ontwikkeld zich chronisch progressief.

  Na langdurig gebruik van PeaPure is de chronische pijn sterk verminderd.

  Het enige minpunt aan het gebruik van voornoemde voedingssupplement is de kostprijs.

  1. Ria schreef:

   Ik heb al 8 jaar neuropathische zenuw pijn vreselijk ik kan er beina niet op staan en er ook niet van slapen ,bij mij is dat gebeurt door een oparatie nu las ik een medicijn PEA dat zou ik als laatste redmiddel wel willen gebruiken.mijn vraag waar koop je deze. Medicijn .en wat zijn de kosten.

 4. johan hooghe schreef:

  Ik neem sinds 6 maand Peapure. Eerste verpakking 90 st aan 1 pil per dag. Ikgeen effect. Ik heb verdere info en forum opgzocht en neem momenteel 3 pillen/dag. Het duurt zeer lang…. heb slechts miniem effect., maar ik zal nog wat geduld moten oefen denk ik. Hopelijk wordt het spoedig beter : zenuwpijnen zijn echt niet te onderschatten : moeilijk stappen, scherpe prikkels, auto laten staan, slaapstoornissen, vermoeidheid,… Heeft er iemand nog tips?

  1. administrator schreef:

   Je kan ook beter meteen 3 maal daags PeaPure nemen; en bij te weinig effect na 4 weken de dosis verdubbelen. Ook kan je het nieuwere PeaPLex proberen, wat een bredere werking en inzetbaarheid beeft bij zenuwpijnen dan PeaPure. Ook daarvoor geldt relatief snel, na enkele weken de dosis verdubbelen. Verder geldt voor dit soort PEA preparaten een NNT van 1.5, hetgeen voor een pijnstiller prachtig is. Maar het betekent dat als 3 mensen hetr proberen er een geen baat zal hebben. Deze NNT is mooi, hoe lager hoe beter. De meeste pijnstillers hebben NNT’s van boven de 2! Dat betekent dan dat er van de 2 maar 1 baat heeft. Of nog minder… Verder is bij chronische pijn het altijd belangrijk om niet alleen te varen op 1 stof, maar daarnaast nog andere stoffen te nemen, afhankelijk van wat voor soort pijn het is.

   1. johan hooghe schreef:

    Ik heb na 6 maand pea-gebruik zeer weinig resultaat. Znkel de pijnlijke pijnscheuten in de onderbenen zijn redelijk verminderd. ik zit aan een dosering van 4 of 5 pillen per dag. Nog steeds : vermoeidheid overdag door slapeloosheid. Het gevoel in voeten en benen is niet verbeterd, in de vingers zelfs slechter geworden. Mijn handen staan de hele dag toe, ik kan nog weinig doen ermee (keuken, wassen, knopen dichtmaken….) Heeft er iemand tips om de situatie wat te verzachten? Is er iemand die ervaring heeft met VALERIAAN om het slapen te verbeteren (ben oververmoeid overdag door slaapgebrek) Ik las ergens dat dit kruid ook werkt tegen zebuwpijnen, maar zonder uitleg. En dan denk ik soms ik ga een citroenkuur beginnen om de lever te zuiveren (ik neem ook mariadistel) Maar voor een goede citropenkuur hoor ik dan dat men 8 dagen niet mag eten??? Iemand tips??? Dank

   2. johan hooghe schreef:

    Ik heb na 6 maand pea-gebruik weinig resultaat. Enkel de pijnlijke scheuten in de onderbenen zijn redelijk verminderd. ik zit aan een dosering van 4 of 5 pillen per dag. Nog steeds : vermoeidheid overdag door slapeloosheid. Het gevoel in voeten en benen is niet verbeterd, in de vingers zelfs slechter geworden. Mijn handen staan de hele dag kreupel, ik kan nog weinig doen ermee (keuken, wassen, knopen dichtmaken….) Heeft er iemand tips om de situatie wat te verzachten? Is er iemand die ervaring heeft met VALERIAAN om het slapen te verbeteren. Ik las ergens dat dit kruid ook werkt tegen zenuwpijnen, maar zonder uitleg. Soms denk ik een citroenkuur te beginnen om de lever te zuiveren (ik neem ook mariadistel) Maar voor een goede citroenkuur hoor ik dan dat men 8 dagen niet mag eten??? Iemand tips??? Dank

  2. Marja van Alphen schreef:

   Dag Johan,

   Ik gebruik sinds kort BCD olie van Jacob Hooi. Heb daar goed resultaat mee. Gebruik het nu 3 weken en de pijn van de reuma is stukken minder. Met een of twee paracetamol, als het nodig is, kom ik prima de dag door. Ook het lopen gaat weer stukken beter. Groet, Marja.

 5. Corry Blauw-Groot schreef:

  Ik zou heel graag mensen willen spreken die chronische pijnen heeft door foute operatie.Ik gebruik fentanilpleister 50mcg.2 0xicodon 10 mg.En 10 paracetamol.En nog heb ik vreselijke pijn in mijn halve hand.Ik kan weinig met de hand.Maar je gebruikt de hand eigenlijk de hele dag.Het kost vreselijk veel geld allemaal.Hulp in huis,moet overal naar toe gebracht worden enz.Ik reageer normaal erg slecht op homeophatie.Maar wil toch PEA gaan proberen.Is er misschien iemand die een beetje hetzelfde heeft?Zou U mij willen mailen aub?Dit is geen leven.Verder is mijn lijf gezond.Mijn mailadres is :cogro@hetnet.nl Dank U.Corry.

 6. wilma nachbar schreef:

  Ik heb onverklaarbare klachten ,het gevoel in mijn lichaam voelt aan alsof ik in een waterbed lig en dat gaat 24 uur per dag door.
  Heb het nu bijna 10 jaar maar het beheerst nu toch mijn leven het is niet te bevatten wat het met je leven doet.Weet iemand een oplossing,of PeaPure zalhelpen.

  1. administrator schreef:

   dat weet niemand, gewoon proberen, (Kies wel voor een PEA preparaat met het Pea-opt keurmerk; van vele andere PEA preparaten is de zuiverheid niet gebleken).

 7. wilma nachbar schreef:

  Nog even dit het zit van binnen het gevoel aan de buitenkant is niets te zien.

 8. serruys frans schreef:

  de fijn motoriek verdwijnt in mijn handen???

  1. administrator schreef:

   deze vraag is te open gesteld om er antwoord op te geven….bij reumatische aandoeningen vooral op oudere leeftijd kan inderdaad de motoriek minder worden en de fijne motoriek afnemen…dat is een fenomeen waartegen we geen duidelijke behandeling hebben. PEA zal hoogstens op de progressie van de ontsteking een positief effect kunnen hebben…

 9. G. de Vries schreef:

  Heb diabetes 2,veel pijn in benen en dove voetzolen, onderzoeken wijzen niets uit. Zou ik PeaPlex eens kunnen proberen en waar koop ik deze?
  bvd

 10. Romy schreef:

  Zelf gebruik ik al een tijdje PEA tegen chronische pijn (met name zenuwpijn) en dit geeft heel veel verlichting bij mij.
  Ben heel tevreden en ga hier zeker mee door

 11. Ninette schreef:

  Ik heb een vraag over PEA: in oktober vorig jaar heb ik een decompressie gehad wegens Cauda Equina Syndroom en daarna nog geruime tijd neuropatische pijnen gehad, vooral achterzijde benen en liezen. Ook hernia pijn rechterbeen (dat zal misschien nog geopereerd moeten worden). Sinds 1 februari neem ik PEA (van het merk Vitalize) en na een drietal weken zijn de pijnen beduidend minder geworden. Maar wat er wél ook gebeurd is, is dat ik sinds een drietal weken meerdere keren per nacht wakker wordt badend in het zweet, terwijl ik geen koorts heb en normaal vrijwel niet transpireer. Mijn basis temperatuur is ook gestegen van 35.5 naar 36.6 (geen probleem verder). Kan dat van de PEA komen? Ik heb intussen ook een zware griep gehad maar die is al 2 weken voorbij en ik word nog steeds elke nacht wakker van het zweten (alleen als ik slaap dus). Echt raadselachtig en tips zijn heel welkom!

  1. administrator schreef:

   Wij hebben meer bizarre reacties gezien op goedkope en buitenlandse PEA preparaten, en ook bijwerkingen, en raden altijd aan alleen die PEA te gebruiken die afdoende in klinische studies getest is, die PEA heeft het PEA-opt keurmerk.

 12. Raquel schreef:

  Je zegt niks over je leeftijd. Dat nachtelijk transpireren klinkt als opvliegers veroorzaakt door de menopauze. Die kunnen normaal komen vanaf je 45e ongeveer.
  Beterschap!

 13. Tineke schreef:

  Sinds vorig jaar heb ik erg veel pijn in m’n
  onderbenen. Onderzocht in het ziekenhuis en
  het is polyneuropathie.In het ziekenhuis konden ze niks voor me doen.
  Ik lees nu al die reacties en zie dat er PEA
  wordt gebruikt. Geld dat voor de crème of de
  capsules? En wanneer zou ik verschil moeten
  merken? Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet Tineke

  1. administrator schreef:

   neem een PEA-opt preparaat, liefst in ieder geval de capsules 3 maal daags. Eventueel creme toevoegen maar is niet strikt noodzakelijk

 14. Leonie schreef:

  Hallo allemaal,
  Ik ben nu twee maanden peaplex aan het nemen (3 maal daags) en mijn zenuwpijn nav mijn hernia is volledig verdwenen (kan ook aan verbetering houding, fysio of betere voeding en rust liggen) ik wil nu graag afbouwen of stoppen met peaplex, heeft iemand hier ervaring mee? Moet ik na stoppen weer opnieuw de werkbaarheid opbouwen? Dit duurde bij mij zeker een maand, als het daadwerkelijk effect had.

  1. administrator schreef:

   Doe dan eerst 2 weken 2 capsules en dan een week 1 capsule en dan stoppen. Als de klachten terugkomen kan je met PeaPLex weer starten en meestal is de werking dan terug na 3 tot 7 dagen is onze ervaring! Zie verder https://voetpijn.wordpress.com/2016/04/15/hernia-pijn-steeds-terugkerend-behandeld-met-peaplex/

 15. Thea schreef:

  Hallo,
  Ik lees goede berichten bij het gebruik van per bij neuropatische pijn ik heb ook al jaren lasthiervan in mijn benen
  Wordt er moedeloos van waar kan ik per kopen en waar staat pea voor
  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen

  1. administrator schreef:

   simpel google geeft antwoorden of in IOCOB zoeken en lezen of op http://www.neuropathie.nu

 16. Florence schreef:

  Heb al 27 jaar secundair progressieve MS met hevige neuropathische pijn. Heb pea besteld en hoop dat het wat verlichting gaat geven.

  1. administrator schreef:

   we adviseren tegenwoordig met name de PEA-vitamine B complex combinatie die ontwikkeld is, en adviseren dan bij dit soort problemen om na week een enkele weken de dubbele dosis te nemen…

 17. Florence schreef:

  Dat ga ik doen als de eerste serie pillen op is. Bedankt voor het advies.

 18. Sabine schreef:

  Goededag.

  Wat adviseerd u bij extreem veel pijn bij een carpaal tunnel syndroom en helaas geen operatie mogelijk ivm eigen bedrijf.

  Manlief slaapt niet meer ivm pijn.

  1. Kari schreef:

   Beste Sabine, het beste voor Carpaal Tunnel syndroom is niet een operatie maar Triggerpoint Therapie.
   Speciaal de Scheve spier die van onder/achter het oor schuin naar voren naar beneden loopt moet met cirkelende bewegingen van ongeveer 45 seconden per plekje langzaam afdalend gemasseerd worden.
   Daarna hetzelfde bovenop en dan onder het sleutelbeen hetzelfde.
   Als je het goed doet zal je al tijdens de behandeling voelen dat het dove/tintelende gevoel in de pols afneemt. Als je dit elke dag voor drie weken doet, zal je zien dat de pijn wegblijft.
   Dit is mijn eigen ervaring. Sukses!

 19. monique schreef:

  Hoi vraagje zou dit ook kunnen werken tegen overbelasten de kauwspieren (tmb ) heel veel last geen een pijnstiller werkt tot nu toe alles algeprobeerd wie kan mij hier reactie op geven heb zo veel pijn ben een vrouw van 40 gr monique

  1. Antje schreef:

   Overbelaste kauwspier kun je voor naar een speciale fysiotherapeut (orofaciaal) heeft mij erg en snel geholpen

 20. Bert schreef:

  Hallo
  Ik kan nergens wat vinden over de bijwerkingen terwijl die schijnbaar soms wel kunnen voorkomen.
  Mijn vrouw slikt nu 2 dagen 3 capsules per dag en de pijn in haar voeten was binnen 12uur al een stuk minder maar ze is ook erg misselijk en duizelig. Kunnen dit bijwerkingen zijn?
  Waar kan ik info vinden over de bijwerkingen?
  Ze gaat nu ff een paar dagen stoppen met Pea

  1. administrator schreef:

   https://voetpijn.wordpress.com/2016/06/30/bijwerkingen-op-pea-bij-sensitieve-vrouwen/
   op die site schrijft een arts bijwerkingen die vooral bij sensitieve vrouwen inderdaad gemeld worden!

 21. jan schreef:

  wat zijn eigenlijk de meest gebruikte doseringen?

  1. administrator schreef:

   3 maal 400 mg instap, 2×3 maal 400 mg bij te weinig effect

 22. Eugénie schreef:

  na het plaatsen van een nieuwe knie op 9 maart j.l heb ik nog steeds veel zenuwpijn. de nervus suralis heeft een tik gehad waardoor ook mijn voet aan de buitenzijde verdoofd aanvoelt. het herstel kan tot 12 maanden duren zegt de neuroloog. ik slik nog steeds oxycodon tegen de pijn. kan peaplex verlichting geven??

 23. JOHAN HOOGHE schreef:

  DE MEESTE BELHGISCHE ARTSEN KENNEN PEAPURE NIET

 24. G. de Leeuw schreef:

  Heb erge aangezichtspijn. Ben 3 maanden geleden bestraald hiervoor. Pijn was weg maar komt langzaam weer terug. Slik carbamazepine maar heeft iemand ervaring met peapure ? Kan ik dit samen met het andere medicijn slikken> Hoop dat iemand mij advies kan geven.

  1. administrator schreef:

   Pea capsules, mits ingenomen als capsules met het PEA-opt kwaliteitsmerk, zijn te combineren met elk ander middel. Ook weten we dat na inname de PEA uit deze capsules het gehalte in het lichaam van PEA meetbaar doet toenemen, zodat er goede kans is op een positief effect.

 25. Miranda schreef:

  Zelf heb ik een Manueel therapeut bezocht die mijn nek wel even recht zou zetten/kraken omdat ik last had van een tennisarm… dit omdat volgens hem de blokkade in mijn nek zat. Vanaf die tijd heb ik vreselijke zenuwpijnen in mijn nek, maakte niet uit of ik nu zat of lag, en was 24 uur aanwezig. Nu na 2 jaar van ellende en vele ziekenhuisbezoeken MRI’s, legio medicijnen waaronder Lyrica Tramadol en Cymbalta ben ik uitgekomen op Pea Plex. Ik slik Pea nu sinds 4 maanden en ben zo goed als pijnvrij. De zenuwpijnen van eerder heb ik niet of nauwelijks meer, en kan sinds die maanden dus ook weer goed en pijnvrij slapen en LEUKE dingen doen!!! Sinds 2 weken ben ik weer gaan afbouwen naar 2 per dag maar merk dat de pijn dan toch weer snel terugkomt. Kan ik het weer verhogen naar 3 maal daags, en voor hoelang?
  Ik wens de mensen op dit forum veel sterkte, Pea heeft mij enorm geholpen! Alvast bedankt voor uw reactie.

  1. administrator schreef:

   verhogen! bij chronische aandoeningen waarbij de zenuwen stress ondervinden zoals bij u moet je de zenuwen constant beschermen met PEA. Pas als de oorzaak (in dit geval de mogelijke druk op de zenuwen in de nek) geheel weg is heeft het zin de dosis te verlagen….

   1. Miranda schreef:

    Zit nu sinds 2 dagen weer op 3x daags en het gaat al een stuk beter!
    Vraagje: hoe kan ik zelf die druk verminderen?
    Heeft dat te maken dat die zenuwen zichzelf weer moeten herstellen na een overprikkeling, of zit die zenuw gewoon in de knel? Misschien heeft u een handvat voor mij.
    Alvast bedankt!

 26. Ineke schreef:

  Sinds een jaar heb ik veel last van hoofdpijn, de pijn is niet te omschrijven als gewone hoofdpijn of migraine. Het begon met eens om de paar mnd maar nu is het wekelijks en duurt het vaak 2 dgn.Het is om radeloos van te worden. Het wordt benoemd numulaire hoofdpijn ook wel munthoofdpijn genoemd.Het komt weinig voor en er is ook weinig van bekend. Nu heb ik gelezen over palmitoylethanolamide en vraag mij af of dit misschien het middel voor mij zou zijn. Er bestaan geen pijnmedicatie voor deze aandoening maar ooh wat zou ik blij zijn als er iets zou zijn wat mijn klacht dragelijk zou kunnen maken.

 27. Helen Velthuis schreef:

  Goed dat er veel aandacht is voor chronische pijn.

 28. Brouwers schreef:

  Wordt bedoeld met 3 maald daags dat je ze tegelijk inneemt of over de dag 3 x 1 capsule?

  1. administrator schreef:

   3 maal daags houdt in 3 maal daags een capsule

 29. Bram de bruyne schreef:

  Beste, sinds meer dan 10 jaar pijnlijke zware benen en armen. Elk onderzoek gehad nergens resultaat of diagnose. Neem nu sinds 1 maand peaplex opt. 3x daags en ondervind nog geen resultaat, mag ik de dosis opdrijven of nog even volhouden aan 3 per dag? Grts bram

  1. administrator schreef:

   je kan zeker de tweede maand de dosis verdubbelen, maar de oorzaak van de pijn moet wel duidelijk zijn, zo maar voor onduidelijke pijnen PEA innemen heeft vaak geen nut, en daar geen enkel onderzoek iets uitwees, is de kans dat PEA of welk ander middel dat wat zinvols doet niet zo groot uiteraard.

 30. Louis Kuijper schreef:

  Hoi,

  Ik heb ondefineerbaar chronische pijn. Men weet dus niet waar het vandaan komt en mijn linkerarm vat uit.
  Op het moment slik ik Lyrica en Tramadol.

  Kan ik het product samen met deze (en nog andere medicatie) medicatie innemen of kan er een bijwerking ontstaan.
  Met de lyrica ben ik een week gestopt geweest en heb zoveel extra pijn gekregen dat ik weer ben begonnen met slikken. Ik heb er wel een bijwerking van, mijn korte termijn geheugen is niets meer waard.

  Ik zie uw antwoord graag tegemoet.

  Met Vriendelijke groeten,

  Louis

  1. administrator schreef:

   PEA (mits een goed en langdurig geteste vorm, zoals met het PEA-opt keurmerk) kan samen met alle andere middelen gegeven worden, ook bij Lyrica.

 31. Carla schreef:

  ik heb tarsaal tunnelsyndroom in beide voeten en ik gebruik sinds 1 week peaplex en de pijn is wat minder geworden. Hoelang moet ik peaplex slikken?

  1. administrator schreef:

   8-12 weken minstens en dan naar 2 maal daags een maand en dan stop en kijken

 32. marian schreef:

  Ik heb sinds de zomer last van verkrampen van de hamstrings in beide benen daarnaast kreeg ik kramp in de linkerkant precies op de rand van het scheenbeen en als klap op de vuurpijl ook een spit aanval. Na een eerste bezoek wassen het oordeel, verkorte hamstrings. nadat de kramp in de kuit erbij kwam wassen het overbelasting. medicijnen hielpen niet en in de ochtend op handen knietjes naar de badkamer omdat ik niet meer kan lopen van de pijn. nu krijg ik te horen dat het ischias is. maar ik heb geen zenuwpijn het is puur spieren. kortom ik weet het niet meer. daarbij slik ik bloedverdunners. medicijnen zijn o.a.tramadol en maagbeschermer.

 33. malda schreef:

  Sinds een paar weken neemt mijn vader peacapsules in 3keer perdag voor zijn diabetespijn..helaas geen resultaat.Mijn vraag is moet hij verder met de capsules?Verhogen of stoppen.

  1. administrator schreef:

   overal staat: een maand 3 maal daags, dan 2de maand 3 x 2 capsules, in dit geval aanvullen met 300 mg R-alfaliponzuur lijkt zinvol, er zijn altijd responders en non-responders…..

 34. Marietje schreef:

  Heb ook heftige zenuwpijnen aan zijkant nek en hoofd en bovenop het hoofd schouder en arm na 2 facetblokkades en daarna nog een proefzenbuwblokkade waarna de pijn nog veel heftiger is geworden. Noooooooit meer. Ben diep ongelukkig na een bruisend en vrolijk leven. Ben lichamelijk en geestelijk gesloopt.Slik tramadol met paracetamol en lyrica.Kan over niets anders meer praten dan de pijn.Mijn man wordt er ook hopeloos van . Zijn er meerdere mensen met deze klachten?

 35. Nicole schreef:

  Ik gebruik nu sinds drie weken peaplex 3x per dag en crème met Baclofen en PEA sinds een week voor vulvodynie. Zijn er meer mensen met soortgelijke klachten? Hoe lang moet ik nog wachten op verbetering?

  Mvg

  1. Anna schreef:

   Beste Nicole dit is al een oud bericht, maar ik probeer het toch maar . Heb je nog steeds klachten? Heeft PEA geholpen tegen vulvodynie?

 36. Helle schreef:

  Hallo, mijn vader heeft 3 op elkaar gezakte wervels. Veel pijn , kan op zijn benen niet meer staan. Slikt lyricus maar veel bijwerkingen. Kan niet tegen morfine. Operatie niet mogelijk vanwege ouderdom en medisch verleden.
  Zou pea hierbij kunnen helpen ?
  Mvg

  1. Marina Kraaij schreef:

   Hallo, Ik heb ook 3 ingezakte lendenwervels; en het meeste baat heb ik bij het sterk maken van de rugspieren. Door middel van fysio en oefeningen ( de juiste!!), massage en ontspannen en veel wandelen. Ik kan ook niet tegen pijnstillers en morfine e.d. Ik heb geen ervaring met PAE; maar maak de rugspieren sterk; dat is het belangrijkste!

 37. Helle schreef:

  Slikt lyrica … Geen lyricus

 38. johan hooghe schreef:

  Ook ik heb niet voldoende resultaat met 3 x pea + 3 x lyrica per dag. Zou een combinatie met alfaliponzuur nuttig zijn? maar dat wordt op de duur zeer kostelijk hoor. In belgië genieten wij van geen terugbetaling. Bovendien zijn er praktisch geen artsen die deze produkten kennen. Ze antwoorden niet op mijn vraag en draaien hun hoofd weg. Ik heb in elk geval nog te veel pijnen !

 39. Anita Elsinga schreef:

  Ik gebruik sinds twee weken PEA pure. Ik had al wel last van vermoeidheid, maar dat is nu behoorlijk erg. Herkent iemand dit?? Ik heb een onbekende spierziekte en een groot gluten probleem. Ik gebruik al lang Tramadol, maar zou liever een natuurlijke pijnstilling nemen.

 40. Adriana van der Knaap schreef:

  Ik ben op eigen initiatief begonnen met Peapure ong. 4 weken geleden. N.a.v. een incomplete dwarslaesie (sinds april 2016) heb ik last van een verstoord gevoel in de benen en onderbuik en spasmen . Sinds m’n inname van Peapure 3 capsules p.d. is dit ongemak aanmerkelijk verminderd. Ik merk dat ik er baat bij heb en ga ermee door.

 41. nicole schreef:

  kan dit ook gebruikt worden b12 injecties, voor de zenuwpijnen in de benen? liefst creme en word het vergoed?

 42. Rawaz schreef:

  Is PEA ook aan te raden bij PDS en gastritis?

 43. Ilona schreef:

  Mijn partner slikt sinds kort PEA capsules vanwege neuropathische pijnklachten. Er zijn zowel chronische pijnklachten als acuut optredende pijn. Zou crème nog een goede aanvulling op tabletten kunnen zijn voor de acute pijnklachten?

 44. wagemans henri schreef:

  Sinds mijn schouder luxatie en de erop volgende “herstel” operatie heb ik zeer hevige pijnen in mijn arm (van schouder tot vingertoppen). Een EMG test gaf aan dat er beschadigde zenuwen zijn. Er werden me (in ziekenhuis en door huisdokter) diverse pijnstillers voorgeschreven, maar helaas geen enkele gaf enig resultaat.

  Teneinde raad ben ik dan maar op internet gaan zoeken. Zo ontdekte ik “PEAplex” waarvan gemeld word dat het een zuiver natuurlijk product is met ontstekingsremmende en pijnstillende effecten. Verder dat het zonder bijwerkingen is en dat het ook kan gebruikt worden naast de gewone farma geneesmiddelen. Er was dus geen gevaar en heb het dan ook geprobeerd. En BINGO, reeds na een week stelde ik een eerste lichte verbetering vast en na een tiental weken was er enkel nog maar een lichtere pijn. Hierna heb ik getracht de inname af te bouwen naar 2/dag en 1/dag maar dan was de hevige pijn terug. Nu neem ik opnieuw 3/dag maar heb uiteraard nog altijd de lichtere pijn.
  Is er soms iemand die ervaring heeft met het langer innemen van PEAplex om de pijn volledig te laten verdwijnen?

  1. administrator schreef:

   een zenuwtrauma kan enorm lang klachten geven. Totale pijnstilling bereik je bijzonder moeilijk. de vraag is ook of je dat met een zenuwtrauma na moet streven. vermoedelijk is dat namelijk niet heel waarschijnlijk. het verminderen van ernstige pijn naar lichtere pijn met PEA is al een heel mooi resultaat. probeer eens een maand de dubbele dosis….

   1. wagemans henri schreef:

    Dank voor uw antwoord. Ik had reeds gedacht aan een hogere dosis, maar omdat ik op diverse sites las dat de voorgeschreven dosis van 3/dag niet mocht overschreden worden heb ik dit niet gedurfd. Aan de dokter kan ik uiteraard niet vragen hé

    1. wagemans henri schreef:

     Omdat ik zeer tevreden ben met peaPLEX en het dus verder gebruik moet ik een nieuwe voorraad bestellen. Op diverse sites las ik dat het sterk aangeraden is pea met keurmerk pea-opt te nemen. Maar gelet op de hoge prijs vond ik op internet ook een site waar peaPURE wordt verkocht zonder dit keurmerk (helft v/d prijs). Wat raad u hier aan.

 45. Lydia Verbraeken schreef:

  Ik heb na een periode van 2 weken al een verbetering met pea kan sedert 2 nachten al hemels beter slapen.Het leven wordt weer aangenaam

 46. Bathseba Sanapo schreef:

  Ik ben een jonge vrouw van 46,Ik slik pea plex 3 x daags nu 3 weken en voel de ondragelijke zenuw pijn in rechter bil en been minder worden,waarschijnlijk heb ik het piriformis syndroom,ik heb hoop dat het helemaal verdwijnt,zou het nog sneller gaan als ik ook de zalf gebruik?

  1. administrator schreef:

   nee zou ik niet doen, beter de dosis peaplex verdubbelen voor enkele weken

 47. Alice schreef:

  Om een lang verhaal kort te houden. In 2015 is re-onder mijn verstandskies verwijderd door de kaakchirurg,(behoorlijk hardhandig en pijnlijk) . Hierbij heeft hij zenuwen beschadigd in de kaak. Met als gevolg 24/7 pijn rechter kant kaak/tanden en de helft van mijn tong stekende/brandende/zeurende pijn.plus gevoelloos/verdovend gevoel. Bij de pijnpoli belandt, allerlei medicatie geslikt, maar i.v.m. de bijwerkingen gestopt.Belemmerde nog meer mijn dagelijkse leven/werk/prive. Doorgestuurd na 1 1/2 jr pas. Uitbehandeld !! naar ander ziekenhuis.mri-scan gehad/ blokkades/recent operatie ,met gevolg pijn is nog erger. Advies toch maar weer aan de medicatie, maar dat wil ik niet i.v.m. de bijwerkingen. Op de planning staat nog 1 operatie die ze kunnen doen. Zou PEA wat voor mij zijn??Om de scherpe rantjes(pijn) eraf te halen?? Iemand hier ervaring mee of ander advies/tips??

 48. kimberley pex schreef:

  Ik sla achterover van de prijzen van PEA !God, waar betalen mensen dit van ?? Met m’n versleten onderrug, scoleose, en regelmatig ishias , zou ik dit graag willen gebruiken, maar het is helaas loeiduur . Voor iemand met een bijstand, afgekeurd en veel medische kosten zou dit eigenlijk vergoed moeten worden, maar wie ben ik………..

 49. kimberley pex schreef:

  Na veel zoeken kwam ik op een goedkope effectieve pijnstiller ; rauwe knoflook. Superpijnstillend. Werkt bijna meteen. Voor 2-3 euro heb je in de supermarkt, Turkse- of Chinese Toko een hele rij knoflookbollen. Bij pijn paar pitten fijnmaken en met ’n glas water doorslikken. pepermunt tegen de reuk.

  1. Bathseba Sanapo schreef:

   Ik zou dan toch zeker biologische knoflook kopen,aangezien knoflook uit vooral china word bespoten e.d is ook absoluut niet duur

  2. Bathseba Sanapo schreef:

   Ik zou dan toch zeker biologische knoflook kopen,aangezien knoflook uit vooral china word bespoten e.d is ook absoluut niet duur.
   Bedoel je met pitten een paar teentjes?

 50. MONIQUE CALUWE schreef:

  hallo ;ik heb al jaren zenuwpijnen in kaakbeen
  tanden laten trekken geeft alleen nog meer pijn
  heeft iemand weet of dit voor zulke pijn
  ook kan helpen ,die pijn in mijn mond beheerst echt mijn leven.
  graag een antwoordje:
  dank bij voorbaat.

  1. administrator schreef:

   artsen die pea inzetten denken van wel. gewoon proberen

 51. Zonnetje schreef:

  Ik heb al 40 jr postherpetische trigeminus neuralgie. In 2012 kwam daar episodische clusterhoofdpijn bij en polyneuropathie (dunne én dikke vezel). Ik ben toen compleet gestopt met alle chemische ‘vergoede’ medicatie op alle fronten, mogelijke oorzaak vd neuropathie zijn de vele anti-virale middelen jaren gebruikt en bloedsuikerproblemen agv verkeerde medicatie (jaar extreme hoeveelheid hydrocortison) bij misdiagnose. Tegen de zenuwpijnen gebruik ik wietolie (met THC) zelfgemaakt. Tegen cluster gebruik ik, na deelname aan Amerikaans onderzoek, truffels. Daarnaast gebruik ik PEAplex pillen en zalf en TENS. Meditatie en Qigong. Alle stress (figuren ook) rigoureus bannen. Muziek, en alleen doen wat goed voelt. De supermarkt alleen voor wc papier bezoeken. Super gezond nederlands! voedsel zonder toevoegingen, liefst zelf ook wat verbouwen (is ook beweging en buiten zijn). Weinig vlees, wat biovlees en biovis, Goede paddestoelen als reiki/shiitake. Koolhydraatarm voedsel moet manier van leven worden zeker tot je op normaal gewicht zit. Let erg op glucosewaarden en bloeddruk en evt. tekorten in bloed bv B12 of D. Beweeg naar wat goed voelt! Suiker, ook toegevoegd of synthetische vervangers het huis uit. Kruiden als smaakmakers in voedsel. Geniet van goed gezond, lekker klaargemaakt voedsel met aandacht! Maak je huis zo chemische rotzooi vrij mogelijk qua materialen en bv ook schoonmaakmiddelen, make-up, kleding. Lees positief nieuws, denk zo positief mogelijk. Schaf perfectionisme compleet af! Zoek afleiding bij depressieve gevoelens. Geniet van de natuur, van kleine dingen.

  Het gaat niet meer weg, maar het leven is dragelijker geworden.
  (Google: Clusterbuster.org, Tom Holden YouTube voor Qigong, SuverNuver, Wernard Bruining)

 52. Sint Bernard Barry schreef:

  geachte
  Ik heb een st bernard van 82 kg waarbij botkanker is gekonstateerd.Hij krijgt MEdrolA 16 mg 3x daags voor de pijn.
  Ik heb bij U pea plex besteld en ben er sinds gisterenavond mee begonnen.
  Mijn sint is veel kalmer op het moment en slaapt beter, alhoewel hij nog steeds op Medrol is vraag ik mij af of ik na enkele weken de dosis MEdrol kan afbouwen.
  Vermits de PEA PLEXcapsules 533 mg bevatten had ik graag geweten hoeveel hij er per dag mag van innemen zolang hij op MEdrol zit dit om geen risiko te nemen dat hij nog meer pijn gaat lijden.

  1. administrator schreef:

   u kan bij ons geen supplementen bestellen. bij een hond van 83 kg kan je vermoedelijk gewoon de humane dosis gebruiken, maar we hebben geen dierenarts aan boord die dat kan beamen

 53. Liko schreef:

  Mijn vraag is: Kun je in gewicht aankomen door PEA.?
  Ik ben al een tijdje koolhydraatarm aan het eten omdat ik 5 kilo wil afvallen. Ik heb dit al eens eerder gedaan en dat werkte prima.
  Nu lukt me dat niet???? Toen de PEA op was heb ik een week geen PEA gebruikt en viel ik weer af .
  Maar omdat ik weer meer pijn kreeg ben ik het weer gaan gebruiken en nu kom ik weer aan.
  Kan de PEA dit veroorzaken?

  1. administrator schreef:

   erg onwaarschijnlijk, ons gewicht reageert vooral op onze energetica/intake van voeding…

 54. janique schreef:

  Al ruim 10 jaar heb ik chronische pancreatitus en later nog een nw hartklep via een openhartoperatie. Mijn conditie is daarna niet beter op geworden en met name na stuk lopen heb ik veel pijn ad linker kant van mijn rug/bil. Ik las iets over het lumbaalfacetsyndroom en herken de symptomen. Is het aan te raden om hier de pea capsules, alsook de créme op in te zetten?

 55. Els Cox schreef:

  Ik gebruik na 4 maanden PEA-pure en ben tevreden over het resultaat op mijn Dunne Vezel Neuropathie en Trigeminus Neuralgie. Ik overweeg over te stappen op PEA-plex maar ben huiverig voor het gehalte B6, omdat dit bij overdosering ook weer neuropathiën kan opleveren. Heeft u advies hierin voormij? Ik spuit daarnaast iedere 72 uur B12 i.m. Wordt dat niet teveel als ik over ga op de plex-variant?

  1. administrator schreef:

   geen probleem, want de dosis vitamine B6 in PeaPlex is bijzonder laag, in het fysiologische.

   1. Yvonne schreef:

    Ik zou het ook niet doen hoor Els Cox. Ik heb inderdaad ook weleens een vitamine preparaat gebruikt waar teveel B6 in zat en heb daar vreselijke pijnen van gehad. Nadat dit zichtbaar was in mijn bloed ben ik er meteen mee gestopt en gelukkig was “die” pijn snel weer over. Maar het is teveel B6 in PeaPlex in combinatie met een vitamine preparaat, daarom begin ik er ook absoluut aan.

 56. Eric schreef:

  Hallo, Ik ben een man van 73 en woon in Ecuador. Vijf jaar geleden heb ik hier mijn nek gebroken. Operatief zijn er twee disks geplaatst tussen de wervels C4 en C6. Ik heb het allemaal overleefd en kan tegen de verwachtingen in weer voor mezelf zorgen (douchen, toilet, aankleden, auto rijden, ed.). Ik loop ook, maar zwalkend (niet vanwege de drank). Muziek maken, mijn grote hobby, is er niet meer bij want mijn rechter hand/vingers willen niet meer wat ik wil. Ik heb sinds de operatie wel veel pijnen. Polyneuropathie zegt de dokter. Ik slik Lyrica en Analgan Tram, maar ook metformine (houdt mijn diabetis 2 goed in bedwang) en simvastatine (toch nog steeds hoog cholesterol). De pijnen wennen, maar toch had ik ze liever niet of in ieder geval minder. Niets aan te doen, zeggen ze hier. Dat geldt ook voor de pijnen vanwege de artrose. Na een hoop zoekwerk op Internet kom ik uit bij CBD olie en PEA capsules/crème. CBD olie is niet te verkrijgen hier. Ondanks dat ze gegarandeerd vrij zijn van THC, wordt het hier beschouwd als drug. En dat is bij de wet verboden. Blijft over de PEA. Maar daar hebben ze hier nooit van gehoord, hoewel op Internet staat dat PEA crème hier wel verkrijgbaar zou zijn. Van nep PEA is de werking dubieus, dus niet kopen. Ik weet niet hoe ik nu verder moet. Iemand een idee? PEA capsules uit NL laten overkomen? Een wietplantage beginnen? Ik hoor graag!

 57. Louise Molendijk-kaalma schreef:

  Kan ik naast medicatie voor traagwerkende schildklier de Pea capsules slikken. Krijg ik dan geen problemen met mijn schildklier

 58. Anja schreef:

  Wegens vernauwing in ruggenmergkanaal zenuwpijn in onderrug met soms uitstraling naar been, zitten niet te doen, lopen en liggen wel.
  Neurochirurg stelt injectie in rug voor met corticosteroïden, herhaaldelijk, maar ben van puur natuur, eet biologisch enz. Zou PEAplex kunnen helpen?

 59. Ans vd Ree schreef:

  Ik lees hier dat je moet letten op het keurmerk
  Ik gebruik Peaplus van Healthy vitamins ,ik zie geen keurmerk ,is dit niet de goede Pea?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *