Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Nieuws > Neuroloog: Minister Klink aan de drank?

Neuroloog: Minister Klink aan de drank?

Share |
de_fles_van_ab.gifDe neuroloog Klaas Arts vraagt zich af in een redactioneel artikel in Neuropsychiatrie Gedragsneurologie, april 2009, of de minister van VWS aan deproost Ab, op inzicht!.gif drank is. Of dat hij op de payrol staat bij Heineken, Grolsch of Bols. Of leest de minister zijn eigen overheidsrapporten niet? Het Paddoverbod slaat namelijk ook volgens het eindrapport van het ministerie van Volksgezondheid nergens op. In dat rapport wordt gesteld dat paddogebruik weinig risico's heeft, vooral als men het vergelijkt met andere verslavende stoffen en alcohol.

Alcohol is veel problematischer, klinisch en medisch gezien, zo stelt de neuroloog. Dat is pas echt een verslavende stof met enorm veel bijwerkingen. Het leidt jaarlijks tot 3500 doden en 2,8 miljard euro aan financiele kosten. Neuroloog Arts geeft aan dat de minister niet spoort met zijn paddoverbod. Dat had IOCOB ook al enkele maanden geleden aangegeven.

We worden geregeerd door een overheid met een totale minachting voor goed onderbouwde wetenschappelijke feiten, zo stelt de neuroloog.

Hij zegt: Het beleid van de minister is stuitend, absurd en niet in overeenstemming met het belang van de volksgezondheid. 

Helemaal mee eens, maar wat doen we eraan?

Komt het redactioneel van Klaas Arts ook in de Volkskrant, in de Telegraaf? We hopen het maar!

Bron: Een overheid (z)onder invloed. Klaas Arts, neuroloog. redactioneel artikel in Neuropsychiatrie Gedragsneurologie april 2009.

Berichten

  1. Hans Bogers schreef:

    Als voormalig verslavingstherapeut weet ik dat drank veel meer kapot maakt dan datgene waar een hele industrie van overheidsbestrijding op gebouwd is. HYpOCRIET JAZEKER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.