Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Chronische pijn > Syringomyelie pijn behandelen met lichaamseigen pijnstillend supplement PEA

Syringomyelie pijn behandelen met lichaamseigen pijnstillend supplement PEA

Share |

Syringomyelie is een nare afwijking van het ruggenmerg rond het hals/nekgebied met daardoor veel pijn. Moeilijk te behandelen pijn. Nu is in Nederland met medewerking van het Instituut voor Neuropathische Pijn een studie gedaan op dit gebied. Met 12 honden die een diermodel zijn voor syringomyelie. 

Het gaat om de Cavalier King Charles spaniels. Door de te korte schedel hebben deze beestjes syringomyelie en veel neuropathische pijnen. Daardoor is hun gedrag zeer afwijkend. Met het lichaamseigen supplement een PEA-houdend product of PeaPure, de handelsnamen van palmitoylethanolamide (PEA), konden we bij alle 12 honden zeer duidelijke positieve effecten bereiken. PeaPure is vrij verkrijgbaar als voedingssupplement. Naast deze positieve studie in ons land zijn er vele klinische studies in Italie en Spanje met PEA uitgevoerd, en de pijnstillende en ontstekingsremmende werking bleek keer op keer. 

Twaalf hondjes die heel veel pijn hadden zijn behandeld met PEA het lichaamseigen natuurlijke pijnstillende middel waar we in ons centrum veel mee werken. Met verbluffende resultaten. Bij alle twaalf hondjes keerde de zin in het leven geheel terug! We doseerden 150 mg PEA twee maal daags. PEA werkt bij Cavalier spaniels minstens zo goed als bij de menselijke patienten die wij zien met centraal neuropathische pijn. De aandoening die zoveel pijn geeft bij de spaniels is ook bekend bij mensen, onder de zelfde term. 

Syringomyeliepijn veel minder na een PEA-houdend product 

De Cavalier houdster (Jaennette van Leeuwen) die dit organiseerde schreef ons:

Na 2 maanden Normast te hebben gebruikt bij 12 cavalier king charles spaniels zijn de resultaten bij alle honden goed tot enorm goed te noemen. 

Van de 12 honden waren er bij 8 al binnen 10 dagen zichtbare resultaten, bij 5 honden was er zelfs al na 3/4 dagen verbetering te merken, en binnen 4 weken lieten alle 12 honden verbetering zien!

De algemene indruk van de gezondheidstoestand van de hondjes was, al na zes weken op een PEA-houdend product, in een dosis van ongeveer 20 mg/ kg lichaamsgewicht, dat 4 hondjes beter waren en 8 hondjes veel beter.

Bij de behandeling van PEA is het belangrijk ten minste 50 dagen te behandelen alvorens te beslissen of de stof pijnstillend is. Bij de hondjes bleek het pijnstillende effect relatief snel op te treden, binnen die 50 dagen. Soms zelfs al na enkele dagen.

De link naar het gehele rapport over de positieve effecten van PEA bij syringomelie volgt hier:

https://img839.imageshack.us/img839/4504/rapporteen PEA-houdend producthorz.jpg 

een PEA-houdend product: minder tranen, minder krabben, likken en schuren en beter bewegen 

Hoofdpijn is bij de hondjes voor hun eigenaren heel duidelijk te zien omdat ze dan van die half dichtgeknepen oogjes hebben. Vijf  hondjes hadden minder hoofdpijn en met 7 hondjes ging het echt veel beter. Ook andere ziekteverschijnselen, zoals kauwen en slikken, ogen tranen, krabben, likken en schuren verbeterden meer of zelfs veel meer. Het bewegen van de hondjes, ze zijn vaak bevroren van de pijn, was bij 2 gemakkelijker en bij 7 veel gemakkelijker. 

Kortom zeer duidelijke positieve klinische verbeteringen. 

een PEA-houdend product wordt bij mensen in een dosering van 600 mg twee maal daags gegeven. 

een PEA-houdend product is een supplement en een lichaamseigen stof welke in Nederland sinds 2010 verkrijgbaar is, en bij mensen bij heel veel chronische pijnaandoeningen werkzaam is, zonder nare bijwerkingen of negatieve effecten op andere middelen.  

En minder ontstekingen 

Ook de veel voorkomende oogontstekingen en oorontstekingen reageerden positief op PEA, en werden veel minder. Je kon de hondjes zelfs weer aan de oren aanraken, wat door de pijn van de ontstekingen eerst helemaal niet ging.

Hier een Engelse samenvatting:


 

PEA is in Nederland verkrijgbaar als het supplement PeaPure. Het bestaat uit 400 mg capsules, die makkleijk open gemaakt kunnen worden; het poeder erin kan dan over het eten gestrooid worden. 

Gerelateerde artikelen

Berichten

  1. Heymans Veerle schreef:

    Gelukkig helpt het want ik heb Syringomyelie als mens. Echt heel pijnlijk als het tegenzit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *