Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Boekbespreking > Acupunctuur, met het oog op de naald

Acupunctuur, met het oog op de naald

acupunctuur, met het oog op de naaldAcupunctuur werkt! Velen hebben er baat bij! De voorzitter en de secretaris van stichting IOCOB, professor dr Jan Keppel Hesselink en drs. David Kopsky hebben een boek geschreven over acupunctuur en de wetenschappelijke fundamenten van de geneeskunde. Onderzoeksresultaten over acupunctuur worden helder en boeiend beschreven. Voor ieder een must, zowel voorstanders als tegenstanders.

De schrijvers legden ook de fundamenten van het Westers medisch denken bloot...dat geeft veel te denken. 

Acupunctuur: zinvol!!! 

Acupunctuur is duidelijk werkzaam van gen tot psyche. Ook blijkt het kostenbesparingen in de gezondheidszorg op te kunnen leveren. Naast de acupunctuur wordt de basis van de westerse geneeskunde, Evidence Based Medicine, kritisch besproken. Twee cartoonfiguren staan in dit boek centraal: Dokter Skep en De Naald. Ze voeren een dialoog door het hele boek heen, zodat men in feite alleen de cartoonballonnetjes hoeft te lezen om het boek te doorgronden. Dit boek is een fundament voor de geïntegreerde geneeskunde die de komende jaren in Nederland gestalte zal gaan krijgen.

Het boek is nog bestelbaar

Berichten

  1. Trudy Dekker schreef:

    Toepasselijk zijn ook de patiënten- verhalen, die duidelijk aantonen dat acupunctuur, ook in de Westerse wereld de gewoonste zaak van de wereld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.