Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Chronische pijn > Patienten ervaringen met nieuwe lichaamseigen pijnstiller en ontstekingsremmer PEA

Patienten ervaringen met nieuwe lichaamseigen pijnstiller en ontstekingsremmer PEA

Share |

Chronische pijn verminderen kan sinds 2010 op een natuurlijke wijze. Met een stof die in ons eigen lichaam gemaakt wordt, juist om pijn en intsteking te verminderen. Maar bij ernstige pijnen niet voldoende. Dan is er nu de mogelijkheid van de behandeling met die stof. Een mooie naam, palmitoylethanolamide, om uit je hoofd te leren. Palmitoylethanolamide is als supplement verkrijgbaar onder de merknaam Normast of PeaPure.

Deze stof is sinds 2010 in Nederland beschikbaar gekomen, een recept is niet nodig, licht wel altijd je huisarts in, want het is goed dat de huisarts weet wat je inneemt. onze aanwijzing: kies voor een PEA preparaat met het PEA-opt keurmerk, alleen die zijn uitvoerig klinisch getest! En bestaan uit zuivere, speciaal bewerkte PEA voor optimaal effect.

DIe PEA is inmiddels in veel studies onderzocht, en blijkt een veilig middel te zijn, problematische bijwerkingen zijn nooit gemeld en de stof kan makkelijk naast allerlei andere medicijnen gebruikt.

Ook bejaarden kunnen er veel baat bij hebben. We laten hieronder de patienten aan het woord, zonder dat we zelf veel zeggen, we vragen alleen, hoor de verhalen. Omdat we vinden dat dit een echt goed voorbeeld is van een natuurlijke en complementaire pijnstiller. Letterlijk en figuurlijk complementair. Want deze stof is zonder problemen samen met elk ander middel in te nemen. 

Onder deze link alle informatie, met name voor artsen. 

Als je huisarts er nooit van gehoord heeft, verwijs hem dan naar de wetenschappelijke teksten over Normast in het internet, van de hand van deze stichting of naar de website van het instituut voor neuropathische pijn.

Omdat de patient altijd het laatste woord heeft, hebben we hier een serie patientenervaringen achter elkaar gezet, om een idee te geven van wat de behandeling kan betekenen. 

De dokter als patient met herniapijn

Een ex ziekenhuis directeur met een heel erge pijn door een vette hernia, en pijn die niet door de neuroloog te behandelen was. We begonnen met PEA en binnen 4 dagen was het leven een heel stuk aangenamer. Hernia pijn kan gemeen zijn, en doorstralen in je hele been. Het kan het lopen en zitten vrijwel onmogelijk maken en je voelt je erg beroerd. Deze arts vertelt met gevoel voor detail over de hernia pijn en de behandeling met PEA.


 

Ernstige neuropathische pijn 

Vijftig jaar getrouwd en dan geveld door ernstige neuropathische pijn. Gelukkig hielp Normast haar van de bak af, waar ze door de pijn vrijwel de hele dag moest liggen. 


 

Pijn bij diabetes


 

Ernstige pijn na een beroerte en colitis ulcerosa

Pijn na een beroerte is enorm moeilijk te behandelen. In de hersenen zijn zenuwen kapot en die geven enorm diepe en laastige pijn, zoals bij deze patient in het been. Normast hielp hem goed, en ook de symptomen van de darmontsteking die hij had werden stukken minder. 


 

Hernia pijn EN neuropathische pijn door CIAP

Twee redenen om ernstige pijn in je benen te hebben: een hernia in de rug en een nare chronische aandoening aan de lange beenzenuwen. Beide pijnen lieten zich goed behandelen met Normast. 


 

Decubitus pijn

Als je een doorligzweer hebt, dan is dat uiterst onplezierig en kan het ook nog eens heel pijnlijk zijn. Zelfs als de zweer voor een deel geheeld is, kan er neuropathische pijn zijn. Die pijn is lastig te behandelen: 


 

Dunne vezel neuropathie met ernstige pijn

Als de dunne vezels in je lijf zich niet lekker voelen ben je ver van huis. Dat geeft namelijk een moeilijk te behandelen brandende pijn, waar veel dokters van zeggen: daar moet je maar mee leven. Wij zeggen dat nooit, dat is toch zo beperkend en vervelend voor de patient: 


 

Pijn na een neuropathie en te veel pijn om goed te werken…

De volgende patient met chronische onbegrepen polyneuropathie had zo veel pijn dat hij niet meer kon staan op de beurs, en dat was onderdeel van zijn werk. Na de behandeling met oa. palmitoylethanolamide nam de pijn met meer dan 50% af, en nu al maanden en maanden, en kon hij ook qua werk weer veel beter functioneren! 


 

Gerelateerde artikelen

Berichten

 1. J.G. de Groot schreef:

  Hoe kan ik via mijn huisarts ,
  amitriptyline -creme 5% bestellen ?
  Gebruik al geruimetijd de tabletten en sinds kort
  palmitoylethanolamiide supplement.

  B.v.b. bedankt ,(neuro,p,t patiƫnt)
  Hanny de Groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.