Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > Spiritualiteitsindicator en Humbug detector

Spiritualiteitsindicator en Humbug detector

monnik en maan door JMKH.jpgDe geneeskunde van de 21ste eeuw is een lappendeken. Een lappendeken van allerlei feiten, opvattingen, stromingen. Er stromen ook andere invloeden de geneeskunde in.

Vanuit de 'spiritualiteit' stromen ook veel nieuwe invloeden de geneeskunde in. Er zijn enorm veel 'guru's' die hun visie op de werkelijkheid delen met anderen. Vanuit die visie ontstaan dan weer nieuwe stromingen, die zich ook in de geneeskunde nestelen. Maar hoe onderscheid je nu echt van onecht, bullshit van eerlijkheid? Een opgave die we hier aan de hand van video fragmenten inventariseren. Kijk mee en oordeel zelf.

We beginnen een grondlegger van de University Of Metaphysical Sciences, Christine Brees, die zittend voor rhododendrons, de mystieke bloembomen uit de Himalaya, haar visie uitlegt over de werkelijkheid en ons bewustzijn:


 

Op de homepage van die universiteit lezen we:

Earn your Bachelors, Masters, Ph.D. or D.D.in Metaphysics & Metaphysical subjects

The University Of Metaphysical Sciences is a non-profit distance learning facility, offering downloadable courses from the internet or delivered via postal mail. Study at your own pace while you work, stay at home, or travel.

University Of Metaphysical Sciences brings professionalism to the field of metaphysics. The curriculum is designed to give the student a well-rounded education in all areas of metaphysics. As a practitioner, healer, teacher, writer or leader, the graduate will be more effective in his or her work with others. The credentials are within your reach. Become a true professional in the growing field of metaphysics, and do your part to lead the world into peace and a higher understanding of life. 

De relatie tussen de cursussen en het healer-zijn is duidelijk. 

Kijk eens naar de wijze van bewegen, naar de setting van de clip, en de aan deze verwante clippen.  

De tweede clip is een vraaggeprek tussen twee verlichte meesters, Ozay Rinpoche en zijn leerlinge Guru Ahiranta:


 

Nu een wat oudere clip: Krishnamurti over bewustzijn:


 

Hier de eerste aflevering van een TV-serie over ons bewustzijn die Krishnamurti  gaf in 1966.

En nu U.G. Krishnamurti, zoals hij in Amsterdam geinteviewd werd door Luc Sala. 


 

De authenticiteitstest

Deze vier clips zijn  boeiend om te vergelijken, niet vanuit de analyse, maar hoe ze overkomen. Een van de essentiele elementen van het mens zijn is authenticiteit, waarachtigheid. Daar is, denken we, vrijwel iedereen het over eens. Dan hebben we het niet over verlichting of guru-schap. Om te beoordelen of iemand een Echte Guru is of een namaak-Guru, moet je vermoedelijk zelf Echte Guru zijn, en dan zal het je worst zijn of een ander een echte Guru is of niet.

Maar zonder twijfel is een kernelement van een Guru of een verlichte meester, als al zoiets bestaat: authenticiteit. 

Je hebt hierboven 4 video fragmenten gezien. Bekijk deze fragmenten eens samen met een vriend of vriendin. En maak een authenticiteitsschaal. Die loopt van 1-10. 1 is totaal namaak, fake, gespeeld, en 10 is totaal authentiek, echt, zelf.

Scoor de 5 mensen op deze 4 fragmenten eens op de authenticiteitsschaal en bespreek dan met elkaar waarom je een bepaalde score hebt gegeven.

Daarna is het boeiend te zien waarvanuit het scores geven ontstond. Wie gaf de score? 

Nu een toegift:


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.