Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > IOCOB > IOCOB in toenemende mate serieus genomen

IOCOB in toenemende mate serieus genomen

IOCOB wordt in toenemende mate serieus genomen. Ook in reguliere publicaties. Een voorbeeld daarvan is het prestigieuze MedNet Jaarboek 2008. Dat multicolor boek, met als ondertitel: een jaar medisch nieuws in woord en beeld, besteedde een hele pagina aan de visie van IOCOB bij monde van haar voorzitter, op de positie van de alternatieve geneeskunde in Nederland.

In die bijdrage wordt de voorzitter van IOCOB, prof.dr. J.M. keppel Hesselink, geciteerd waar hij stelt dat Nederland een eiland is, waar men alleen de oren laat hangen naar de Vereniging tegen de kwakzalverij. Dit in verband met de toenemende achterstand die in Nederland opgelopen wordt op het gebied van de complementaire behandelvormen, sinds de Vereniging tegen de kwakzalverij de hele affaire Sylvia Millecam gethematiseerd heeft.

Het Jaarboek geeft ook aan dat IOCOB de politiek een aantal suggesties gedaan heeft, naast het niet doorvoeren van BTW op het werk van alternatieve artsen. Daarbij wordt in het Jaarboek ook het pleidooi van IOCOB voor hoogleraarsstoelen in Nederland op dit gebied genoemd.

Bron: MedNet Jaarboek 2008: pagina 65: Alternatieve artsen komen in verweer. 

Berichten

 1. Sandra schreef:

  Willen jullie a.j.b., als jullie dit filmpje van Minister Schippers, gemaakt voor een afscheid nemende voorzitter van de Ver. tegen de kwakzalverij, nog niet gezien hebben, dit bekijken en heel graag actie ondernemen hierop richting de politiek… het is een grove belediging wat Minister Schippers in dit filmpje zegt over complementaire geneeskunde. Ze zou moeten aftreden, want ze zou juist als VVD minister (VRIJHEID EN DEMOCRATIE)moeten pleiten voor het gebruik van alle soorten geneeskunde in NL!
  Graag uw reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Sandra de Ridder
  Natuurgeneeskundig Therapeut

 2. Sandra schreef:

  Sorry vergeet de link naar het Youtube filmpje van Minister Schippers:

  http://www.youtube.com/watch?v=-TBIPHQ-lHU

  m.vr.gr.
  Sandra de Ridder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.