Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Chirurgen moeten BTW betalen!

Chirurgen moeten BTW betalen!

fantaserende neurochirurg.gifVanaf juli 2009 zou minister Klink moeten besluiten dat neurochirurgen en orthopeden BTW gaan betalen over vele rugoperaties bij chronische rugpijn. Dat zou logisch zijn omdat Klink van plan is om alternatieve artsen BTW te laten betalen. Lees maar!

We kennen dat wel: de splinter in andermans oog en die balk in het  eigen. Nou, de neurochirurg Maarten Coppen heeft vast bij de reguliere collega's enkele schenen weten te raken. Want hij klapte even uit de school. Wat blijkt, dat wisten we natuurlijk al, maar REGULIERE GENEESKUNDE IS EVEN ALTERNATIEF ALS ALTERNATIEVE GENEESKUNDE. Want lees hoe neurochirurgen en orthopeden ruggen opereren met fantasieoperaties, zonder dat naar de zinvolheid ervan ooit onderzoek  gedaan is. Daarom, het meten met twee maten, zoals minister Klink wil ten aanzien van de BTW op alternatieve artsen is bizar en werkt rechtsongelijkheid in de hand. In dezelfde lijn zouden dus ook alle neurochirurgen en orthopeden BTW over hun  rugoperaties moeten gaan betalen??? Hier het nieuwsbericht.

Fantasie operaties bij rugpijn

Rugpijn wordt regelmatig met onnodige ‘fantasie-operaties’ of experimentele ingrepen behandeld. "Veel rugspecialisten zijn door onvoldoende kennis niet in staat chronische rugklachten goed te behandelen", zegt neurochirurg Maarten Coppes van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Rugpijn. Dat is een van de meest voorkomende medische klachten, die de Nederlandse samenleving jaarlijks tien miljard euro kost.

Rugpijn is een zeer complexe aandoening, waarvoor in 80 procent van de gevallen geen medisch-technische oorzaak wordt gevonden. Daarom is het noodzakelijk dat verschillende specialisten samenwerken, en dat gebeurt in de praktijk maar weinig.

"Een echte oorzaak wordt vaak niet gevonden, maar dat is moeilijk te accepteren voor de patiënt die veel pijn heeft", weet Coppes. "Ze gaan dan van de ene dokter naar de andere, net zolang tot er een is die een lichamelijke oorzaak vindt. Dan nog is daar zelden een geschikte operatie voor."

Sommige patiënten willen zo graag een operatie dat ze uitwijken naar het buitenland. "Soms worden ze op bijna agressieve wijze geronseld voor zeer dure operaties. De operatietechniek kan wel vrij algemeen bekend zijn, maar dat deze techniek kan helpen voor die klacht, berust op fantasie van de buitenlandse dokter." Het gaat Coppes onder meer om laseroperaties bij stenoses of bij whiplash.

In Nederland doen chirurgen soms nieuwe, min of meer experimentele operaties. "Zoals het vastzetten van wervels en het inbrengen van kunst-tussenwervelschijven. Operaties die technisch wel doordacht zijn maar waarbij nog niet is aangetoond dat deze beter zijn dan de bestaande", zegt Coppes. "Deze zijn nog in een experimenteel stadium en moeten nog niet regulier worden aangeboden."

Politiek en misverstanden

Op het gebied van de alternatieve geneeskunde sterft het in Nederland van de misverstanden en vooroordelen. Laten we eens een willekeurige partijsite bekijken t.a.v. de visie op alternatieve geneeskunde, die van D66. Gewoon als voorbeeld. Wat vinden we daar voor een uitpraak:

D66 wil dat burgers in vrijheid kunnen kiezen voor alternatieve genezers, maar hecht aan een duidelijk onderscheid tussen het reguliere en het alternatieve circuit.

Hechten aan….. D66 hecht aan een duidelijk onderscheid tussen regulier en alternatief. Aandoenlijk naieve visie. Ze hopen dat er een duidelijk onderscheid is. Nu heren politici. IOCOB heeft veel voorbeelden verzameld die aantonen dat er GEEN duidelijk onderscheid is tussen regulier en alternatief. Dit artikel is daar een saillant voorbeeld van.

Wake up en realiseert u zich dat we wel kunnen hechten aan onderscheid, maar dat dat hechten daaraan een utopie is. Of sterker een waandenkbeeld.

Er is geen verschil tussen regulier en alternatief, dat staat uitvoerig met honderden referenties beschreven in ons boek Met het oog op de naald en de fundamenten van de geneeskunde (2008). Er bestaat maar één vorm van geneeskunde, zinvolle geneeskunde.

Zinvolle geneeskunde: voorbeeld 

Voor wie een voorbeeld wil zien van hoe wij dat vorm geven, is welkom op onze site www.neuropathie.nu . Daar laten we zien wat een zinvolle benadering is voor de behandeling van neuropathische pijnen. Dat zijn ernsttige pijnen aan de benen en handen waar 9 op de 10 patienten in Nederland niet goed voor behandeld worden. Dat doen we zonder te hechten aan een duidelijk onderscheid tussen alternatief en regulier, want daarmee is de patient NIET gebaat! Die is alleen gebaat met zinvolle geneeskunde!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.