Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Chronische pijn > Chronische pijn behandelen met natuurlijke PEA creme

Chronische pijn behandelen met natuurlijke PEA creme

Share |
Chronische huidpijn komt veel voor bij suikerziekte en allerlei andere aandoeningen, tot en met ernstige artrotische tenenpijn. De nieuwe pijnstillende en ontstekingsremmende creme op basis van PEA is nu in Nederland beschikbaar. De ervaringen met de stoffen in deze creme zijn zeer positief en hier een voorbeeld. Kies wel voor een PEA creme met het PEA-opt keurmerk, de PEA daarin is namelijk jarenlang gevolgd door artsen qua werking en veiligheid.

Een patient met al drie jaar last van een bijzondere aandoening, die CIAP genoemd wordt (chronische idiopathische axonale polyneuropathie). De patient heeft nare, brandende en stekende pijn in de voeten. De pijn is vrij ernstig, met een pijnscore van 7 op een schaal van 0 tot 10, waarbij 10 de meest ernstige pijn is.

Na het gebruik van creme die adelmidrol bevat (PEA moleculen aan elkaar gekoppeld) op de voeten, bleek dat de pijn na 20 minuten duidelijk verminderd was tot 0 of 1. In middels weten we dat deze creme de PEA concentratie in de huid verhoogt. Dat kan ook direct. Via een pure PEA creme, zonder recept.

Pijnlijke voeten en behandeling met PEA creme

Hier het verhaal van de patient met de pijnlijke voeten:

PEA creme is een creme op basis van een lichaamseigen pijnstiller en ontstekingsremmer, met een moeilijk woord palmitoylethanolamide. Dat wil zeggen dat onze eigen lichaamscellen deze pijnstillende en ontstekingsremmende stof zelf maken in geval van pijn en ontsteking. Alleen bij ernstige pijnen, zoals hier bij deze neuropathie, wordt er veel te weinig van gemaakt. Met deze creme kan het lichaam dus geholpen worden. Vaak neemt binnen een korte tijd neemt de pijn af.

Pijnstillende werking van PEA creme

De pijnstillende creme met adelmidrol is tot stand gekomen doordat twee moleculen van dat palmitoylethanolamide aan elkaar gekoppeld zijn. Dat is in wezen een synthetisch onnatuurlijk molecuul. Inmiddels is er ook een creme die uitsluitend het natuurlijke PEA molecuul bevat. Kies daar wel voor kwaliteit door middel van het Pea-Opt kwaliteitsmerk.

Adelmidrol en PEA wetenschappelijk onderzocht

Adelmidrol en PEA zijn vetachtige stoffen die goed door dringen in de huid en kan daar de pijnstillende en ontstekingsremmende werking uitoefenen. In een proef met adelmidrol waarbij het ging om een zeer ernstige ontsteking, die zelfs wat op kanker leek, bleek adelmidrol die ontsteking duidelijk te remmen.[1] In een andere studie met kinderen die vervelende ontstoken huidproblemen hadden, met pijn en jeuk, bleek adelmidrol en PEA ook duidelijk zinvol en veilig.[2]

Ook honden met ernstige ontstoken tanden hadden veel baat bij de behandeling met adelmidrol; de ontsteking werd stukken minder. [3]

Sinds 2014 is er ook pure PEA creme beschikbaar gekomen.

Referentie

[1] De Filippis D, D'Amico A, Cinelli MP, Esposito G, Di Marzo V, Iuvone T. | Adelmidrol, a palmitoylethanolamide analogue, reduces chronic inflammation in a carrageenin-granuloma model in rats. | J Cell Mol Med. | 2009 Jun;13(6):1086-95. doi: 10.1111/j.1582-4934.2008.00353.x. Epub 2008 Apr 18.

[2] Pulvirenti N, Nasca MR, Micali G. | Topical adelmidrol 2% emulsion, a novel aliamide, in the treatment of mild atopic dermatitis in pediatric subjects: a pilot study. | Acta Dermatovenerol Croat. | 2007;15(2):80-3.

[3] Bonello D, Squarzoni P. | Effect of a mucoadhesive gel and dental scaling on gingivitis in dogs. | J Vet Dent. | 2008 Mar;25(1):28-32.

Gerelateerde artikelen

Berichten

 1. sophie schreef:

  Ik gebruik de creme nu een week. De accupuntuur had 80% van mijn klachten opgelost. De creme de andere 20% procent. Werkt heel goed bij neuropatische jeuk.

 2. Sandra schreef:

  Hallo Sophie, waar kan ik de creme kopen?

 3. hans hendriks schreef:

  waar kan ik pure pera creme kopen

 4. meeder schreef:

  waar kan ik pure pera kopen ?

  1. administrator administrator schreef:

   simpel googelen:peapure

 5. Jenny schreef:

  Willen jullie alsjeblieft vertellen waar deze peapure crème te koop is, want ik krijg alleen maar hele goede reacties te lezen maar niet waar te koop.

 6. maria schreef:

  zou fijn zijn, even vermelden waar?
  met googelen krijg je zoveel soorten, wat is de goeie?

  1. administrator administrator schreef:

   er is ons inziens maar een PEA creme, en dat is die van de producent van PeaPure en PeaPLex… we aarzelen altijd met bronnen te vermelden waar dingen te krijgen zijn, omdat we objectief willen blijven…

 7. H, Plaatsman schreef:

  Waar kan ik de Algonerve créme of PEA créme kopen?

 8. Petra schreef:

  Gekocht bij natuur drogisterij
  Capsules en crème geweldig middel

 9. Suzan schreef:

  Ook brandende pijn in voeten cijfer 10 heb pea creme besteld. Wanneer kan ik resultaat merken?

  1. administrator administrator schreef:

   U moet absoluut ook daarbij PEA capsules gebruiken, tezamen in onze ervaring na enkele weken tot maanden.

 10. a eversdijk schreef:

  Waar kan ik dit kopen die peacreme?

  1. administrator administrator schreef:

   simpel googlen en via het internet, kies wel voor het pea-opt keurmerk, omdat alleen die producten jaren lang op veiligheid en werkzaamheid getest zijn door artsen.

 11. Mariska schreef:

  Wat is de gebruiksaanwijzing van de creme? Mag je het 2x per dag aanbrengen?

 12. jacques desmet schreef:

  wij hebben voor het eerst pea zonder het pea-opt logo bij de apotheek gekocht. Is dit preparaat even goed ? of biedt dit logo daadwerkelijk een kwaliteitsverschil en meerwaarde
  dank voor de reactie

 13. Tanja schreef:

  In de PEA creme zit sodium benzaat =E 211 dat word veel gebruikt in crèmes ivm de houdbaarheid ik ben daar allergies voor, weet iemand een goede epa crème zonder E nummers.

 14. Annieka schreef:

  Hoi, de PEA creme van het merk Russell Science, verkrijgbaar bij aromawinkel.nl is van het opt keurmerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.