Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Tegengif > Renckens krijgt om de oren

Renckens krijgt om de oren

Share |
De Orde van Zuurzeikerij.gifIn  het dagblad de Gelderlander stond een stuk over de mening van Dr Cees Renckens over het gebruik van acupunctuur in het Slingeland ziekenhuis. Zijn bekende verhaal dat het allemaal onzin is en gans onwetenschappelijk. Een vloedgolf ingezonden brieven en commentaren was het gevolg.

Diverse patienten lieten weten dat ze daarvan veel baat gehad hadden, ook al meende men dat de Vereniging tegen de Kwakzalverij daarover wel een negatieve mening mocht hebben. Maar dat ze die niet steeds hoefden te ventileren, noch verheffen tot Norm in Nederland. Een andere patient signaleerde dat de VtdK steeds vaker in de media de kans krijgt om de eigen mening te spuien.

Zuurzeickerij en het Njet

In de middeleeuwen is de Kackadoris mythe ontstaan, i.v.m.de Kackadorisprijs die de vereniging graag geeft aan kwakzalvers in Nederland. Toen waren ook de Zuurzeickerts een bekende groep, zo vertelt men. We veronderstellen dat de bestuursleden van de Vereniging makkelijk door de ballotage zouden komen van die bevolkingsgroep.

De Orde van de Zuurzeickerij dit jaar gaat naar……Dr Cees Renckens!

Het is uit alle brieven en het commentaar in de Gelderlander duidelijk dat veel mensen de immer negatieve verzuurde commentaren van die Vereniging en haar voorzitter moede worden. Laten we hopen dat dat ook gaat gebeuren met de journalisten, die steeds de weg naar de zuurpruimerij weer weten te vinden.

Ze zijn ook welkom om de stichting IOCOB commentaar te vragen. Per slot van rekening is onze website vele malen groter en bevat van alle stromingen veel meer inhoudelijke en onbevooroordeelde informatie dan de site van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Gelukkig gebeurt dat ook steeds vaker.

Het bekende Njet verveelt. IOCOB kan tenminste een derde dimensie toevoegen aan de inzichten rondom complementaire geneeskunde in plaats van de platlander commentaren van Renckens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.