Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Psychotische Nieuwe Dokters

Psychotische Nieuwe Dokters

Vandaag ( 13 april 2009) kreeg IOCOB een PDF van een boek dat gratis verspreid wordt, met als titel: DE NIEUWE DOKTERS, 7 STAPPEN NAAR EEN GEZOND EN GELUKKIG LEVEN IN DE 21E EEUW Transformatieversie 12, 1996-2008. Na veel gelezen te hebben lijkt het erop, dat het, als de titel meteen in HOOFDLETTERS luidt, gaat om een boodschap van een miskend genie. Meestal is die boodschap psychotisch en vol van goede bedoelingen. Zo ook dit gratis boek. 

De oorzaak van alle ziektes ligt volgens de nieuwe dokters in onszelf. We citeren:

Aangezien “De Nieuwe Dokters” ervan uit gaat dat ieder chronisch en terminaal ziektebeeld (inclusief ongeval, psychische, erfelijke en aangeboren afwijkingen) haar oorsprong kent in onevenwichtige gedachten, daden en woorden en bij ontkenning en onderdrukking het hieruit resulterende onverwerkte verleden, heeft zij zich alleen gespecialiseerd in het zoeken naar informatie die gericht is op het voorkomen, diagnosticeren en oplossen c.q. (zelf) genezen van deze onevenwichtigheden in al haar vormen.  

Gelukkig hebben de nieuwe dokters ook al voor veel problemen in onze gezondheidszorg de remedie gevonden, en we citeren weer:

In de afgelopen jaren stond De Nieuwe Dokters Nieuwsbrief aan de wieg van producten en therapieën zoals Lava Oermineralen, Himalaya Oerzeezout, EM-X, Noni, Chlorella, Kava Kava, Sint Janskruid, Ginkgo Biloba, Colloïdaal Goud, Colloïdaal Zilver, Lichttherapie, Uni- Resonantie Therapie, De 7 Lichamelijke en 27+27 Geestelijke Stress veroorzakers, het “Ken Uzelf Zelfonderzoek”etc. etc.  

Hier zien we een bonte opsomming van een hele serie behandelingen en stoffen die of mystiek klinken (Himalaya oerzeezout), of qua werking inmiddels achterhaald zijn (Ginkgo biloba), of onzinnig zijn (colloidaal goud en zilver), of ronduit bewezen zinloos (bioresonantie therapie).

De nieuwe dokters hebben ook een gigantische kristallen bol, want op hun website prijken kreten als deze:

BINNENKORT ONTHULLEN DE NIEUWE DOKTERS DE LAATSTE GEHEIMEN OVER DE WARE OORZAAK EN OPLOSSING VAN DIABETES-SUIKERZIEKTE, OVERGEWICHT EN STRESS

Zijn geraffineerde suiker het lekkerste gif op aarde, vaccinatie en elektromagnetisch straling de ware boosdoeners of is er meer? 

Zij die dergelijke geheimen onthullen zijn ons inziens Zieners, of Psychoten (vaak synoniem met elkaar), maar zeker geen dokters.  

Mineralen ‘Zien’: de boosdoeners!

Het boek wemelt ook van de elkaar tegensprekende beweringen. Zo lezen we eerst dat alle ziektebeelden door de eigen onevenwichtige gedachten tot stand gebracht worden, om vervolgens een hoofdstuk te vinden met als titel: IEDERE FYSIEKE ZIEKTE KOMT VOORT UIT EEN TEKORT AAN MINERALEN. Let op weer hoofdletters….

Gelukkig weten de nieuwe dokters zich in het goede gezelschap van professoren en Nobelprijswinnaars, als ze stellen: Volgens Dr. Linus Pauling “Winnaar van 2 Nobelprijzen” kan je iedere ziekte terugvoeren op een tekort aan mineralen.   We zien geen bronverwijzingen, maar dat maakt niet uit als je ziener bent, zie je dat gewoon. Men is zo in de war met de Schepping, dat de zin die er op volgt luidt:

De Wetenschappelijke onderzoeken die aan bovenstaande uitspraken ten grondslag liggen zijn al tientallen jaren bekend en voor iedereen beschikbaar. 

Gewone mineralen worden vervolgens besproken met hun heilzame werking, en dan sluit de auteur af met de Oermineralen. Die zijn natuurlijk goed om Alles te genezen, en we citeren wat Oermineralen allemaal vermogen te doen:

Verbetering bij Haren, Huid, Nagels, Menstruatieklachten, Reuma, Migraine, Suikerziekte, Stofwisselingsziekten, Tandvleesontstekingen, Winderigheid, Stress, Potentieproblemen, Doorbloeding, Leverkwalen, Eczeem, Heup en Ruggewrichten, Blaasklachten, Hart- kloppingen, Depressie, Overspannenheid, Cholesterol, Neusbloeden, Opgezwollen vingers, Wallen Onder De Ogen, Chronische Vermoeidheid, Honger, Brandend Maagzuur, Misselijkheid, Concentratie stoornissen, Gewrichtspijn, Geheugen, Beenvliesontsteking, Artrose, Spijsvertering, Maag en Darmproblemen, Slapeloosheid, Zenuwaandoeningen, Haargroeiproblemen, Hoge Bloeddruk, Ischias, Jicht, Helen van botbreuken, Rimpels, Stralingsletsel etc.  

Verse Planten!

De argumentatie om bepaalde voeding tot ons te nemen in de race naar het eeuwige en gezonde leven is in dit boek ook flinterdun, en humoristisch. Wist u bijvoorbeeld dat olifanten nooit naar de tandarts gaan? En heeft u zich wel eens het volgende afgevraagd (citaat):

– Wanneer hebt u voor het laatste een olifant gezien die iets anders dan verse planten at. – Wanneer hebt u voor het laatste een gorilla gezien die iets anders dan verse planten at. – Wanneer hebt u voor het laatste een walvis gezien die iets anders dan plankton at. 

Precies! Dus rauwe planten en algen, en u hoeft echt nooit meer naar de tandarts.

Daarna volgen juichende hoofdstukken over de onzindrank EM-X en de vrijwel niet te krijgen plant Kava-Kava. Dan een opmaat die steeds meer trilt, alles is trilling en communiceert met elkaar en overal zijn PEST electromagnetische golven die de aarde bederven. Het boek wordt steeds duidelijker een pamflet van een niet meer coherente geest. En natuurlijk prijken de oplossingen van alle ellende ook op de website, en vinden we Hulda Clarke weer terug. Die zapt alles wat niet goed is weg, en zo blijven we in de 21ste eeuw dankzij de Nieuwe Dokters Puur en Gezond.

Het boek eindigt met:

Wanneer u bovenstaande informatie waarlijk Stap voor Stap GEDAAN heeft bent u weer vrij om in de/uw schepping zowel binnen als buiten ruimte en tijd bewust te leven. Voor meer informatie http://www.denieuwedokters.nl/horusenseth/index.html 

Het hele boek lijkt een verkooptruc te zijn voor bizarre producten, oermineralen, uniresonantie machines en andere baanbrekende uitvindingen. Vandaar dat het gratis is. Het is gewoon reclame.

 Een rood stoplicht voor dit gratis manuscript.

Wie zijn die nieuwe dokters eigenlijk…..We kunnen u gerust stellen. Het zijn geen dokters, het is een ex-benzinepompbediende die zichzelf ontwikkelde binnen de alternatieve geneeskunde.  Hij verdiepte zich volgens eigen zeggen vervolgens onder andere in Astrologie, Kinesiologie, het werken en functioneren van de Meridianen, Organomie, (NLP) Neuro Linguïstiek Program, NEI, Neuro Emotionele Integratie, Ontmoetingen met de wereld van Jung, Kinesiologie, Touch For Health van John F. Thie, Acu-Yoga, Aurahealing maar ook Homeopathie, Orthomoleculaire voeding en dat alles had dit chaotische boek als het uiteindelijke desastreuze resultaat. Hij behandelt ook…

 

Berichten

  1. Herman schreef:

    Tja, er valt voor beide wat te zeggen.
    Wat ik alleen niet snap is, dat als de reguliere (medische)wetenschap het zo goed weet, waarom er zoveel zieken en ziektes zijn.

    Groet.

  2. Roger schreef:

    Over de nieuwe dokters valt er wel wat te zeggen maar de reguliere medische wetenschap heeft zelfs een ziekte bijgecreëerd:de ziekenhuisbacterie. Dit zou ze minstens tot nadenken en zelfreflextie moeten stemmen en de vraag of ze zelf wel op het juiste pad zijn maar neen, de aandacht dient afgeleid van de eigen interne problemen en daarom gaan ze zo te keer tegen eeuwenoude zij het ook niet perfecte benaderingen zoals astrologie bvb.
    Geen enkele benadering kan perfect zijn want iedere benadering is reductionistisch; de kaart is niet het landschap.

  3. Marieke schreef:

    jammer dat IOCOB zich niet gewoon bij een bespreking van de inhoud houdt, maar met scheldwoorden als psychotisch moet gaan werken – iets wat jullie bij de VtK voortdurend aan de kaak stellen…

    ook achter deze NieuweDokters schuilt wellicht een integere idealist…

  4. n.j. van der kleij schreef:

    wat een waanzin in dit boek,hier wordt vele malen meer halve en onwaarheden verkocht als in de klimaatgekte.Een goede raad : eet gezond,ruim je eigen rommel op en
    laat je niet gek maken.
    JvdKleij

  5. Bee schreef:

    Het is jammer dat de reguliere medische wetenschap alternatieve geneeskunde afwijst en op deze site wel op een heel laaghartige en subjectieve manier. Andersom is dat minder het geval, want een goed alternatief genezer zoekt meer een combinatie van die 2. Zonder halsstarrigheid zouden daar nog mooie resultaten uit voort kunnen komen. Een ding weet ik zeker en dat is dat voedsel het medicijn van de toekomst is…

  6. Bee schreef:

    Het is jammer dat de reguliere medische wetenschap alternatieve geneeskunde afwijst en op deze site wel op een heel laaghartige en subjectieve manier. Andersom is dat minder het geval, want een goed alternatief genezer zoekt meer een combinatie van die 2. Zonder halsstarrigheid zouden daar nog mooie resultaten uit voort kunnen komen. Een ding weet ik zeker en dat is dat voedsel het medicijn van de toekomst is…

  7. Joanne Kersten schreef:

    Ik denk dat het van essentieel belang is dat wij elkaar leren respecteren, hoe ver verwijderd ons ziens-wijze ook lijkt te zijn. Als wij in staat zijn om onze eigen talenten en bijzonderheden als individu te herkennen en uit te dragen dan kan het niet anders dat wij ons medemens zullen respecteren voor zijn mening en keuzes. De tijd is nu en het begint bij onszelf.

  8. Jay schreef:

    Laten wij met zn alle weer eens wat anders proberen, baat het niet dan schaadt t ook niet… De reguliere ziektezorg werkt blijkbaar niet en kost een hoop geld…

  9. Marian schreef:

    Het wordt tijd voor samenwerking in plaats van elkaar afvallen. Oorzaken van ziekten zijn in deze tijd niet meer enkelvoudig maar meervoudig! Laten we een open mind houden voor alle mogelijkheden die tot genezing kunnen leiden. Dan sluit je aan bij de term nieuwe dokters in een nieuwe tijd met andere mogelijkheden en bredere zienswijzen.

  10. Mind over matter wordt in de nieuwe dokters wel erg rigoureus doorgeredeneerd. Ik mis eigenlijk ook de namen van de verantwoordelijke auteurs en hun achtergrond. Zeker worden vele behartigenswaardige zaken besproken, maar de atmosfeer die bijna alle teksten ademen is er een van: wij weten hoe het allemaal zit. Luister naar ons. Mocht je het niet met ons eens zijn, bedenk dan dat dat aan jou ligt.
    Beste mensen, pas een heel klein beetje op voor overenthousiaste Principe Reiterei.

  11. Hans schreef:

    Ik vraag me af wie de sponsors zijn van deze website IOCOB? Ze zijn tegen de alternatieve geneesmiddelen, dus….. Wie zijn er nog meer tegen? De PHARMACEUTISCHE Industie, de vijfde grootste industrie in de wereld dat biljoenen verdent aan farmaceutische middelen. Natuurlijk zijn ze tegen elke oplossing die de alternatieve wereld zal vinden. Want dat schaddt hun industrie. De Nieuwe Dokters hebben goede advies en ik volg ze. Ik heb drie broers verloren en raadt eens waar? In ziekenhuizen, dus daar blijf ik ver vandaan. Onderzoek zelf en laat je inner mens beoordelen of iets goed of verkeerd is. Dat is het enigste advies ik kan geven.
    Dokters vertrouw ik nietr meer, want ze zijn onderwezen door de farmaceutiche
    wereld.

    1. administrator schreef:

      IOCOB heeft geen sponsors

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.