Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Chronische pijn > Aandacht voor neuropathische pijn! Onderbehandeld, miskend, genegeerd..

Aandacht voor neuropathische pijn! Onderbehandeld, miskend, genegeerd..

Share |
Aan het begin van de neuropathie week aandacht voor de Assepoester van de chronische pijn: neuropathische pijn! Alsof je op glasscherven loopt. Op messen of op brandnetels...En we hebben het over vele honderdduizenden patienten in Nederland. Regulier niet juist behandeld, miskend, onderbehandeld en genegeerd!

worldwide-neuropathis-pain-patients-2008.jpg

We besteden hier er even aandacht aan. Omdat het een heftig probleem is. Zowel voor de patient, als voor de economie. In Europa gaan door neuropathische pijnen 500 millioen werkdagen verloren voor de economie, en dat kost per jaar € 34 miljard… Wij doen in Nederland ook aan de neuropathie week, omdat er honderdduizenden zijn met klachten van neuropathie.

 

Enkele schrikbarende feiten omtrent neuropathische pijn

 

 1. Mensen met neuropathische pijnen krijgen vaak te horen: “U moet er maar mee leren leven.” Maar de behandeling van de neuropathische pijnen kan heel vaak beter! [1] [2] [3] [4]
 2. Meer dan 90% van de patienten met neuropathische pijn wordt in ons eigen land niet juist behandeld! [5] De helft van alle patienten krijgt bijvoorbeeld een onwerkzaam pijnstillend middel voorgeschreven, dat wel bijwerkingen heeft maar geen werking bij neuropathische pijnen.
 3. De kwaliteit van leven bij neuropathie en neuropathische pijnen is vaak erg laag, zelfs als pijnstillers gebruikt worden![6][7][8]
 4. Slechts 1 op de 5 patienten blijkt baat te hebben bij behandeling door gespecialiseerde pijnteams. [9]
 5. De ziektekosten van diabetische polyneuropathie patiënten zijn beduidend hoger dan die van patiënten zonder polyneuropathie[10][11] In de VS weten ze hoe hoog de kosten per jaar zijn voor de neuropathie patienten: meer dan $3.5 miljard….
 6. Neuropathische pijnen kunnen gemakkelijk fout gediagnosticeerd worden of deze worden te simpel gezien als een soort bijwerking van suikerziekte of kanker.

Chronische pijnbestrijding

 Natuurlijk is psychologische ondersteuning belangrijk, en ingangen als mindfulness worden steeds meer ontdekt, naast meditatie en ontspanningsoefeningen. Maar op het gebied van de behandeling met pijnstillers is er de laatste jaren weinig of niets gebeurd. De grote groepen medicijnen die ingezet worden zijn eigenlijk nog steeds dezelfde, met ontstekingsremmers zoals ibuprofen, opiaten, antidepressiva zoals amitriptyline en ant-iepileptica zoals gabapentine maar de bijwerkingen blijven een groot probleem, terwijl de werking niet is om over naar huis te schrijven.
Daarom is het boeiend dat eind 2010 in Nederland een geheel nieuwe pijnstiller op de markt verscheen, officieel als medisch dieetvoeding. Het gaat om de lichaamseigen stof palmitoylethanolamide, met als handelsnaam PeaPure. Hieronder op de link meer informatie over deze boeiende stof, die ook gebruikt kan worden door ouderen, met andere medicijnen samen en uitermate vriendelijk voor de maag!
Belangrijke aanwijzing bij gebruik PeaPure: Er zijn inmiddels vele middelen in omloop waarvan de verkopers beweren dat die PEA te bevatten. Alleen bij PeaPure voorzien van het Pea-opt keurmerk vonden we bewijzen dat dit middel uit 100% pure PEA bestaat. Bij alle andere producten mist die informatie.
Zie ook https://palmitoylethanolamide.expertpagina.nl/

 

Gerelateerde artikelen

Berichten

 1. Annelies de Vries schreef:

  Ik ben een vrouw van 70 jaar en heb een niet in te sellen suiker. Door het te snel laten zakken van de suiker in het ziekenhuis heb ik zware neuropathie gekregen in voeten en handen. Zijn er lot genoten die er met mij over kunnen praten. Bel mij dan a.u.b. Annelies de vries vrieshenk@panet.nl of bel mij 013 4556813

  1. Cox Linda schreef:

   Beste Annelies, mijn vriend leidt ook onder neuropathishe pijn en neemt heel veel medicatie doch niet helpt. Hij heeft heel veel last van zijn tenen en voeten. Op het moment is hij accupunctuur aan het proberen en hoop dat het wat gaat helpen want het is niet uit te houden.
   Groetjes en veel sterkte
   Linda

   1. administrator administrator schreef:

    probeer topicale pijnstillende creme’s, bijvoorbeeld op basis van ketamine! zie http://www.stopdepijn.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *