Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Nieuws > Alles wat je leest..bullshit!

Alles wat je leest..bullshit!

Share |
Ga er van uit dat alles wat je leest bullshit is, aldus professor dr. Stephan Stearns, ecoloog en evolutiebioloog, in het Bionieuws van 21 maart 2009. Deze hoogleraar geeft een aantal tips voor de zelfstandige onderzoeker, om niet ondergesneeuwd te raken door de begeleidende professoren, die allemaal hun eigen agenda hebben. Zeer verfrissend dus. Voordat je het weet, zo vervolgt hij, ben je als promovendus overgeleverd aan de begeleiders.

Geloof van al die studies die beschreven zijn niets, je mag er vanuit gaan dat als je iets leest dat het bullshit is, totdat je echt overtuigd bent dat het NIET zo is. En een promotie vergelijkt de hoogleraar met een initiatierite. Vooral als jonge wetenschapper van je af bijten zo nu en dan, en je niet onderwerpen aan de hoogleraar.

Als bioloog vervolgt hij: niets roept zo snel dominant gedrag op als onderdanig gedrag…Nou, nou, een hoogleraar met een bijzondere kijk op de wereld.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.