Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Nieuws > Nabestaanden Millecam beschuldigen VtdK

Nabestaanden Millecam beschuldigen VtdK

Share |
wegen.gif Vandaag is een rechtszaak geopend over de zaak Millecam. Die heeft de Vereniging tegen de Kwakzalverij afgedwongen bij het Gerechtshof Amsterdam. De nabestaanden hebben vandaag een brief aan de Koningin en de minister van Justitie gestuurd waarin zij hun bezorgdheid uiten omtrent deze zaak. De nabestaanden van Millecam beschuldigen de Vereniging tegen de kwakzalverij ervan over de ruggen van de nabestaanden en met gebruikmaking van het ‘geval Millecam’ een heksenjacht op de niet-reguliere geneeskunde te ontketenen.

In het Fries Dagblad staat vandaag 11 mei 2009 het volgende:

"Het is niet de eerste keer dat de Vereniging – een van de merkwaardigste clubs die Nederland kent – probeert het blazoen van de niet-reguliere geneeskunde te bezoedelen. Ondanks dat miljoenen Nederlanders zeggen baat te hebben bij de niet-reguliere geneeskunde, voert minister Klink, net als zijn voorganger een stringent afwijzend beleid – dat is mede het succes van de Vereniging.

Verder stond vandaag in het dagblad het volgende: Hopelijk is dat voor de minister een signaal dat hij eens wat kritischer moet kijken naar de Vereniging tegen de Kwakzalverij. En dat hij de vereniging suggereert voortaan haar pijlen te richten op bijvoorbeeld al die vakbroeders en vakzusters in de reguliere praktijk die zich niet gedragen zoals het hoort en waardoor patiënten sterven."

Propagandastunt 

Dit is de zoveelste propagandastunt van de Vereniging tegen de Kwakzalverij die over de ruggen van de doden weer eens in prominente belangstelling van de media wil staan, om haar boodschap over te brengen. Helaas zijn de mensen achter de Vereniging doorgedraaid en lezen zij hun statuten niet meer waarin de doelstellingen van de vereniging toch duidelijk staan omschreven. Hun strategie om rechtszaken af te dwingen welke waarschijnlijk op niets uitlopen, aldus het Fries dagblad, is stuitend voor de nabestaanden. 

Eenzijdig en verblind: moraal der dubbelzinnigheid 

Het sterkste verwijt aan de Vereniging tegen de kwakzalverij is echter dat zij reguliere artsen die ernstige medische missers begaan – en die dus in feite als kwakzalvers functioneren – op geen enkele wijze kritisch bejegent. Dan houdt de luidruchtige Vereniging opeens haar kaken stijf op elkaar.

Deze stuitende moraal der dubbelzinnigheid dient daarom expliciet onder de aandacht van de thans oordelende strafrechters te worden gebracht omdat het onverenigbaar met een rechtsstaat is dat falende reguliere artsen strafrechtelijk vrijwel per definitie vrijuit gaan. Geen selectieve strafrechtstoepassing dus, maar rechtstoepassing in volle breedte als ars aequi. Dus niet langer meer een OM dat de andere kant uitkijkt of lichtvaardig seponeert bij misstanden in de regulier-medische sector. In dit verband is de recentelijk bij het OM neergelegde klacht over de chirurg die onlangs in opspraak kwam na de dood van 6 patienten na het aanleggen van een maagband, een interessante testcase. 

Als de misstand betreffende de tot dusverre bestaande passiviteit van het OM niet verandert is de oprichting van een vereniging urgent die – op dezelfde wijze als de Vereniging tegen de kwakzalverij – kansrijke regulier-medische zaken bij niet-vervolging alsnog ter toetsing voorlegt aan het Gerechtshof. Dan wordt het leven in Nederland voor alle artsen vast veel prettiger….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.