Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Medicinale Cannabis of wietkoekjes

Medicinale Cannabis of wietkoekjes

Patienten met MS, met spasmen, of met chronische pijnen kunnen soms veel baat hebben bij Cannabis. Bij de apotheek kan je medicinale Cannabis krijgen in potjes van 5 gram, en de huisarts of specialist kan daarvoor een recept schrijven. Vrijwel alle ziektekostenverzekeraars betalen dat uit het aanvullende pakket. Meestal moet u daar wel zelf achteraan. Omdat roken voor veel patienten geen optie is, kan je van de Cannabis ook thee zetten, en dat recept van die thee staat elders op de website. Eigenlijk zijn koekjes nog beter, omdat je dan kan je namelijk heel mooi de hoeveelheid kunt afwegen en op die manier koekjes kan maken met een vaste hoeveeklheid Cannabis erin. Door de koekjes te maken met roomboter, zijn ze niet alleen lekker, maar wordt de Cannabis ook goed in het lichaam opgenomen. We geven hier het recept en een filmpje zodat iedereen deze koekjes gemakkelijk kan bakken.

 

Wietkoekjes oftewel cannabiskoekjes zelf bakken om neuropathische pijnen en spasmes mee te behandelen.


Cannabis of space koekjes, of wiet koekjes, maken zonder eerst wietboter te hoeven maken. Het snelste en gemakkelijkste recept uit Bosch en Duin: wietkoekjes om als geneesmiddel ingezet te worden bij de behandeling van MS, spasmen, en neuropathische pijnen.

Het is eenvoudig om koekjes te maken van wiet, of Cannabis, en het is dan ook makkelijker om de Cannabis-dosis die je nodig hebt te bepalen en in te nemen. Makkelijker dan thee, want thee geeft niet altijd een goed inschatbare dosis. Wietcake heeft als nadeel dat je het relatief snel moet opeten. Koekjes kan je weken tot maanden bewaren, zeker in de koelkast of de diepvries; dan nog langer.
Neem 100 gram boter, 100 gram suiker en 100 gram meel, dat is het basisrecept van zandkoekjes. Voeg 10 gram fijngemalen wiet toe aan de suiker, voeg dan de boter toe en daarna het meel. Maak er een samenhangende bal van, die een beetje vochtig moet aanvoelen, en goed kneedbaar moet zijn. Is het te vochtig doe er dan wat meel bij. Te droog? Wat boter erbij. Zorg dat het goed doorgemalen is allemaal.
Rol dan de koekjes in je handen en sla ze plat in een ronde vorm. Leg ze op de plaat en in de oven, 150 graden en 10-15 minuten.

De koekjes hier zijn nogal sterk, dus begin met voelen hoe 1/3 van zo’n koekje werkt. Je kunt het begin van de werking van 30-45 minuten verwachten en het effect kan uren aanduren. Elk koekje van dit deeg, bevat iets minder dan 1/3 gram biologische wietbloemetjes.

Berichten

  1. Margreet schreef:

    Wat een super simpel recept, ik heb het meteen gevolgd met als resultaat een fantastisch blad met koekjes en een heerlijk effect van een half koekje…geen pijn, en ontspannen!! Dank je IOCOB!!!

  2. piet schreef:

    ik zou met een kwart koekje beginnen…dat was voor mij meer dan voldoende!!

  3. Joris schreef:

    Kan iemand iets vertellen over cannabis olie tegen kanker, zoals in dit filmpje besproken? http://www.youtube.com/user/chrychek

  4. Carla schreef:

    er wordt me net verteld dat het ook goed is tegen slecht slapen?

    1. Romeo schreef:

      Waarschijnlijk slaap je als een roos na het nuttigen van wat cannabis. Ik wel. Helaas is cannabis geestelijk verslavend. Je slaapt niet meer goed zonder. Daarnaast treden er afkick verschijnselen op zodra je stopt. Bij mij wel in ieder geval. Heftige dromen en een verstoord slaapritme zijn het gevolg. Misschien ben je wel slechter af dan toen je nog geen cannabis gebruikte. Het zal waarschijnlijk wel werken en het is makkelijk en verleidelijk, maar de vraag is of het dit waard is. Van een paar nachtjes slecht slapen ga je niet dood.

  5. Elisa schreef:

    Voor hoeveel koekjes is dit recept?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.