Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Meditatie > Ruud Lubbers meets Sri Sri Ravi Shankar

Ruud Lubbers meets Sri Sri Ravi Shankar

IOCOB doet verslag van de visie van oud premier Ruud Lubbers. Ruud Lubbers, nu hoogleraar in Tilburg, gaf op 2 mei een presentatie over zijn visie op sustainability, en over spiritualiteit in de wereld. Hij gaf aan dat het vooral de spirituele leiders zijn die een verandering in de wereld kunnen bewerkstelligen. En hij noemde daarbij niet de Paus, maar Sri Sri Ravi Shankar als voorbeeld... Een bijzonder document:

Ruud Lubbers begint zijn speech met het uitleggen wat zijn relatie is met Sri Sri Ravi Shankar en The Art of Living Foundation. Hij vertelt dat hij en zijn vrouw erg onder de indruk zijn van de lessen van Sri Sri Ravi Shankar. Hij gaf aan dat na de vele jaren dat hij premier was, hij in 1994 hoogleraar werd in de globalisering. En dat we in de moderne wereld allemaal met elkaar verbonden zijn. Maar dat de politici hun eigen agenda daarin hebben, en de spirituele leiders zoals Sri Sri over de rand van de hoed kijken.

En hij geeft aan hoe belangrijk spiritualiteit is voor de moderne wereld, en vooral voor het zakenleven. 

En hier dan een klein proefje van wat Sri Sri te vertellen heeft. Over de Watcher, een vergeten aspect van ons bewustzijn…oftewel the Self, het Zelf. 

Bewustzijnspsychologie op advaita basis

Op basis van ideeen zoals uitgedragen in de traditie van Ravi Shankar en andere propagonisten van de advaita, waar de zoektocht naar het Zelf centraal staat, heeft de voorzitter van IOCOB onderstaand artikel geschreven. 

In het volgend artikel kunt u meer lezen over mindfulness en bewustzijnspsychologie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.