Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Dieet tegen menstruatiepijn? - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Dieet tegen menstruatiepijn?

Dieet tegen menstruatiepijn?

Share |

Er zijn enorm veel dieeten die aanbevolen worden om menstruatiepijn te verminderen. Het is echter allemaal van zelf verzonnen...en niets is goed onderzocht. En als er onderzoek is, komt er weinig tot niets uit. 


Melkproducten ontlopen? 

Zo zijn er bijvoorbeeld dieten waar melkproducten niet genomen mogen worden. Doen we onderzoek daarna, dan valt soms zelfs het tegenovergestelde op: menstruatiepijn lijkt zelfs minder voor te komen bij mensen die melkproducten tot zich nemen….:

Dysmenorrhea and associated symptoms were found in significantly fewer female students who consumed three or four servings of dairy products per day as compared to participants who consumed no dairy products. Bron: J Obstet Gynaecol Res. 2010 Apr;36(2):377-83.

Chocolade ontlopen? 

Zo wordt er ook veel geschreven over hoe erg chocolade zou kunnen zijn. Ook dat is nooit bewezen. In tegendeel, er zijn mensen die menen dat vooral pure en zeer pure chocolade de kans op menstruatiepijn kleiner maakt.

Nu 2 positieve verhalen. 

Omega-3vetzuren

Een heel groot onderzoek zag dat het gebruiken van omega-3 vetzuren duidelijk de kans op endometriose vermindert. Dat is dan ook een studie met duizenden mensen erin. Bron: Hum Reprod. 2010 Jun;25(6):1528-35. Epub 2010 Mar 23.

Dus als je leest over dieten die menstruatiepijn verminderen, zoek dan altijd naar of er bewijzen voor zijn, of dat het een geloof is.

een PEA-houdend product: een natuurlijk supplement 

Een dieetmiddel voor medisch gebruik, in Nederland op de markt als supplement, het lichaamseigen vetje palmitoylethanolamide, is als supplement een PEA-houdend product in een dosis van 2 maal 400 mg bij een aantal vrouwen met zeer ernstige menstruatiepijn, in een gecontroleerde medische studie zeer goed voor de dag gekomen. En geen bijwerkingen.  

een PEA-houdend product is door de distributeur www.Ergomax.nl naar Nederland gebracht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *