Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Professor Vermeulen: medicijnen tegen MS doen verdomd weinig.. - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Professor Vermeulen: medicijnen tegen MS doen verdomd weinig..

Professor Vermeulen: medicijnen tegen MS doen verdomd weinig..

Share |
Rien Vermeulen, hoogleraar neurologie aan het AMC, is duidelijk over de medicijnen die bij MS ingezet worden. Deze medicijnen doen: 'verdomd weing', aldus een interview met de hooggeleerde in het tijdschrift MenSen, december 2009. Bekende middelen tegen MS zoals Copaxone, Avonex, Betaseron en Rebif daar zegt Vermeulen over dat er op de lange termijn zo weinig over bekend is, en dat hij alle begrip heeft voor patienten die afzien van die middelen. Hij zegt: over het effect van die middelen op de lange termijn (langer dan 2 jaar) weten we niets...De helft van zijn eigen patienten ziet dan ook van behandeling met die middelen af. Ook omdat het nogal een gedoe is met de injecties ervan.

Tysabri: te grof 

Het nieuwe middel Tysabri, dat vindt hij een te grof middel voor de beginfase van MS. Ook de neuroloog Keuter deelt die mening in het tijdschrift. Hij veroordeelt bovendien de scherpe reclame ampagnes, die hij gemeen noemt. Hij meent ook dat de MS- medicijnen te weinig werkzaam zijn om tegen de patienten te zeggen..kom op, nou doorpakken. 

Vermeulen maakt zich er ook zorgen over dat er veel te veel aandacht uitgaat naar nieuwe middelen zoals Tysabri en dat er alleen naar de korte termijn-effecten gekeken wordt.

Over alternatieve geneeskunde is de hoogleraar ook heel resoluut, die doen helemaal niets… Ja, hij is ook bestuurslid van de Vereniging tegen de Kwakzalverij..

Lekker kritisch die professor Vermeulen.

Het zou boeiend zijn om ook de visie van professor Polman, de MS-specialist van de VU, op de nieuwe middelen en Tysabri te mogen vernemen…. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *