Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > Integrale Energetische Geneeskunde

Integrale Energetische Geneeskunde

Er wordt veel afgetrild binnen bepaalde complementaire behandelvormen, en gemixt. Van alles wordt daarbij gebruikt, en bijna elke dag dienen zich nieuwe vormen van geneeskunde aan met grote pretenties. Integrale Energetische Geneeskunde is er zo een. Vrijwel altijd overstatements door niet-artsen, zo worden deze vormen op het internet aan de man gebracht. 

Integrale Energetische Geneeskunde 

We citeren hier om duidelijk te maken wat een ratjetoe hier aan de man gebracht wordt.

Het begint aldus op de website http://www.bleeker.eu/klaartje/behandel.htm :

Integrale Energetische Geneeskunde is een synergie (=combinatie) van verschillende behandelvormen en systemen. De toegepaste methoden zijn stuk voor stuk diepwerkende en vernieuwende therapieën, zowel op energetisch als klinisch bewezen gebied.

Behandelingen zijn dus diepwerkend en vernieuwend, en zouden zelfs klinisch bewezen zijn. Vervolgens lezen we:

De methodieken zijn zodanig gekozen en ontwikkeld, dat zij elkaar niet alleen aanvullen, maar ook versterken (het 1+1=3 principe.) Op deze wijze wordt een zo breed en effectief mogelijk behandeltraject aangeboden. De uiteindelijk samengestelde TotaalBehandeling is zeer persoonsgebonden, daar iedere cliënt een uniek TotaalNetwerk aan symptomen en oorzaken meebrengt.

Wat staat hier nu eigenlijk? Als je goed leest staat er eigenlijk niets. En de tekst gaat verder: 

De basisfilosofie van de Integrale Energetische Geneeskunde is gestoeld op elementen uit de psychologie, acupunctuur (TCM – Traditional Chinese Medicine), Ayurveda (geneeskunst uit het oude India), natuurgeneeskunde en inzichten uit de moderne Westerse geneeskunde. Integrale Energetische Geneeskunde is met recht een ‘integrale’ therapie. 

We hebben dus te maken met een therapeutische vernieuwende richting die pretendeert TCM en ayurveda, samen met natuurgeneeskunde en moderne westerse geneeskunde te kunnen combineren. Dat is net zo knap als de mesologen, dei soortgelijke beweringen op het net hebben gezet.

Binnen deze omvattende behandelvorm vinden we als onderdelen: 

  1. Middelen
  2. NLP/NHR
  3. Transformatieve Psychologie
  4. Ascension®
  5. Divine Resonance Healing
  6. Sounding
  7. Colours Treatment 
Vreemd genoeg lezen we niets over de westerse geneeskunde, die is ineens verdwenen. Verder lezend op de website valt op dat het steeds veelkleuriger wordt, en gelukkig wordt zelfs Ascension ingezet…
Dat is namelijk en we citeren:
een eeuwenoude, energetische technologie die lang geleden verloren is gegaan, maar die nu weer opnieuw gebruikt kan worden. 

Claims van de integrale energetische geneeskunde

Er zijn veel claims, deze vorm van geneeskunde is behoorlijk indrukwekkend, en we citeren de claims:
Behandelbare Klachten In principe zijn alle klachten behandelbaar. Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld:
ADHDAllergieën Burn-out Chronische vermoeidheid Darmklachten Eetstoornissen Gewichtsproblemen Hoge/lage bloeddruk Hoofdpijnen Hormoonstoringen Huidklachten Hypoglycaemie Kanker (als aanvulling op reguliere behandeling) Nasleep van operaties Rugklachten StressVerslavingenWhiplash Etc.Psychische Problemen:Angsten/fobieënDepressieIrritatieOnrustTraumaVerliesWoede…
Bij chronische aandoeningen zoals MS, reuma en cardiovasculaire ziekten is volledige genezing niet altijd mogelijk.
Integrale Energetische Geneeskunde kan in zulke gevallen echter wel de klachten beter beheersbaar maken, zodat U zich aanzienlijk fitter en veerkrachtiger voelt. 

MS niet altijd te genezen… 

Lezen we het goed…. Bij MS en reuma is volledige genezing NIET ALTIJD MOGELIJK….. Nou, dat vinden we behoorlijk Indrukwekkend, en genoeg voor een rood licht voor de integrale energetische geneeskunde. Nergens ook maar iets aan bewijs, alleen maar ronkend proza. Helaas. Typerend voor New Age geneeskunde.  

 

Berichten

  1. T schreef:

    het is bijzonder om te lezen dat new age geneeskunde wordt afgedaan en zelfs afgemaakt als ronkend proza omdat ze bij reuma en ms geen genezing kunnen garanderen. De reguliere geneeskunde soms wel? volgens mij doen ze ook niets meer dan volstampen met medicatie als pijnbestrijding. Ook in de reguliere medische zorg is bij deze klachten geen genezing gegarandeerd. Dus waar hebben wij het hier nu over?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.