Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Chronische pijn > Lichaamseigen natuurlijke pijnstiller PEA bij chronische pijn, een doorbraak

Lichaamseigen natuurlijke pijnstiller PEA bij chronische pijn, een doorbraak

Share |

Een pijnstiller zonder bijwerkingen! Kan dat wel? Ja, als je een lichaamseigen stof neemt wel. PEA is zo een natuurlijke en lichaamseigen stof die daardoor een bijzondere pijnstiller is. Voor jong en oud. 

PEA staat voor palmitoylethanolamide. Een bewezen effectieve, nieuwe pijnstiller en ontstekingsremmer, natuurlijk en lichaamseigen, makkelijk te gebruiken, ook bij bejaarden en naast andere medicijnen en zonder problematische bijwerkingen. Wij geven de voorkeur aan een PEA capsule voorzien van het PEA-opt keurmerk, omdat daarvan de veiligheid over vele jaren bewezen is.

De behandeling met de lichaamseigen pijnstillende stof PEA  blijkt in recent onderzoek zelfs beter te zijn dan de behandeling met pijnstillers (die niet goed voor de maag zijn) zoals ibuprofen (NSAIDs). En de werkzaamheid is o.a. gebleken uit recente studies bij ernstige herniapijn, chronische diabetische pijnen, het carpale tunnelsyndroom en chronische artrose van het kaakgewricht.

PeaPure (palmitoylethanolamide): een natuurlijke pijnstiller

Chronische pijn behandelen zonder de storende bijwerkingen van pijnstillers zoals brufen, pregabaline en amitriptyline. Zonder maagbloedingen dus, en zonder sufheid, zonder dat zombie-gevoel waar veel patienten over klagen. Dat is een van de voordelen van de behandeling met PEA, een bijzonder pijnstillende en lichaamseigen stof met de moeilijke naam palmitoylethanolamide, afgekort PEA, of met de handelsnaam  PeaPure. Om te garanderen dat u het beste preparaat kiest, wijzen we op het bestaan van het PEA-opt keurmerk. PEA’s die daaraan voldoen zijn 100% zuiver en optimaal geproduceerd.

Deze stof activeert het eigen natuurlijke afweersysteem tegen pijn, en dat is uitzonderlijk. De stof is in de geneeskunde bekend sinds de ontdekking ervan in 1957 en is in vele tientallen studies getest bij vele duizenden patienten. Steeds bleek de stof effectief en veilig te zijn.

Nu volgt een korte analyse van deze uitzonderlijke stof.

Het was de hoogste tijd dat er een nieuwe pijnstiller op de markt kwam, zeker sinds door de reumatoloog Harald Vonkeman van het Medisch Spectrum Twente in zijn proefschrift aangetoond werd dat jaarlijks 5.100 mensen door de gangbare pijnstillers een ernstige maagbloeding krijgen en dat meer dan 500 daarvan overlijdt. Met PEA hebben we eindelijk een pijnstiller van een nieuwe generatie bij de hand, met uiterst milde bijwerkingen, en ook bejaarden kunnen dit middel zonder problemen innemen. Zonder angst voor bijwerkingen of interacties.

PEA vergeleken met ibuprofen

Artrose van de kaakgewrichten, krakende kaken en veel pijn. Dat heet het syndroom van Costen of temperomandibulaire dysfunctie (TMD).

In een Italiaans onderzoek door tandartsen aan de universiteit van Bologna (Department of Orthodontics, School of Dentistry, University of Bologna) werden in een gerandomiseerde studie twee groepen patienten behandeld, die behoorlijk veel last hadden van pijn en moeite hadden de mond open te doen door het syndroom van Costen.

De ene helft werd behandeld met een klassieke pijnstiller, een NSAID, namelijk met ibuprofen 600 mg drie maal daags. De andere helft kreeg een behandeling met palmitoylethanolamide.

De resultaten waren indrukwekkend. De behandeling met PEA gaf niet alleen significant minder pijn, al na 2 weken, maar ook de functie van de kaak bij het openen van de mond was beter dan bij de behandeling met ibuprofen. [1]

Pijnstillende stoffen zoals brufen en ibuprofen (NSAIDs) worden veel gegeven bij de behandeling van het TMD. Maar hier moet gezegd worden dat bij dit pijnsyndroom eigenlijk geen enkele pijnstiller zoals ibuprofen bewezen effectief is! [2] PEA is dus inderdaad een doorbraak.

PEA bij pijn door het carpale tunnelsyndroom, herniapijn en pijn bij diabetes

PEA is inmiddels bij uiteenlopende chronische stoornissen en pijnsyndromen getest, en blijkt steeds weer een veilige en zinvolle pijnstiller en behandeling te zijn. [3][4][5][6][7][8] De grootste studie met PEA is gedaan bij patienten met ernstige herniapijn. In een dubbelblinde gerandomiseerde studie werden meer dan 600 patienten met een hernia behandeld met of PEA, of placebo. De dosering van PEA was 1200 mg per dag, gedurende 3 weken. De studie verliep in 9 ziekenhuizen en universitaire centra in Italie. De patienten behandeld met PEA hadden na 3 weken duidelijk en significant meer pijnverlichting dan patienten op placebo. [9]

prof._dr._rita_levi-montalcini.png

PEA: door Nobelprijswinnaar aangegeven

De lichaamseigen stof palmitoylethanolamide is ongeveer 20 jaar geleden reeds genoemd als bijzonder middel tegen ernstige neuropathische pijnen. Dat was door de Italiaanse hoogleraar professor Rita Levi-Montalcini (Turijn, Italie, 1909), een Nobelprijswinnares, die inmiddels boven de 100 is en nog steeds buitengewoon helder van geest…

Vele honderden wetenschappelijke studies zijn gedaan met deze stof door allerlei biologen, fysiologen en artsen. Op de website www.neuropathie.nu is voor artsen veel informatie over PeaPure te vinden.

Vervolgens zijn de aanwijzingen van Professor Levi-Montalcini opgevolgd, en is palmitoylethanolamide verder onderzocht bij ook ernstige pijnen, pijnen waar geen andere stoffen tegenop gewassen zijn.

Duizenden patienten op PEA

Inmiddels zijn er vele honderdduizendenn patiënten met erge pijnen met deze stof behandeld, en heel vaak met zeer behoorlijke tot indrukwekkende resultaten. Zo blijkt dat PEA pijnstillend kan werken bij pijnen na een beroerte, ernstige rugpijn, herniapijn, gordelroospijn, pijn bij afklemming van zenuwen, zoals bij het het carpale tunnelsyndroom, en pijn bij diabetes, om maar een paar lastige pijnen te noemen. De stof laat zich ook zonder problemen innemen naast andere pijnstillers, als dat nodig is, omdat er zover bekend geen interacties met andere middelen gevonden zijn.

PEA is in vele uiteenlopende klinische studies getest op werkzaamheid en veiligheid. [10] [11] [4] [1][7][15][5] [17][18][19][20][21][22]

Hieronder, een interview; een voorbeeld van een patient, diezelf ook dokter is, en directeur was van een groot ziekenhuis, en die vertelt over zijn ernstige herniapijn die niet reageerde op normale pijnstillers, maar dat zijn pijn na de behandeling met palmitoylethanolamide geheel verdween!

PEA: ook veilig bij ouderen

Inmiddels zijn er vele honderden oude en zeer oude patienten behandeld, en er zijn daarbij geen problemen gevonden op het gebied van geneesmiddeleninteracties of bijwerkingen. In Nederland is de oudste patient die is behandeld 90 jaar. Zij had last van ernstige pijn door een polyneuropathie en is enkele maanden na het starten met PEA vertrokken om haar kleinkinderen in Canada te bezoeken. De pijn was toen meer dan 50% gedaald in intensiteit.

PEA als lichaamseigen stof wordt in ons lichaam ook door een enzym afgebroken dat in elke cel aanwezig is, het zogenaamde FAAH (fatty acid amide hydrolase). Dit houdt in dat de afbraak niet de lever of de nieren belast, en dat nier- en lever-patienten deze pijnstillende stof ook kunnen innemen.

PEA: wat het is en hoe te gebruiken

PeaPure kent geen problematische bijwerkingen, omdat het een lichaamseigen stof is, en kan het samen met andere geneesmiddelen zonder problemen ingenomen worden; interacties zijn niet bekend. Sinds November 2012 is PeaPure in Nederland als supplement beschikbaar, een doosje daarvan bevat 30 400 mg capsules.

Omdat PEA een lichaamseigen stof is, die in principe dus (vrijwel) geen bijwerkingen heeft, en het ook zo goed werkzaam is, geven veel patiënten aan dat ze het veel prettiger vinden om in te nemen dan bijvoorbeeld amitriptyline en Lyrica en dat soort farmaceutische middelen, die je vaak suf maken.

Omdat PEA de natuurlijke reserves van palmitoylethanolamide in het lichaam bij chronische pijn eerst moet aanvullen, begint de werking meestal na 1 tot 3 weken. Om de stof echt de kans te geven, is een proefperiode tot 6 weken echter zinvol.

Startdosering: 1200 mg PEA per dag over 2 tot 3 giften.

PEA is zoals gezegd een lichaamseigen stof, en tot nu toe zijn er in de literatuur geen bijwerkingen van betekenis gevonden. Ook zijn er geen interacties te verwachten. Bij een groot aantal bejaarde patienten is de stof onderzocht en ook bij die patienten zijn er vooralsnog geen problemen in het gebruik gemeld.

PEA: een stukje wetenschap

PEA is een korter en verzadigd analoog van de lipide anandamide en behoort tot de familie der N-acylethanolamines. Deze moleculen worden aangetroffen in veel verschillende weefsels en bij de meeste zoogdieren. [23] PEA hoopt zich op in weefsels als een biologisch zinvol antwoord op ontstekingen en chronische pijnsyndromen. Klinische gegevens zijn verzameld bij herniapijn, pijn bij het syndroom van Costen (temperomandibulaire dysfunctie, pijnlijke en krakende kaakgewrichten), het carpale tunnelsyndroom en diabetische pijnlijke neuropathie.

De synthetische cannabinoidagonist nabilone en de NSAID indometacine werden vergeleken met PEA in een ontstekingsmodel waarbij bij een rat door middel van het injecteren van carrageenan in de achterpoot een acute ontsteking met zwelling en pijngedrag ontstond. Nabilone 2.5 mg kg, palmitoylethanolamide 10 mg/kg, en indomethacin 5 mg/kg, een uur voor de challenge toegediend, konden de ontstekingsparameters en het pijngedrag duidelijk verminderen. Het toedienen van een selectieve CB(2) cannabinoid receptor antagonist voorafgaande aan nabilone en PEA hief dat effect op.[24]

In de zestiger jaren van de vorige eeuw werd de stof al onderzocht in modellen voor pijnstilling en ontstekingen, zoals bijvoorbeeld de carrageen geinduceerde oedeem van de rattenpoot.[25][26] In die begintijd werd er ook veel gepubliceerd over de stof als een booster voor de niet specifieke afweer door Tjechische onderzoekers.[27][28] Dat resulteerde in klinische studies bij kinderen en volwassenen om een indruk te krijgen of PEA griep kon voorkomen, wat inderdaad leek te gebeuren. In die tijd stond de stof bekend als Impulsin. [18][19][20]

PEA is een ontstekingsregulerend en pijnstillend molecuul dat in veel verschillende weefsels geproduceerd wordt, in neuronen en zelfs in de retina, in glia en ook in witte bloedcellen, zoals macrofagen en basofiele cellen.[32][33][34] In een biologisch model voor antigeen-geinduceerde degranulatie bleek PEA een duidelijk meetbaar en significant stabiliserend effect te hebben.[35] Nieuwste gegevens zijn nog spannender: PEA werkt als een pijnstiller via de invloed op een belangrijke kernreceptor, de zogenaamde PPAR-alpha receptor.[36] Dat is momenteel een totaal ‘hotte’ target voor veel farmaceutische industrieen.

Er is indrukwekkend veel preklinisch onderzoek met dit molecuul gedaan. Inmiddels (anno augustus 2013) meer dan 350 wetenschappelijke studies en bij vele individuele gevallen! [37] [38] [39] Het lijkt inmiddels ook bij firbomyalgie pijnen een goede optie te zijn. [40]

Beoordeling

Inmiddels zijn meer dan een miljoen patienten met PEA behandeld, en bleek in veel uiteenlopende studies (met vele duizenden patienten) steeds weer duidelijk de pijnstillende en ontstekingsremmende werking te hebben. Ook de veiligheid van de stof is duidelijk beschreven, vandaar een groen licht voor PEA bij chronische pijnen. Problematische bijwerkingen of negatieve effecten op andere medicijnen zijn met deze lichaamseigen stof onbekend.

Referentie

[1] Bortolotti F,Russo M, Bartolucci ML, Alessandri Bonetti G, Gatto MR, Marini I. | Palmitoylethanolamide vs NSAID in the treatment of TMJD Pain | Journal of Dental Research | 2010: 89(Special Issue B)

[2] Mujakperuo HR, Watson M, Morrison R, Macfarlane TV. | Pharmacological interventions for pain in patients with temporomandibular disorders. | Cochrane Database Syst Rev. | 2010 Oct 6;(10):CD004715. doi: 10.1002/14651858.CD004715.pub2.

[3] G. Guida, A. de Fabiani, F. Lanaia, A. Alexandre, G.M. Vassallo, L. Cantieri, M. de Martino, M. Rogai, S. Petrosino | La palmitoiletanolamida (PEA) en el dolor neuropatico cronico por lumbociatalgia de tipo compresivo: estudio clinico multicentrico. | Dolor:2010, 25:35-42

[4] Assini A, Laricchia D, Pizzo R, Pandolfini L, Belletti M, Colucci M, Ratto S. | P1577: The carpal tunnel syndrome in diabetes: clinical and electrophysiological improvement after treatment with palmitoylethanolamide | Eur J Neurol | 2010: 17(S3):295.

[5] Calabr RS, Gervasi G, Marino S, Mondo PN, Bramanti P. | Misdiagnosed chronic pelvic pain: pudendal neuralgia responding to a novel use of palmitoylethanolamide. | Pain Med. | 2010 May;11(5):781-4. doi: 10.1111/j.1526-4637.2010.00823.x. Epub 2010 Mar 22.

[6] Petrosino S, Iuvone T, Di Marzo V. | N-palmitoyl-ethanolamine: Biochemistry and new therapeutic opportunities. | Biochimie. | 2010 Jun;92(6):724-7. doi: 10.1016/j.biochi.2010.01.006. Epub 2010 Jan 21.

[7] Phan NQ, Siepmann D, Gralow I, Stnder S. | Adjuvant topical therapy with a cannabinoid receptor agonist in facial postherpetic neuralgia. | J Dtsch Dermatol Ges. | 2010 Feb;8(2):88-91. doi: 10.1111/j.1610-0387.2009.07213.x. Epub 2009 Sep 10.

[8] Kircik L. | A nonsteroidal lamellar matrix cream containing palmitoylethanolamide for the treatment of atopic dermatitis. | J Drugs Dermatol. | 2010 Apr;9(4):334-8.

[9] G. Guida, A. de Fabiani, F. Lanaia, A. Alexandre, G.M. Vassallo, L. Cantieri, M. de Martino, M. Rogai, S. Petrosino | La palmitoiletanolamida (PEA) en el dolor neuropatico cronico por lumbociatalgia de tipo compresivo: estudio clinico multicentrico. | Dolor | 2010, 25:35-42

[10] G. Guida, A. de Fabiani, F. Lanaia, A. Alexandre, G.M. Vassallo, L. Cantieri, M. de Martino, M. Rogai, S. Petrosino | La palmitoiletanolamida (Normast) en el dolor neuropatico cronico por lumbociatalgia de tipo compresivo: estudio clinico multicentrico. | Dolor | 2010, 25:35-42

[11] Biasiotta A, La Cesa S, Leone C, Di Stefano G, Truini A, Cruccu G. | Efficacy of palmitoylethanolamide in patients with painful neuropathy. A clincial and neurophysiological open study. Preliminary results. | , Volume 4, Issue 1, May 2010, Page 77.

[12] Assini A, Laricchia D, Pizzo R, Pandolfini L, Belletti M, Colucci M, Ratto S. | P1577: The carpal tunnel syndrome in diabetes: clinical and electrophysiological improvement after treatment with palmitoylethanolamide | Eur J Neurol | 2010: 17(S3):295.

[13] Bortolotti F,Russo M, Bartolucci ML, Alessandri Bonetti G, Gatto MR, Marini I. | Palmitoylethanolamide vs NSAID in the treatment of TMJD Pain | Journal of Dental Research | 2010: 89(Special Issue B)

[14] Phan NQ, Siepmann D, Gralow I, Stnder S. | Adjuvant topical therapy with a cannabinoid receptor agonist in facial postherpetic neuralgia. | J Dtsch Dermatol Ges. | 2010 Feb;8(2):88-91. doi: 10.1111/j.1610-0387.2009.07213.x. Epub 2009 Sep 10.

[15] Indraccolo U, Barbieri F. | Effect of palmitoylethanolamide-polydatin combination on chronic pelvic pain associated with endometriosis: preliminary observations. | Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol. | 2010 May;150(1):76-9. doi: 10.1016/j.ejogrb.2010.01.008. Epub 2010 Feb 21.

[16] Calabr RS, Gervasi G, Marino S, Mondo PN, Bramanti P. | Misdiagnosed chronic pelvic pain: pudendal neuralgia responding to a novel use of palmitoylethanolamide. | Pain Med. | 2010 May;11(5):781-4. doi: 10.1111/j.1526-4637.2010.00823.x. Epub 2010 Mar 22.

[17]

[18] Masek K, Perlk F, Klma J, Kahlich R. | Prophylactic efficacy of N-2-hydroxyethyl palmitamide (impulsin) in acute respiratory tract infections. | Eur J Clin Pharmacol. | 1974 Oct 4;7(6):415-9.

[19] Kahlich R, Klma J, Cihla F, Frankov V, Masek K, Rosick M, Matousek F, Bruthans J. | Studies on prophylactic efficacy of N-2-hydroxyethyl palmitamide (Impulsin) in acute respiratory infections. Serologically controlled field trials. | J Hyg Epidemiol Microbiol Immunol. | 1979;23(1):11-24.

[20] Wiedermannov D, Wiedermann D, Lokaj J. | [Prophylactic administration of impulsin to clinically healthy children.--effect on the serum proteins and metabolic activity of granulocytes (author's transl)]. | Cas Lek Cesk. | 1978 Aug 18;117(33):1030-4.

[21] Eberlein B, Eicke C, Reinhardt HW, Ring J. | Adjuvant treatment of atopic eczema: assessment of an emollient containing N-palmitoylethanolamine (ATOPA study). | J Eur Acad Dermatol Venereol. | 2008 Jan;22(1):73-82. doi: 10.1111/j.1468-3083.2007.02351.x.

[22] Pulvirenti N, Nasca MR, Micali G. | Topical adelmidrol 2% emulsion, a novel aliamide, in the treatment of mild atopic dermatitis in pediatric subjects: a pilot study. | Acta Dermatovenerol Croat. | 2007;15(2):80-3.

[23] Lambert DM, Vandevoorde S, Jonsson KO, Fowler CJ. | The palmitoylethanolamide family: a new class of anti-inflammatory agents? | Curr Med Chem. | 2002 Mar;9(6):663-74.

[24] Conti S, Costa B, Colleoni M, Parolaro D, Giagnoni G. | Antiinflammatory action of endocannabinoid palmitoylethanolamide and the synthetic cannabinoid nabilone in a model of acute inflammation in the rat. | Br J Pharmacol. | 2002 Jan;135(1):181-7.

[25] Benvenuti F, Lattanzi F, De Gori A, Tarli P. | [Activity of some derivatives of palmitoylethanolamide on carragenine-induced edema in the rat paw]. | Boll Soc Ital Biol Sper. | 1968 May 15;44(9):809-13.

[26] Calignano A, La Rana G, Giuffrida A, Piomelli D. | Control of pain initiation by endogenous cannabinoids. | Nature. | 1998 Jul 16;394(6690):277-81.

[27] Raskov H, Masek K, Lint O. | Non-specific resistance induced by palmitoylethanolamide. | Toxicon. | 1972 Aug;10(5):485-90.

[28] Hurych J, Holusa R, Effenbergerov E, Mirejovsk E. | Attempt to influence silicotic fibrosis by means of N-(2-hydroxyethyl) palmitamide (Impulsin). | Czech Med. | 1980;3(3):218-25.

[29] Masek K, Perlk F, Klma J, Kahlich R. | Prophylactic efficacy of N-2-hydroxyethyl palmitamide (impulsin) in acute respiratory tract infections. | Eur J Clin Pharmacol. | 1974 Oct 4;7(6):415-9.

[30] Kahlich R, Klma J, Cihla F, Frankov V, Masek K, Rosick M, Matousek F, Bruthans J. | Studies on prophylactic efficacy of N-2-hydroxyethyl palmitamide (Impulsin) in acute respiratory infections. Serologically controlled field trials. | J Hyg Epidemiol Microbiol Immunol. | 1979;23(1):11-24.

[31] Wiedermannov D, Wiedermann D, Lokaj J. | [Prophylactic administration of impulsin to clinically healthy children.--effect on the serum proteins and metabolic activity of granulocytes (author's transl)]. | Cas Lek Cesk. | 1978 Aug 18;117(33):1030-4.

[32] Bisogno T, Maurelli S, Melck D, De Petrocellis L, Di Marzo V. | Biosynthesis, uptake, and degradation of anandamide and palmitoylethanolamide in leukocytes. | J Biol Chem. | 1997 Feb 7;272(6):3315-23.

[33] Matsuda S, Kanemitsu N, Nakamura A, Mimura Y, Ueda N, Kurahashi Y, Yamamoto S. | Metabolism of anandamide, an endogenous cannabinoid receptor ligand, in porcine ocular tissues. | Exp Eye Res. | 1997 May;64(5):707-11.

[34] Facci L, Dal Toso R, Romanello S, Buriani A, Skaper SD, Leon A. | Mast cells express a peripheral cannabinoid receptor with differential sensitivity to anandamide and palmitoylethanolamide. | Proc Natl Acad Sci U S A. | 1995 Apr 11;92(8):3376-80.

[35] Granberg M, Fowler CJ, Jacobsson SO. | Effects of the cannabimimetic fatty acid derivatives 2-arachidonoylglycerol, anandamide, palmitoylethanolamide and methanandamide upon IgE-dependent antigen-induced beta-hexosaminidase, serotonin and TNF alpha release from rat RBL-2H3 basophilic leukaemic cells. | Naunyn Schmiedebergs Arch Pharmacol. | 2001 Jul;364(1):66-73.

[36] Matzke AJ, Weiger TM, Matzke MA. | Detection of a large cation-selective channel in nuclear envelopes of avian erythrocytes. | FEBS Lett. | 1990 Oct 1;271(1-2):161-4.

[37] Bettoni I, Comelli F, Colombo A, Bonfanti P, Costa B. | Non-neuronal cell modulation relieves neuropathic pain: efficacy of the endogenous lipid palmitoylethanolamide. | CNS Neurol Disord Drug Targets. | 2013 Feb 1;12(1):34-44.

[38] Keppel Hesselink JM, Kopsky DJ. | Treatment of chronic regional pain syndrome type 1 with palmitoylethanolamide and topical ketamine cream: modulation of nonneuronal cells. | J Pain Res. | 2013 Mar 21;6:239-45. doi: 10.2147/JPR.S42417. Print 2013.

[39] Di Cesare Mannelli L, D'Agostino G, Pacini A, Russo R, Zanardelli M, Ghelardini C, Calignano A. | Palmitoylethanolamide is a disease-modifying agent in peripheral neuropathy: pain relief and neuroprotection share a PPAR-alpha-mediated mechanism. | Mediators Inflamm. | 2013;2013:328797. doi: 10.1155/2013/328797. Epub 2013 Feb 25.

[40] Ghafouri N, Ghafouri B, Larsson B, Stensson N, Fowler CJ, Gerdle B. | Palmitoylethanolamide and stearoylethanolamide levels in the interstitium of the trapezius muscle of women with chronic widespread pain and chronic neck-shoulder pain correlate with pain intensity and sensitivity. | Pain. | 2013 Sep;154(9):1649-58. doi: 10.1016/j.pain.2013.05.002. Epub 2013 May 14.

Gerelateerde artikelen

Berichten

 1. patty schreef:

  Ik heb een vraag. Ik heb een hond met atrose en hij weegt 40 kilo. Hij krijgt nu 1x in de maand troxocil. Mijn vraag is kan ik dit ook gebruiken voor mijn hond en zo ja wat is de dosis dan en waar kan ik het halen?

  1. administrator administrator schreef:

   PeaPure is een supplement waarover veel ervaring bestaat bij honden, google op peapure en honden en u vindt het, 30 mg per kg hond, http://www.peapure.com

 2. Anneke schreef:

  Volgende vraag kan ik dit ook slikken al ben ik gedotterd en ascal slik
  Ik heb erge Artrose en gordelroos pijn verkrampingen
  Ik hoor het heel graag van u
  Vr groet À Scheur

 3. geert vandervoort schreef:

  hallo,

  ik heb al ruim 20 jaar ernstige rugklachten, wegens 2 hernia’s.
  ik neem reeds 15 jaar de pijnstillers VALTRAN druppels +/- 100 druppels per dag en CONTRAMAL capsules 2 per dag.
  maar ik voel me de laatste jaren steeds moe en ben veel van mijn kracht verloren. ook ben ik de laatste 3 jaar 15 kilo afgevallen, terwijl ik eet als een paard.
  dit alles waarschijnlijk als bijwerling van de pijnstillers.
  kan ik deze op termijn vervangen door PEA pure?

  met vriendelijke groeten,

  geert vandervoort

 4. hans schreef:

  is keppel hesselink de sales manager van peapure in nederland voor russel science? heeft deze dokter een rekening in cyprus lopen? het begint er toch echt op te lijken. verdacht allemaal.

  1. administrator administrator schreef:

   Ons heeft nooit enige aanwijzing bereikt, dat dr Keppel Hesselink banden met Russell Science zou hebben. Wij weten dat Dr KH PEA in NL geintroduceerd heeft en voor zover wij weten staat Dr KH los van welke verkooporganisatie dan ook. Dr KH communiceert de ervaringen die hij binnen zijn kliniek heeft opgedaan. Kortom: mocht u over feiten beschikken, die het tegendeel aantonen, dan vernemen wij die graag. Wij hebben geen reden om tot een andere conclusie te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.