Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > The living Matrix: het veld weer!

The living Matrix: het veld weer!

energieveld.gifDe mens is een gefragmenteerd wezen. Zoekend naar zekerheid in een zee van chaos. Zeker als er ziekte in het spel is. Dan zijn mensen extra kwetsbaar en extra open voor het 'onmogelijke'. In het spanningsveld van onnozelheid, bevlogenheid en het zoeken naar zekerheid zijn weer een aantal academici gestapt met hun Veld-boodschap die te zien is in de film The living Matrix. Als de trailer van die film goed bekeken wordt, dan zie je de flinterdunne logica ervan in. Hoopt IOCOB.  Deze film gaat net zoals de voorgangers, what the bleep do we know en down the rabbithole mank aan eerlijkheid en transparantie. De artsen en wetenschappers die aan woord komen, zullen absoluut geengageerd zijn, en menen wat ze zeggen. Ze zijn allemaal op het foute been gezet door Lynn McTaggart en Rupert Sheldrake. En een inside opmerking: Biologen die de werking van de hox genen kennen zullen lachen om dat zogenaamde formatieve veld van Sheldrake.

Om bijzondere prestaties zoals schaatsen op het ijs te willen verklaren met een veld, omdat het zenuwstelsel nooit die snelle wendingen zou kunnen coordineren, is een demonstratie van een enorm gebrek aan modern neurofysiologisch inzicht. De biocybernetica en de eenheid van waarnemen en handelen, zo duidelijk verwoord door de neuroloog Victor von Wieszacker, al een halve eeuw geleden, biedt een heel wat solieder verklaringsmodel voor het sierschaatsen dan we in de trailer zien.

En de kritiek op het gelokaliseerd zijn van hersenfuncties is al oeroud, vanaf het begin van de twintigste eeuw weten we al dat functionaliteit niet begrensd ligt in de hersenen, maar dat het werkt via dynamische netwerken.

Zo is elk feit dat als feit wordt gepresenteerd in deze film, oppervlakkig gezien heel boeiend, maar het is helaas niets meer dan een reclamespot voor een nieuwetijdse geneeskunde die ons niet verder zal helpen.  

Maar in deze trailer wordt dat alles met veel aplomp en gebrek aan feitelijke kennis opgehoest als de basis van een nieuwe geneeskunde, die van het Veld. Bah. Wanneer kunnen we als mensen gewoon kritisch kijken naar de feiten en de verklaringsmodellen ervoor pakken die transparant zijn, in plaats van onze eigen koze-verklaringen. 

Handen van de nieuwe Jezus

Nu even een detail. Een van de chiropracters, Eric Pearl, DC, in deze film is een mooi uitziende, jonge arts, die op zijn website het volgende fragment heeft staan:

As a doctor, Eric ran a highly successful chiropractic practice for 12 years until one day when patients began reporting that they felt his hands on them – even though he hadn’t physically touched them. For the first couple of months, his palms blistered and bled. Patients soon reported receiving miraculous healings from cancers, AIDS-related diseases, epilepsy, chronic fatigue syndrome, multiple sclerosis, rheumatoid and osteoarthritis, birth disfigurements, cerebral palsy and other serious afflictions. All this occurred when Eric simply held his hands near them – and to this day, it continues. 

Ja, dat is natuurlijk erg indrukwekkend. Patienten met AIDS, MS en een beroerte genezen en dat op je eigen website zetten.  Kijk, dat mensen met een chronisch vermoeidheidssyndroom en pijn goed reageren als een sympathieke en goed uitziende therapeut zijn handen boven de patienten laat zweven, daar kunnen we goed inkomen. Daar is niets mis mee. Maar om dan ook MS en kanker erbij te zetten, daarmee diskwalificeer je je totaal.  

De titels van de patientenverhalen op zijn site spreken wat dat betreft al boekdelen:

For He Is The Light And They Shine Through Him

An Angel In My Kitchen 

Tja, Engelen vertonen zich regelmatig in zijn praktijk. Dus niet eens meer een veld nodig, denken we… 

"De werkelijkheid is louter een illusie, zij het een zeer hardnekkige."Albert Einstein 

little_angel.gif

Bekijk het zelf op de site.

Open voor discussie op onderstaand Forum! 

Berichten

 1. Victor schreef:

  Tja aan wetenschap ontbreekt het, doch speelt God geen rol in ons leven?

  Al genzen verleggende, wie weet waar je uit komt?

  Ik moet echt lachen om de wetenschappers die de waarheid omtrent de schepping bevechten, ha ha ha

  Als je begrijpt wat ik bedoel

 2. ries schreef:

  maar toch vraag ik me dan af waarom ze er dan zo hard reclame om maken. Er is namelijk niet zo veel commercieels aan als dat ze een nieuw product zouden verkopen. Ik vind dat er ook wel wat postiefs in zit hoor, want positief denken is altijd wel goed. Sommige mensen mensen hebben daar een dvd voor nodig.

 3. ries schreef:

  1572

  ries
  IP:85.147.228.241 | 21-09-2009 20:18:53

  maar toch vraag ik me dan af waarom ze er dan zo hard reclame om maken. Er is namelijk niet zo veel commercieels aan als dat ze een nieuw product zouden verkopen. Ik vind dat er ook wel wat postiefs in zit hoor, want positief denken is altijd wel goed. Sommige mensen mensen hebben daar een dvd voor nodig.

  ]]>

  ]]>1

 4. Cle schreef:

  captcha

  ]]>

 5. quantumsjamaan schreef:

  weer iemand die denkt de waarheid in pacht te hebben.Jammer ik neem in ieder geval het iocob niet helemaal serieus.Wat je gelooft is wat je ziet en wij zijn allemaal heel nauw betrokken bij het creeeren van onze eigen realiteit(observer effect).We zouden het eens kunnen hebben over hoe creeer je je eigen ideale realiteit in plaats van elkaar wat op te dringen van zo is het.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.