Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Tegengif > Von Feyermorgen veroordeelt Renckens

Von Feyermorgen veroordeelt Renckens

Share |

Professor Ludwig von Feyermorgen, de bekende Duitse wetenschapstheoreticus, vindt onze Dr Renckens een ernstige vervuiler van de wetenschap. Dat Reckens zijn destructieve gedachtengoed op schrift stelt is voor hem onbegrijpelijk, vooral zijn recente oproep tot extreme polarisatie vindt Von Feyermorgen verwerpelijk. Hij citeert Möbius: " Was einmal gedacht wurde,kann nicht mehr zurückgenommen werden." Von Feyermorgen, die in Berlijn een hoogleraarspost bekleedt, onderzoekt al enkele jaren het vreemde discours rondom de alternatieve geneeskunde in Nederland. Het is een voorbeeld van kokerdenken dat in de wereld zijn weerga niet heeft, zo geeft de hooggeleerde aan in een vraaggesprek dat IOCOB in de kerstdagen met hem had.

De oproep van Recnkens

Het is in de hele Duitse literatuur inzake de wijze waarop je naar geneeskunde kan kijken nog nooit voorgekomen dat een publiekelijk bekende figuur oproept tot extreme polarisatie. Von Feyermorgen ziet deze oproep tot extremisme dan ook in het zelfde licht als de oproep van de  voorzitter van de VtdK vorig jaar omstreeks Kerst om alternatieve artsen met het revolver van een top-Nazi te bedreigen. HIj geeft aan dat Renckens en de zijnen een ernstig myope zienswijze hebben op de geneeskunde als geheel en de alternatieve geneeskunde in het bijzonder. Renckens en ook andere aanhangers van de anti-kwakzalvers hebben geleerd enkele feiten uit de literatuur op te blazen en daarmee te schermen in de media:

" Einzelne Daten und Fakten werden losgelöst, ja losgeeist konnte man jetzt sagen, statt sie auf die Medizinische Wissenschaft-struktur zu beziehen."

Persona non grata 

Dat in een tijdschrift zwart op wit gedrukt wordt dat een voorzitter van een vereniging met bijna 2000 leden, waaronder een substantieel aantal artsen, oproept tot extreme polarisatie, dat is voor Von Feyermorgen onbegrijpelijk. Heeft de Nederlandse regering dan deze club die met Nazi-citaten oproept tot die polarisatie niet verboden?

In Duistland zou dit alles absoluut niet kunnen. Al een jaar geleden zouden belangengroeperingen het opheffen van die club bij de rechtbank geeist hebben. In Duitsland wordt het citeren van Goering gezien als een ernstige dwaling, en iemand als Renckens zou per direct een persona non grata geworden zijn. Zo niet in Nederland, zo legde IOCOB de hoogleraar uit…  Von Feyermorgen eindigde met een duidelijke uitspraak:

Da wir uns sicher einig sind, dass Goering Zitate sehr problematisch sind, sollten wir sie bis zum Beweis des Gegenteils aussen vor lassen….. Dr Renckens, daarvan graag akte!

 

Gerelateerde artikelen

Berichten

  1. henk schreef:

    Als ik het goed begrijp dan is dit een ludiek protest tegen de vtdk (Feyermorgen bestaat niet).
    Ik vind het jammer dat de IOCOB zich tot dit niveau verlaagt. Deze site is een goede bron voor ‘open-minded’ kritiek op gevaarlijke en onzinnige alternatieve geneeswijzen. Als er onwaarheden worden verspreidt dan doet dat afbreuk aan de goede artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.