Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Complementaire behandelwijzen > Student > Integrative Medicine door IFMSA voor geneeskundestudenten in Bangkok, Thailand.

Integrative Medicine door IFMSA voor geneeskundestudenten in Bangkok, Thailand.

Share |
IFMSA (the International Federation of Medical Students’ Associations) houdt haar jaarlijkse General Assembly in maart 2010 in Bangkok, Thailand. Meer dan 1000 medische studenten uit ongeveer 90 landen zullen naar Thailand vertrekken om o.a. te discussiëren over nieuwe projecten, over hun beleid en om bestuursleden te kiezen. Als thema voor de General Assembly van Maart is “Integrative Medicine” dit keer gekozen. Tijdens de General Assembly zullen er daarom workshops worden georganiseerd over o.a. complementaire geneeswijzen en Integrative Medicine, ook zal er een tijdschrift worden uitgedeeld over dit belangrijke en fascinerende thema, waarover nog weinig kennis is onder geneeskunde studenten wereldwijd.

Ines von Rosenstiel (kinderarts en afdelingshoofd van het Slotervaartziekenhuis en voorzitter van het NIKIM, nationaal informatie en kenniscentrum integrative medicine), David Kopsky (arts, acupuncturist, hypnotherapeut en secretaris van het IOCOB) en Mischa Nagel (directeur van het tijdschift Supplement) zullen tijdens de preGA (workshops voor de General Assembly) een driedaagse workshop geven over Integrative Medicine voor medische studenten uit verschillende landen.

O.a. zal worden gesproken over: “evidence based” en veilige complementaire geneeswijzen, waarnaar het IOCOB onderzoek doet. Ook zal de marktwerking van complementaire en alternatieve geneeswijzen behandeld worden, (ontwikkelingslanden maken bijvoorbeeld nog veel gebruik van traditionele helers vanwege een gebrek aan geld voor reguliere behandelingen) en over Integrative Medicine in de praktijk. Ines von Rosenstiel met het slotervaartziekenhuis zijn daareen mooi voorbeeld van. Daarnaast zullen er trainingen worden gegeven over culturele verschillen en multidisciplinaire samenwerking binnen de gezondheidszorg. Onderdelen die beiden belangrijk zijn voor de implementatie van Integrative Medicine in de toekomst. Het doel van deze driedaagse workshop is om kennis over complementaire geneeswijzen en Integrative Medicine te vergroten onder geneeskundestudenten wereldwijd, immers de toekomstige artsen. Daarnaast zullen de studenten gestimuleerd om deze kennis door te geven in hun eigen land door middel van het organiseren van projecten en symposia. Ook zullen er verschillende artikelen worden gepubliceerd betreffende de uitkomsten van deze workshops. Deze workshops worden mede mogelijk gemaakt door VSM geneesmiddelen en de CAM-verenigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.