Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Kanker > Internet en misleidende informatie bij kanker

Internet en misleidende informatie bij kanker

Share |
Informatie zoeken doet iedereen. En zeker als je een vervelende ziekte onder de leden hebt waar je meer wilt dat wat geboden wordt in het reguliere behandelcircuit. Dan ga je surfen. Maar pas op met het al te licht geloven van informatie die er mooi, indrukwekkend of geleerd uitziet. Gebruik de IOCOB-pluis-niet pluis-test en realiseer je dat niet alles goud is wat blinkt. We geven enkele voorbeelden.

Kankerpatienten surfen veel en er zijn dus helaas vele kwakzalvers te vinden die misbruik maken van hun angst en hoop. Kijk maar eens:

Bioresonantie en kanker 

Bijvoorbeeld al de informatie die verstrekt wordt door de bioresonantie industrie, zoals de BICOM. Die organisatie leidt leken op om met bioresonantie kanker te diagnosticeren en  te behandelen. IOCOB raadt patienten sterk af zich via bioresonantie of via de zappers te laten behandelen. Nooit is bewezen dat die methoden helpen, en ze kosten veel geld!!!

Op de andere pagina’s van de website van IOCOB zullen we daar nader aandacht aan besteden. Die zijn vooral te vinden in de sectie Energetische geneeskunde en in de sectie kanker.

IOCOB geeft een hierna nog voorbeeld van een ‘foute’ site, waarin gezegd wordt dat acupunctuur leverkanker kan genezen.

Misleidende informatie

Een patiënt wees ons op een centrum voor acupunctuur en neuroacupunctuur* in Kuala Lumpur waar een acupuncturist bijzondere effecten zou hebben bij de behandeling van autisme. Omdat dat bijzonder is, bekeken we die site. Sommige patienten reizen echt zo ver om hoop te kunnen hebben op genezing!

De misleidende informatie die we vonden is dus een voorbeeld. Het is de site van Master Leong Hong Tole (The Fourth Generation), die in 2010 van het web verdween. De introductie van deze behandelaar was:

Founder of The Tole Acupuncture- Herbal Medical Center Sdn Bhd.(1992), Master Acupuncturist and Chinese Physician Founder of The Tole Institute of Acupuncture and Herbal Medicine (1992), that now has 145 years of practice and research inherited in the Tole’s way of medication, Awarded the world’s first class acupuncturist and Chinese physician by China SuZhou Acupuncture Association affiliated to China Beijing Association of Acupuncture and Chinese physicians.

Master Tole wordt zelfs Grant (niet Grand…) Master Tole genoemd… Misschien moeten we bij hem aankloppen voor subsidies (grants)… Op deze website is te lezen dat meester Tole allerlei aandoeningen kan genezen zoals Alzheimer, beroerte, leverkanker, impotentie. Als je surft met deze naam kan je zelfs enkele filmpjes zien met miraculeuze genezingen.

Enkele voorbeelden i.v.m. kanker:

Borstkanker genezen

Most of the stages of Breast cancer could be SAVE WITHOUT Operation by THE TOLE’S WAY OF MEDICATION with Qi* Gong Acupuncture Cure and Herbal Medicine.

Leverkanker

Treatment of recurrent adult primary liver cancer depends on what treatment a patient has already received, the part of the body where the cancer has come back, whether the liver has cirrhosis, and other factors. Concoction our rates of treating liver cancer have reach a remarkable lever until not many western universities can belief. This is THE TOLE’s specialist area.

Verder claimt de therapeut ook dat hij levercirrose (verbindweefseling van de lever) kan genezen en vele andere onbehandelbare aandoeningen!  Als een therapeut ver weg zit en dit soort wonderen verricht, kunt u beter op vacantie gaan voor al dat geld…

Conclusie 

Dus: pas op met informatie op het internet! Als er gezegd wordt dat de methode de kanker kan genezen, moet (helaas) een rood lampje gaan branden. En als er in een site HOOFDLETTERS gebuikt worden bij het noemen van claims, kan je er van uit gaan, dat de therapie niet te vertrouwen is. Zie verder bij de link over de niet pluis test van IOCOB.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *