Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Top menu > Grenzenverleggend boek Met het oog op de naald binnen jaar in herdruk

Grenzenverleggend boek Met het oog op de naald binnen jaar in herdruk

oog_op_de_naald.pngHet grenzenverleggend boek van Keppel Hesselink en Kopsky 'Met het oog op de naald' is binnen een jaar uitverkocht, en de herdruk verschijnt deze maand (Juli) op de markt. Het boek is grenzenverleggend omdat het enerzijds aantoont dat reguliere geneeskunde vaak veel minder bewezen is dan iedereen beweert en roept, en anderzijds aantoont dat zogenaamde alternatieve geneeskunde vaak veel beter bewezen is dan men denkt.

Met dit boek slechten de beide auteurs de grenzen tussen reguliere en niet-reguliere therapie. Hun boek is een bouwsteen van zinvolle geneeskunde, geneeskunde die het beste wat er is combineert bij de behandeling van de patient. Daarmee kijken de auteurs over de rand van de hoed, en sinds het verschijnen van de eerste druk, in 2008, hebben gelukkig een heel aantal reguliere dokters kennis genomen van de inhoud van het boek.

In BOL.COM staat over het boek:

Prof. dr. Jan M. Keppel Hesselink, arts, Drs. David J. Kopsky, arts 

Met het oog op de naald 
Acupunctuur en het fundament van de geneeskunde 

150 pagina’s | Uitgeverij Ankh-Hermes | februari 2009 2de druk 

Er is geen fundamenteel verschil tussen alternatieve en reguliere geneeskunde. Dat vinden topexperts binnen de geneeskunde. Jan Keppel Hesselink en David Kopsky maken dat in dit boeiende en grensverleggende boek duidelijk aan de hand van de acupunctuur. Recente onderzoeksresultaten over acupunctuur worden helder en boeiend beschreven….

En de klanten schreven: 

klantbeoordeling: 4 van de 5 sterren 24 aug 2008, Amsterdam
Duidelijk en Helder
Na het lezen van dit boek werd het mij duidelijk: Acupunctuur behoort in de ziekenhuisgeneeskunde! Dit boek is helder geschreven en geeft inzicht in hoe acupunctuur werkt en waarvoor. Ook maakt het duidelijk dat Evidence Based Medicine niet zo strak is als ik dacht.
klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren 13 mei 2008, Utrecht
Super!!!
Eindelijk een super helder boek over de fundamenten van de reguliere geneeskunde en de fundamenten van de acupunctuur. Duidelijk, helder en humoristisch. Een must zou ik zeggen voor alle dokters! 

Berichten

  1. gezondgenoeg schreef:

    Dank dat er weer een boek is geschreven over dit belangrijke onderwerp. Ik ga het meteen bestellen.
    Een ander, vergelijkbaar boek dat ook iedere arts zou moeten lezen: Het Innerlijke Medicijn, van Thierry Janssen. Zo gaat de geneeskunst er in de 21ste eeuw uit zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.