Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Tegengif > Introductie van de Renckens-augurk op de Nederlandse markt

Introductie van de Renckens-augurk op de Nederlandse markt

Share |

blije_renckens_augurk.gifEr is opzienbarend nieuws op komst. Stichting IOCOB heeft onlangs uit welingelichte kringen geruchten vernomen dat begin 2010 een nieuwe variant aan het bestaande Nederlandse augurkenassortiment zal worden toegevoegd, de zogeheten Renckens-augurk.

Ten einde daaromtrent zekerheid te verkrijgen heeft IOCOB zich op 19 december 2009 verstaan met Drs A. Pletmolen, chemicus van beroep en tevens directeur-enig aandeelhouder van de te Doesburg gevestigde augurkenfabriek Orion BV.

De aanleiding tot de productie van de Renckens-augurk

De directe impuls tot de introductie van de nieuwe Renckens-augurk op de Nederlandse markt vormen – aldus Drs A. Pletmolen- de slotwoorden waarmee Dr C.N.M. Renckens van de Vereniging tegen de Kwakzalverij het in oktober 2009 gehouden symposium over de complementaire geneeswijzen  beeindigde. Renckens riep zijn gehoor daarbij op tot, aldus een geestdriftig verhalende Drs A. Pletmolen,  ‘een extreme polarisatie’.

Het zijn deze slotwoorden welke, aldus opnieuw Drs A. Pletmolen, een ongekende schokgolf teweeg hebben gebracht in de sector van de Nederlandse zuurwarenproducenten.

Volgens Drs A. Pletmolen beseften de zuurwarenproducenten toen pas voor het eerst dat ook bij hen op het terrein van hun productinnovatie een dergelijke extreme polarisatie noodzakelijk was ter behoud van hun marktaandeel. Koortsachtig overleg tussen de zuurwarenproducenten heeft vervolgens geleid tot de ontwikkeling van een geheel nieuw type azijn, in combinatie waarmee de Renckens-augurk op de markt zal worden gebracht.

De zuurgraad van de Renckens-augurk

Een ding stond direct voor ons vast, verklaarde Drs A. Pletmolen, en vervolgens: de nieuwe azijn moet zich onderscheiden door een ongekend hoge zuurgraad. Waar de gebruikelijke augurken-azijn een concentratie heeft van maximaal 15% en een PH van te hoogste 2, wordt de Renckens-augurk door ons gedrenkt in een azijnconcentratie van maar liefst 30% met een PH van 0,1, waarmee de ongehoord hoge zuurgraad is verzekerd.

Maar waarom die extreem hoge zuurgraad, zo vroegen wij verbaasd aan Drs A. Pletmolen. Waarop deze antwoordde dat alleen deze ingrijpende verzuring geheel tegemoet kwam aan de wensen van die geisoleerde groep van consumenten die hun gevoel voor een werkelijk goede smaak van augurken geheel waren kwijtgeraakt.

De naamgeving van de Renckens-augurk

Dat voor de naamgeving van de nieuwe augurk slechts die van Dr Renckens in aanmerking kwam, stond volgens Drs A. Pletmolen buiten kijf.

Niemand anders in Nederland dan Renckens, aldus een olijk blikkende heer A. Pletmolen, produceert bij het plassen immers uitsluitend azijn?  Van die trefzekere benaming door Drs A. Pletmolen was IOCOB echt onder de indruk, maar de heer A. Pletmolen had nog een verrassing in petto. Hij zei: ik verklap u nu reeds dat de Heer Frits van Dam door ons bedrijf is gevraagd om als keurmeester van de Renckens-augurk te fungeren.

Maar waarom dan ?, vroegen wij enigszins verbaasd. Daarop antwoorde Drs A. Pletmolen dat Frits van Dam de enige kandidaat voor die eervolle functie was omdat Van Dam als geen ander bekend was met deze superzure afscheidingsproducten van Renckens en deze afvalstoffen ook nog zonder een zweem van twijfel slikte.

Een dergelijke figuur, aldus Drs A. Pletmolen, heeft zich in de Nederlandse augurkensector zo verdienstelijk gemaakt dat hem deze functie niet meer kon ontgaan.

IOCOB vond het een leerzaam dagje bij Orion BV in Doesburg.

   

Berichten

 1. henk schreef:

  Jammer dat de IOCOB dit soort stukjes plaatst.

 2. Ron schreef:

  Geen gevoel voor Humor Henk?

 3. Henk schreef:

  Blijkbaar niet hetzelfde gevoel voor humor. 🙂

  Bovendien mag Larry the Cucumber (het groene mannetje linksboven, hier fout vertaald naar augurk) m.i. niet zomaar voor dit soort stukjes gebruikt worden.

  VEGGIETALES® character names, likenesses and other indicia
  are trademarks of and copyrighted by Big Idea, Inc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.