Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Meest gebruikte behandelwijzen > Acupunctuur > Amerikaanse artsen voor acupunctuur bij pijn

Amerikaanse artsen voor acupunctuur bij pijn

Share |
Terwijl we zojuist een artikel schreven dat acupunctuur blijft verbazen, gezien de aanhoudende positieve studies en berichten die we daarin beschreven, verscheen er een samenvatting van de opvatting van meer dan duizend Amerikaanse artsen over de waarde van acupunctuur bij pijn. Nou, die was vrijwel unaniem. Acupunctuur is zinvol bij pijn! De artsen die bevraagd werden werkten voor het merendeel in academische en onderwijs-ziekenhuizen, dus kan je nagaan! De resultaten van de enquete waren:

The results indicate that an overwhelming majority of survey responders have a positive attitude and favorable experience with using acupuncture as an alternative modality for chronic pain management. [1]

Dat sluit geheel aan bij het pleidooi dat steeds vaker gehoord wordt, namelijk dat we acupunctuur kunnen integreren in de ‘normale’ geneeskunde. [2]

Referentie

[1] Chen L, Houghton M, Seefeld L, Malarick C, Mao J. | A survey of selected physician views on acupuncture in pain management. | Pain Med. | 2010 Apr;11(4):530-4. doi: 10.1111/j.1526-4637.2010.00815.x. Epub 2010 Mar 1.

[2] Wu J, Lu Z, Hayes M, Donovan D, Lore R. | Integration of acupuncture into family medicine teaching clinics. | J Altern Complement Med. | 2009 Sep;15(9):1015-9. doi: 10.1089/acm.2008.0541.

Berichten

  1. Erik schreef:

    In de Natural Standard database is acupunctuur werkend beoordeeld voor pijn, post-operatieve pijn, endoscopie pijn, osteoartiritspijn, tandheelkundige pijn en fibromyalgiepijn met een grade A of grade B.
    In dit land lezen ze blijkbaar wel hun literatuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *