Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Chronische pijn > Dorn-methode bij chronische pijn

Dorn-methode bij chronische pijn

De Dorn-methode is een vorm van subtiele manuele therapie, waarbij wervels en bindweefsel voorzichtig gemanipuleerd worden. Kenmerkend voor deze vorm van manipuleren is, dat tijdens de manipulatie de patient met de benen of armen zwaait. Zo kunnen met geringe druk grote effecten bereikt worden, aldus de Dorn therapeuten.


 

en 

De Dorn methode is in Duitsland ontwikkeld door Dieter Dorn. Het is een alternatief voor het zogeheten ‘kraken’.

In deze therapie zijn tevens aspecten van meridiaan behandeling volgens de acupunctuur te vinden. Ook speelt verschil in beenlengte een belangrijke rol bij de verklaring en behandeling van rugklachten. De effectiviteit van deze methode is nog niet uitgebreid onderzocht.

De methode sluit aan bij andere vormen van lichaamswerk, die beter onderzocht zijn, zoals manuele therapie en osteopathie. De veiligheid in de handen van getrainde Dorn therapeuten lijkt geen probleem te zijn. Maar er is volgens ons geen onderzoek te vinden naar de effectiviteit en de veiligheid ervan. Vandaar een oranje stoplicht. 

Bron

Berichten

 1. Freson schreef:

  Goeie morgen,

  Ik heb de dorn methode aangeleerd een tiental jaren geleden. ik zoek een dorn therapeut in belgiiƫ , bij voorkeur in de regio brussel. Kan u mij helpen bij het vinden van een referentie?

  Bij voorbaat dank

  Frans Freson

  1. J K schreef:

   geen idee helaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.