Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Top menu > Op Top congres: EBM is een mythe!

Op Top congres: EBM is een mythe!

Wij roepen het op deze site al jaren. En we voegen regelmatig bewijzen toe om duidelijk te maken dat we allemaal in de valkuil zijn gestapt om te denken dat het heilige EBM een een fenomeen is dat de gehele werkelijkheid bestrijkt. Maar het is slechts een hele fragmentarische werkelijkheid. Sterker nog, op het prestigieuze congres van de Amerikaanse psychiaters in San Fransisco werd het zelfs plenair gezegd: Evidence based medicine is a myth, EBM is een mythe. We citeren maar even enkele toonaangevende Amerikanen, zodat iedereen kan lezen dat niet IOCOB het roept. Ook, maar ondersteund dus door een steeds groter wordende groep kritische artsen:

UIt die groep kritische artsen komt het volgende statement:

….most of these physicians say the portion of medicine that has been proven effective is still outrageously low — in the range of 20% to 25%. "We don’t have the evidence [that treatments work], and we are not investing very much in getting the evidence," says Dr. Stephen C. Schoenbaum, executive vice-president of the Commonwealth Fund and former president of Harvard Pilgrim Health Care Inc.

"Clearly, there is a lot in medicine we don’t have definitive answers to," adds Dr. I. Steven Udvarhelyi, senior vice-president and chief medical officer at Pennsylvania’s Independence Blue Cross.

En in het tijdschrift Psychology today staat in Maart 2009 als kop: A Modern Myth: Medicine as Science... En in dat artikel wordt de politieke samenzwering blootgelegd tussen de EBM bazen en de ziektekostenverzekeraars. Sorry, we bedenken het echt niet zelf, lees maar:

EBM, under the mask of science takes population based data and bowing to the power of money, under political and economic pressure applies it to individuals. The mask of science serves the insurance companies very well. 

Dus..even uw wetenschappelijke kompassen opnieuw afstellen, heren EBM-adepten…. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.