Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Apotheker doet aan miasma’s

Apotheker doet aan miasma’s

Binnen de natuurgeneeswijzen vinden we rijp en groen. Zinvol en zinloos. Jong en oud. Soms heel oud. Zoals een apotheker die een cursus geeft in Fotonengordelenergie en miasma's... Nou, fotonengordels die bevinden zich rondom de aarde, daar gaan we verder niet op in. Genoemde apotheker geeft volgens het internet een leerzame cursus over: "Fotonengordelenergie en miasma’s" Op het net vinden we in de hieronder besproken website tekst en uitleg... Iedereen die weet heeft van de geschiedenis van de geneeskunde herinnert zich nog de middeleeuwen, toen men dacht dat de pest overgedragen werd door vieze lucht, dat noemden ze miasmata. Later ontdekte de geneeskunde dat de pestbacil via ratten overgebracht werd, en de theorie van de miasma's werd snel begraven. Nu, binnen de natuurgeneeskunde, een herleving. En zelfs geaccrediteerd! Want drie verschillende organisaties op dit gebied, de VBAG, de VNT en de BATC geven alle accreditatie aan de cursus  "Fotonengordelenergie en miasma’s", aldus het decembernummer van het vakblad voor de natuurgeneeskundige.

Heden te dage zou je zeggen dat apothekers begrijpen dat die oude kwalijke dampen, die miasma’s genoemd werden, niet te vangen zijn in een retort, en slechts een metafoor waren voor iets wat we toen nog niet begrepen. Niets is minder waar. Op de website: 

http://www.tachyon-energie.nu/cursus_miasmas.php

zijn de miasma’s weer opgestaan. Geflankeerd door de tachyonen, die elders op onze website al een rood licht kregen, omdat het echt nergens over gaat. Tachyonen zijn ooit in de theoretische natuurkunde gepostuleerd om moeilijke vergelijkingen binnen de fysica te kunnen uitwerken, een soort metaforen voor de theoretisch fysicus. Nu zijn ze omarmd door een aantal natuurgeneeskundigen, helaas. Maar het is niets meer dan therapeutisch gezien gebakken lucht.

Even een uitstapje naar wat binnen de geschiedenis van de geneeskunde over miasma’s geweten wordt, en we citeren:

In miasma theory, diseases were caused by the presence in the air of a miasma, a poisonous vapour in which were suspended particles of decaying matter that was characterised by its foul smell. The theory originated in the Middle Ages and endured for several centuries. That a killer disease like malaria is so named – from the Italian mala ‘bad’ and aria ‘air’ – is evidence of its suspected miasmic origins. 

Malaria…een vieze damp? Het woord geeft de oude betekenis dus nog aan mal en aria, slechte lucht. Nadat de bacteriologie ontstond begrepen we snel dat malaria veroorzaakt werd door kleine beestjes en niet door slechte lucht.. 

2010: de cursus in miasma’s.

De apotheker meent te weten dat, en we citeren:

Het is nu mogelijk om de primaire bron van ziekten, nl. miasma’s, weg te halen, waardoor ziekten verleden tijd zijn. Het woord “miasma” komt uit het Grieks en betekent “vervuiling”, oftewel een blokkade voor ware genezing. 

De primaire bron van ziekten zouden dus miasma’s zijn. Net zoals men dat dacht van malaria honderden jaren geleden… In het woordenboek wordt miasma als volgt omschreven:

Benaming voor uitwasemingen van rottende stoffen, van moerassen ed., die geacht worden ziekten te veroorzaken. 

Onze apotheker ziet het anders, en we citeren zijn definitie:

Miasma’s komen bij iedereen voor en zijn energetische coderingen in ons fysieke lichaam die het geheugen van ziektepatronen bevatten. Zij kunnen genetisch van aard zijn (overgeërfde energetische blauwdrukken vanuit het voorgeslacht), uit vorige levens stammen of het geheugen zijn van ziekten uit het huidige leven, die niet opgeruimd zijn als gevolg van vaccinaties, antibiotica, lichaamsvreemde stoffen of straling. Miasma’s vormen dus de fundamentele oorzaak van ziektes; belastende omstandigheden, maar ook genetische aanleg zijn slechts secundaire factoren.  

Het is toch eigenlijk een klucht, dat een moderne apotheker net voor het jaar 2010 een oud begrip uit de middeleeuwen op deze volkomen bizarre wijze omschrijft. Zouden er nu echt patienten bestaan die dit soort taal begrijpen en denken dat ze aan een infectie met miasma lijden?

Gelukkig meent de apotheker dat je miasma’s kunt verwijderen met behulp van zijn cursus, en wel door het leren toepassen van fotonengordelenergie. Hij schrijft:

Het gaat hier om fotonengordelenergie, een lichtbundel in ons universum, die niet wetenschappelijk is aangetoond, maar wel voelbaar is en vanuit spiritueel oogpunt een hele belangrijke rol speelt. Je kunt deze energie ook zien als een soort laservorm van de nulpuntsenergie.  

Met zijn cursus kan je een heel eind komen in je eigen genezing, want je leert er veel. In zijn woorden:

Je leert tijdens de cursus “Fotonengordelenergie en miasma’s” om met deze bijzonder krachtige energie te werken en tevens om onderscheid te maken tussen de diverse alles omvattende energievormen. Met fotonengordelenergie kun je elektrosmog weghalen (zelfs effectiever dan met tachyonenergie!) en daarnaast specifieke fysieke klachten, diverse moeilijk te verwijderen entiteiten, donkere en buitenaardse energieën en dus ook miasma’s.  

Meer over deze boeiende cursus, waarmee je meteen de buitenaardsen buiten de deur kan houden, en entiteiten (!!!) op:

http://www.tachyon-energie.nu/cursus_miasmas.php

We menen dat beroepsverenigingen zoals de VBAG, de VNT en de BATC dit soort cursussen toch echt niet zouden moeten accrediteren. Een rood licht voor de miasma verwijdering met de fotonengordelenergie. Wel een leuk onderwerp voor een science fiction boek.. 

 

 

Gerelateerde artikelen

Berichten

  1. Douwe schreef:

    Waarom zo’n negatief artikel schrijven over Tachyonen enz.
    Ik heb de curus Tachyonen bij die apotheker (waarom zo negatief over de apotheker?) gedaan, werk ermee en heb echt heel veel resultaat, zowel bij mensen als bij dieren.
    Natuurlijk staat natuurgeneeskunde enz. in een “onterecht”kwaad daglicht. Maar voorlopig zijn er op veel gebied betere resultaten mee bereikt dan de reguliere geneeskunde. Wat dat betreft is mij jaren geleden, dankzij de homeopathie, een operatie bespaard gebleven. Heel jammer dat de regering de natuurgeneeskunde niet steunt.Het zou veel mensenleed besparen. Maar ja, het is commercieel, want de ziekenhuizen enz. moeten blijven bestaan, dat is de hele reden om de natuurgeneeskunde de grond in te drukken. Gelukkig gaan voor veel mensen de ogen open en gaan de weg van het alternatieve zoeken. Zo ook de Tachyonen energie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.