Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Kanker > Germanische Neue Medizin: rood licht!!!

Germanische Neue Medizin: rood licht!!!

Share |
Wij zijn het soms gewoon heel erg eens met de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Met name nu ze een mooi stuk op hun site overgenomen hebben van een lokale krant over de stelselmatige grove misleiding van kankerpatienten door de veroordeelde Duitse arts/internist R.G. Hamer, die een bizarre theorie ontwikkeld heeft, waar steeds meer mensen in schijnen te geloven. Namelijk dat kanker als oorzaak een intense emotie heeft en dat je je absoluut niet regulier moet laten behandelen. Deze methode heeft bovendien de enorm foute en bruine naam: Germanische Neue Medizin......bah!

Op http://www.skepp.be/nieuws/daar-komt-de-nv-kwakzalvers-partners vindt u de originele krantenartikelen uit de krant De Morgen over deze ernstige misleiding. 

OP de site van de VtdK wordt een en ander als volgt aangekondigd:

Dokter Ryke Geerd Hamer gelooft niet in uitzaaiingen. Kanker, zegt hij, is het gevolg van een ‘biologisch conflict’ dat je zelf moet oplossen. Chemotherapie is des duivels en ook operaties raadt hij af. Ryke Geerd Hamer en zijn Germanische Neue Medizin zijn al jaren omstreden in zijn vaderland Duitsland. Nu geven zijn aanhangers ook lezingen in België en Nederland. ‘De Morgen’ was erbij. 

We hopen dat het bericht van de krant De Morgen zo breed mogelijk verspreid en gelezen wordt, opdat naieve patienten met kanker niet in deze gevaarlijke val trappen!  

Berichten

 1. H. Leefkens schreef:

  Waarom is mijn commentaar niet geplaatst. Ik had mij in zeer kritische doch beschaafde bewoordingen uitgedrukt. Het lijkt er sterk op dat ICOB, net als de door ons beiden verfoeide Antikwakkers, niet tegen onwelgevallige kritiek kan. U kunt mij bereiken onder h.leefkens@hccnet.nl
  M.vr.gr.
  Hans Leefkens

 2. Ben Meijer schreef:

  Geachte schrijver,

  Ik vind bovenstaande extreem ongenanceerd. Hebben jullie je wel verder ingelezen over de verklaringswijzen en de onderzoeken naar de effectiviteit van deze aanpak? Waarom is hier niets van vermeld?

  Een zaluw maakt nog een zomer. Een fout maakt de rest niet tot fout. Niemand is Jezus.

  De verklaringswijze, de aanpak, en de resultaten van het behandelen naar deze richtlijnen zijn er.

  het niet beschrijven wat de theorien zijn, wat de achtergronden zijn, hoe er word gewerkt, wat de uitkomsen van het wetenchappelijke onderzoek, is, geen vermelding van casussen, en het niet scheiden van de theorie en de praktijk is verwerpelijk. Het is onwetenschappelijk, incompleet, niet systematisch en onrechtvaardig.

  Wie heeft IOCOB het recht gegeven om God te spelen in deze?

  Met vriendelijke groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.